7 Cara Tingkatkan ‘Conversion Rate’ Iklan di Facebook

oleh

Sebelum kita menggunakan mana-mana post iklan yang telah kita bina untuk tujuan pengiklanan, kita perlu kaji terlebih dulu iklan tersebut dari sudut conversion rate. Dari situ, kita akan dapat tentukan sama ada iklan yang kita telah bina ini sesuai untuk digunakan atau tidak. Jika sesuai, terus gunakan iklan tersebut, jika tak, pause atau delete, kemudian buat iklan yang […]

...

7 Faktor Psikologi Yang Membuatkan Prospek Membeli

oleh

Apakah faktor yang buatkan prospek membeli produk anda…? Kenapa prospek membeli dari anda…? Itulah perkara yang perlu anda fikirkan semasa membina iklan menggunakan Facebook Ads. Dengan mengetahui apa faktor-faktor tersebut, anda akan tahu apa yang perlu dilakukan untuk buatkan prospek membeli dari anda. Ada 7 faktor yang membuatkan prospek membeli; #1: Kepercayaan Sekarang ini, sudah […]

...

Cara Mudah Bina ‘Branding’ di Facebook

oleh

Pembinaan branding adalah salah satu perkara yang sangat PENTING dalam sesuatu bisnes. Ini supaya bisnes anda dapat dikenali oleh orang ramai. Jadi, sebelum nak launch atau promosikan sesuatu produk, anda perlu bina branding terlebih dahulu. Ada banyak cara untuk bina branding, antaranya; 1) Logo pada gambar Jika anda serius nak mulakan sesuatu bisnes, anda WAJIB bina logo untuk […]

...

11 Kesilapan Besar Yang Buat Pelanggan Benci Membeli Dari Anda

oleh

Dalam dunia bisnes yang penuh dengan persaingan sekarang ni, pelanggan mempunyai pelbagai pilihan untuk membeli dari mana-mana peniaga yang mereka suka. Pelanggan sekarang lebih suka membeli dari peniaga yang mereka sudah PERCAYA dan SELESA. Sebab itu, walaupun seseorang peniaga itu sudah bertahun-tahun dalam dunia bisnes, boleh JATUH dalam hanya beberapa bulan sahaja. Kenapa? Mungkin peniaga […]

...

How To Start Online Business

oleh

Untuk memulakan sesuatu bisnes online, anda perlu ketahui langkah-langkah yang betul terlebih dahulu. Anda perlu ikut langkah-langkah ini mengikut turutan supaya anda lebih mudah untuk lakukan langkah seterusnya. Saya berikan 6 langkah mudah untuk anda mulakan  bisnes online. Baca langkah-langkah tersebut di bawah… Langkah 1: Faham Bisnes Online Ini adalah perkara paling asas untuk anda […]

...

11 Teknik Optimasikan Iklan Facebook

oleh

Adakah iklan Facebook membantu dalam pemasaran bisnes anda? Adakah anda ingin dapatkan pulangan yang lebih baik dari kos iklan Facebook anda? Untuk membina post iklan yang berkesan, anda perlu pastikan iklan disasarkan pada audiens yang betul. Dalam artikel ini, saya akan berikan 11 teknik untuk optimasikan iklan Facebook anda… #1: Bina Iklan Mobile, Desktop News Feed, Desktop Right Column Secara Berasingan Bina […]

...

Program @ Sifufbads

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • MUSTAHIL TAPI MASIH BOLEH CAPAI   Bila dengar 2comma
  • Org yg ada impian besar shj akan bergerak untuk ubah
  • Pernah tak rasa down je kalau nak buat something?? Mcm
  • TO SUCCESS SET YOUR MENTALITY FIRST  Kalau nak jadi
  • Hanya yang laju akan maju SJ   Ehenmm! Sedar
  • COMING SOON  Jika SifufBads nak buat satu Seminar khas
  • SAYA INGATKAN BISNES SENDIRI SENANG  RUPANYA   AiyooFirst2
  • JAHILNYA AKU MASIH TAK FAHAM KONSEP BISNES   Jahilnya
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!