4 Perkara Penting Sebelum Menulis Post Headline

oleh

  Headline sangat penting dalam sesuatu kempen iklan. Dengan mengubah ayat headline sahaja, klik pada post iklan dapat ditingkatkan. Kenapa headline sangat penting? Sebab ia diletakkan di barisan pertama dalam post iklan anda. Headline adalah PERKATAAN PERTAMA yang prospek akan baca. Ia dapat membuatkan prospek untuk terus membaca atau tinggalkan sahaja post iklan anda. Dengan […]

...

Facebook Perkenalkan ‘Relevance Score’ Untuk Pengiklan

oleh

Tak semua iklan Facebook yang dipaparkan relevan dengan audiens yang disasarkan. Sebab itu, Facebook memperkenalkan data ‘Relevance Score‘ pada laporan iklan. Data ini dapat menunjukkan iklan yang relevan dengan golongan yang disasarkan. Ini dapat membantu pengiklan untuk tingkatkan kualiti iklan mereka. Anda dapat jumpa relevance score ini di bahagian Advert Set kempen iklan anda. Bagaimana Relevance Score […]

...

9 Teknik Efektif Tarik Trafik Ke Website Guna Facebook

oleh

Facebook adalah antara rangkaian sosial yang mempuyai ramai trafik. Agak rugi kalau anda tidak gunakannya untuk tarik trafik ke website anda. Jika anda baru sahaja membina website, sudah tentu tiada lagi trafik yang masuk. Jadi, cara paling pantas untuk tarik trafik ke website anda adalah dengan menggunakan Facebook. Anda boleh bina fanpage untuk kumpulkan audiens yang […]

...

Tutorial Cara Bina Website Conversion Tracking

oleh

Adakah anda menggunakan Facebook Ads untuk trafik trafik ke website anda? Adakah anda tahu apa tindakan pelawat tu di website anda? Adakah mereka membeli, daftar emel atau hanya melihat sahaja? Untuk pantau apa tindakan mereka di website anda, anda perlu gunakan Facebook Conversion Tracking. Anda perlu bina conversion tracking pixel dan letakkannya di website anda. […]

...

5 Tips Penjenamaan Bisnes di Facebook

oleh

Dalam kehidupan harian, kita banyak terdedah kepada pelbagai jenis iklan. Ada iklan mengenai produk kesihatan, produk kecantikkan, produk bina badan dan banyak lagi. Sampai anda pun dah bosan nak lihat iklan tu lagi. Kalau anda nak tahu, inilah yang dinamakan penjenamaan. Ia adalah proses untuk meracun minda pengguna untuk ingat pada bisnes anda. Penjenamaan adalah salah satu […]

...

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

oleh

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana? Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet… Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut: Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek. Tulis ayat jualan yang POWER. Bina website yang menarik […]

...

Program @ Sifufbads

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Org yg ada impian besar shj akan bergerak untuk ubah
  • Pernah tak rasa down je kalau nak buat something?? Mcm
  • TO SUCCESS SET YOUR MENTALITY FIRST Kalau nak jadi
  • Tuntutlah ilmu walau ke negara Japan Habis dah
  • MUSTAHIL TAPI MASIH BOLEH CAPAI Bila dengar 2comma
  • Hanya yang laju akan maju SJ Ehenmm! Sedar
  • SAYA INGATKAN BISNES SENDIRI SENANG RUPANYA AiyooFirst2
  • JAHILNYA AKU MASIH TAK FAHAM KONSEP BISNES Jahilnya
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!