How To Start Online Business

oleh

Untuk memulakan sesuatu bisnes online, anda perlu ketahui langkah-langkah yang betul terlebih dahulu. Anda perlu ikut langkah-langkah ini mengikut turutan supaya anda lebih mudah untuk lakukan langkah seterusnya. Saya berikan 6 langkah mudah untuk anda mulakan  bisnes online. Baca langkah-langkah tersebut di bawah… Langkah 1: Faham Bisnes Online Ini adalah perkara paling asas untuk anda […]

...

11 Teknik Optimasikan Iklan Facebook

oleh

Adakah iklan Facebook membantu dalam pemasaran bisnes anda? Adakah anda ingin dapatkan pulangan yang lebih baik dari kos iklan Facebook anda? Untuk membina post iklan yang berkesan, anda perlu pastikan iklan disasarkan pada audiens yang betul. Dalam artikel ini, saya akan berikan 11 teknik untuk optimasikan iklan Facebook anda… #1: Bina Iklan Mobile, Desktop News Feed, Desktop Right Column Secara Berasingan Bina […]

...

4 Perkara Penting Sebelum Menulis Post Headline

oleh

  Headline sangat penting dalam sesuatu kempen iklan. Dengan mengubah ayat headline sahaja, klik pada post iklan dapat ditingkatkan. Kenapa headline sangat penting? Sebab ia diletakkan di barisan pertama dalam post iklan anda. Headline adalah PERKATAAN PERTAMA yang prospek akan baca. Ia dapat membuatkan prospek untuk terus membaca atau tinggalkan sahaja post iklan anda. Dengan […]

...

Facebook Perkenalkan ‘Relevance Score’ Untuk Pengiklan

oleh

Tak semua iklan Facebook yang dipaparkan relevan dengan audiens yang disasarkan. Sebab itu, Facebook memperkenalkan data ‘Relevance Score‘ pada laporan iklan. Data ini dapat menunjukkan iklan yang relevan dengan golongan yang disasarkan. Ini dapat membantu pengiklan untuk tingkatkan kualiti iklan mereka. Anda dapat jumpa relevance score ini di bahagian Advert Set kempen iklan anda. Bagaimana Relevance Score […]

...

9 Teknik Efektif Tarik Trafik Ke Website Guna Facebook

oleh

Facebook adalah antara rangkaian sosial yang mempuyai ramai trafik. Agak rugi kalau anda tidak gunakannya untuk tarik trafik ke website anda. Jika anda baru sahaja membina website, sudah tentu tiada lagi trafik yang masuk. Jadi, cara paling pantas untuk tarik trafik ke website anda adalah dengan menggunakan Facebook. Anda boleh bina fanpage untuk kumpulkan audiens yang […]

...

Tutorial Cara Bina Website Conversion Tracking

oleh

Adakah anda menggunakan Facebook Ads untuk trafik trafik ke website anda? Adakah anda tahu apa tindakan pelawat tu di website anda? Adakah mereka membeli, daftar emel atau hanya melihat sahaja? Untuk pantau apa tindakan mereka di website anda, anda perlu gunakan Facebook Conversion Tracking. Anda perlu bina conversion tracking pixel dan letakkannya di website anda. […]

...

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • 3 SECRET BRADER NI BERMULA DARI RM700 TANPA LOAN AND
  • Ehem!! Korang tahu tak usahawan ni bukan takat buat bisnes
  • Duit dan harta bukanlah pengukur segalanya   Hanya seorang
  • Setuju tak bg seorang usahawan seorang founder Leader  TIME
  • Berbisnes ni nmpk je mudah tp hkikatnya perlukan masa kerja
  • Psss! Nak tanya ni Korang kenal ke 2 org ni?
  • Sblm fly tadi sempat melepak ngan ngocing anak didik ceo
  • Bila dah ada company ada team pentingnya wujudkan satu struktur
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!