Tiada Lagi Post Promosi di ‘News Feed’?

oleh

Facebook telah mengeluarkan kenyataan bahawa mereka akan mula mengurangkan paparan post berbentuk promosi dari fanpage bermula tahun 2015. Kenyataan ini dikeluarkan kerana terdapat maklum balas dari aduan pengguna Facebook yang setiap hari terlalu banyak post berbentuk promosi yang dipaparkan di News Feed mereka. Dari survey yang dibuat, post promosi yang dipaparkan kebanyakkannya datang secara organik […]

...

Cara Buat Iklan FB Ads

oleh

Setting iklan fb ads berubah lagi! Ya, akaun fb ads saya baru saja berubah settingnya ketika berlangsungnya seminar Chapter F pada 8 Nov baru-baru ni. FB ni memang suka sangat berubah! Boleh dikatakan setiap bulan ianya berubah. Oleh itu, saya perlu tulis post ini. Dalam post ini, saya akan tunjukkan bagaimana bina iklan fb ads […]

...

FB Ads Image Dimension

oleh

Ramai yang saya lihat suka upload gambar di fanpage mahupun semasa buat iklan fb ads dengan saiz yang tidak betul, pakai upload sahaja. Jadi anda rasa perlu ke kita tahu berapa saiz sebenar gambar timeline cover, page post dan lain-lain tu? Jawapannya : Ya, perlu! Kerana jika anda upload gambar yang lebih tepat hasilnya akan lebih memuaskan! […]

...

8 Tips Untuk Usahawan Internet

oleh

” Dalam bisnes internet ni kita akan jumpa macam-macam halangan. Kaedah pemasaran yang berjaya digunakan sebelum ini tak semestinya berguna pada masa akan datang. Persaingan pula muncul seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Kos pemasaran juga semakin meningkat. Orang dengki ? Ada juga di dalam dunia online ini. Belum kira ‘parasit’, hijack, dan macam-macam lagi lah. […]

...

9 Langkah FB Ads NEWBIE Patut Tahu

oleh

Masih ramai lagi yang bertanyakan pada saya soalan ini – Apa tu FB Ads? – Camne nak buat FB Ads? – FB Ads tu kena bayar ke? – FB Ads ni betul ke? Okay, kita berbalik kepada yang asas sekali FB Ads adalah singkatan bagi Facebook Advertising, FB Ads membenarkan pengguna facebook untuk mengiklankan perniagaan atau […]

...

6 Langkah Hasilkan Reach Yang Tinggi

oleh

Reach? Mereka yang buat fb ads, pasti tahu bukan? Reach – jumlah audiens (sasaran) yang telah melihat iklan yang telah dibuat. Sejak kebelakangan ini, ramai yang menjalankan iklan fb ads menghadapi masalah sukar untuk mencapai reach yang tinggi. Buat iklan, letak bajet tinggi pun, iklan masih tak berjalan! Reach masih slow, tak bergerak. Kalau reach tak […]

...

Program @ Sifufbads

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Pernah tak rasa down je kalau nak buat something?? Mcm
  • TO SUCCESS SET YOUR MENTALITY FIRST  Kalau nak jadi
  • Jangan mengalah pada ujian! Actually ujian dlm kehidupanlah yg bnyk
  • Org yg ada impian besar shj akan bergerak untuk ubah
  • Tuntutlah ilmu walau ke negara Japan   Habis dah
  • Hanya yang laju akan maju SJ   Ehenmm! Sedar
  • SAYA INGATKAN BISNES SENDIRI SENANG  RUPANYA   AiyooFirst2
  • JAHILNYA AKU MASIH TAK FAHAM KONSEP BISNES   Jahilnya
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!