Budak Jambang Yang Amazing

oleh

Hari ni saya nak kongsikan kisah brader yang suka sesangat dengan fesyen rambut. Dari rambut Wak Doyok, dia pergi dalam lagi dengan style rambut “olskoll”. Mohd Redzuan Azmi, biasa orang panggil Bob. Belajar sampai SPM je. Lepas habis SPM.. macam-macam kerja yang Bob dah buat.. jadi waiter, promoter, cashier. Memang seorang yang tak duduk diam! […]

...

Dari Dropship Jadi Tokey

oleh

Saya nak share citer sorang cik adik ni. Nama dia Nurul Diana, nama manja, Dian.. Dia bermula dengan hanya jual produk org lain secara dropship, untung pun sekadar RM5 jer. Kecik giler untung.. Dian start main dropship ni pada zaman politeknik lagi. Umur dia sekarang ni, tak silap, 23 tahun.. Masa buat dropship sebagai pelajar […]

...

7 Cara Tingkatkan ‘Conversion Rate’ Iklan di Facebook

oleh

Sebelum kita menggunakan mana-mana post iklan yang telah kita bina untuk tujuan pengiklanan, kita perlu kaji terlebih dulu iklan tersebut dari sudut conversion rate. Dari situ, kita akan dapat tentukan sama ada iklan yang kita telah bina ini sesuai untuk digunakan atau tidak. Jika sesuai, terus gunakan iklan tersebut, jika tak, pause atau delete, kemudian buat iklan yang […]

...

7 Faktor Psikologi Yang Membuatkan Prospek Membeli

oleh

Apakah faktor yang buatkan prospek membeli produk anda…? Kenapa prospek membeli dari anda…? Itulah perkara yang perlu anda fikirkan semasa membina iklan menggunakan Facebook Ads. Dengan mengetahui apa faktor-faktor tersebut, anda akan tahu apa yang perlu dilakukan untuk buatkan prospek membeli dari anda. Ada 7 faktor yang membuatkan prospek membeli; #1: Kepercayaan Sekarang ini, sudah […]

...

Cara Mudah Bina ‘Branding’ di Facebook

oleh

Pembinaan branding adalah salah satu perkara yang sangat PENTING dalam sesuatu bisnes. Ini supaya bisnes anda dapat dikenali oleh orang ramai. Jadi, sebelum nak launch atau promosikan sesuatu produk, anda perlu bina branding terlebih dahulu. Ada banyak cara untuk bina branding, antaranya; 1) Logo pada gambar Jika anda serius nak mulakan sesuatu bisnes, anda WAJIB bina logo untuk […]

...

11 Kesilapan Besar Yang Buat Pelanggan Benci Membeli Dari Anda

oleh

Dalam dunia bisnes yang penuh dengan persaingan sekarang ni, pelanggan mempunyai pelbagai pilihan untuk membeli dari mana-mana peniaga yang mereka suka. Pelanggan sekarang lebih suka membeli dari peniaga yang mereka sudah PERCAYA dan SELESA. Sebab itu, walaupun seseorang peniaga itu sudah bertahun-tahun dalam dunia bisnes, boleh JATUH dalam hanya beberapa bulan sahaja. Kenapa? Mungkin peniaga […]

...

Program @ Sifubad

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

Follow Instagram @sifubad

No images found!
Try some other hashtag or username
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!