Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Akaun FB Ads Flagged? Fanpage Unpublished?

Diterbitkan pada Aug 26, 2014 oleh

AKAUN FB ADS KENA FLAGGED? PAGE KENA UNPUBLISHED?

akaun_flagged_unpublished

Apa punca berlakunya masalah-masalah macam ni?

Ramai yang PM fanpage Sifufbads dan bertanyakan tentang hal ini, jadi kami akan cuba rungkaikan puncanya.

Berikut adalah beberapa pandangan peribadi daripada SIFUFBADS tentang masalah Akaun FB ADS FLAGGED & PAGE UNPUBLISHED :-

1 – 1 Akaun FB Ads ada banyak credit card dan debit card.

2 – Fanpage terlalu lama dibiarkan, tiada update langsung!

3 –  Tarik like guna 3rd party application!

4 –  Content fanpage tak relevan dengan produk.

5 –  1 debit kad / kredit kad digunakan pada semua akaun fb ads.

6 –  Produk ada brand dijual yang ciplak.

7 –  Guna nama fanpage yang dah ada brand.

8 –  Kerap ulangi kesalahan semasa bina iklan (disapproved).

9 –  Spamming guna 3rd party di group-group.

10 – Guna 3rd party untuk extract uid dan lain-lain.

 LANGKAH PENYELESAIAN

Apa yang kami boleh sarankan untuk anda lakukan apabila akaun fbads di flagged dan juga fanpage di unpublished adalah :-

1 –  Langkah pertama hantarkan email tentang isu yang berlaku pada fesbuk. (link untuk contact, fb akan bagi)

2 –  Buat sahaja akaun fb yang baru dan add debit card/credit card. Kemudian jadikan akaun fb tersebut sebagai admin dari fanpage anda.

3 –  Jadikan akaun fbads anda tu sebagai ‘real’ dan bukan robot. Takut nanti kena flagged balik.

4 –  Biarkan iklan berjalan setiap hari, sekurang-kurangnya biar iklan like yang berjalan. Letak bajet RM3-5 sahaja.

5 – Senang cerita, jangan langgar peraturan dan buat yang bukan bukan sahaja. Hohoho..

Untuk makluman, akaun fb ads kena flagged bukan bermaksud fanpage anda di blocked ataupun unpublished.  Fanpage masih lagi aktif seperti biasa.

MASALAH FACEBOOK TAK TERIMA DUIT

Penyelesaian kepada masalah bagi mereka yang menghadapi facebook tidak terima duit dari kredit kad / debit kad :-

1-  Add kad debit/ kad kredit yang lain dahulu, kemudian delete semula dan kekalkan yang lama.

2 – Pastikan anda letak wang yang berlebihan dalam akaun bank anda.

3 –  Jangan biarkan akaun fbads anda outstanding.

4 – ‘in grace period’ bukan facebook taknak terima tetapi facebook biarkan kita berhutang dulu, nanti dia akan sedut semula.

Semoga artikel ini dapat memberikan manfaat. =)

Komentar (4)

  1. anis

    Sifu … sy dah transfer online banking ke akaun fbads sy… dah success dapat transaction dr bank & company fb ads… tapi dekat 2hari duit still xde dlm akaun fb ads sy.. sy xle run lagi ads.. tanya maybank die suh call mobile88 tu… tapi xde info contact.. macam mana ya sifu?

  2. Pingback: Apa Nak Buat Bila Akaun Fb Ads Kena Flagged

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!