5 Tips Penjenamaan Bisnes di Facebook

oleh

Dalam kehidupan harian, kita banyak terdedah kepada pelbagai jenis iklan. Ada iklan mengenai produk kesihatan, produk kecantikkan, produk bina badan dan banyak lagi. Sampai anda pun dah bosan nak lihat iklan tu lagi. Kalau anda nak tahu, inilah yang dinamakan penjenamaan. Ia adalah proses untuk meracun minda pengguna untuk ingat pada bisnes anda. Penjenamaan adalah salah satu […]

...

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

oleh

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana? Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet… Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut: Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek. Tulis ayat jualan yang POWER. Bina website yang menarik […]

...

5 Tips Menulis Ayat Iklan Page Post Engagement (PPE)

oleh

Anda susah nak tulis ayat iklan untuk page post engagement (PPE)? Anda tercari-cari apa kekurangan yang ada dalam ayat anda? Sebenarnya, menulis ayat iklan ini tidaklah sesukar mana. Cara mudah untuk menulis ayat iklan adalah anda perlu kenal siapa prospek anda. Semuanya mengenai prospek anda. Bagi anda yang ada masalah atau tak tahu cara menulis ayat iklan, di sini saya berikan 5 […]

...

Tutorial Cara Bina Iklan Video di Facebook

oleh

Anda guna Facebook Ads? Pernah cuba promosikan video anda menggunakan Facebook Ads? Dalam artikel ini, saya akan tunjukkan anda cara bina iklan video Facebook menggunakan Advert Manager dan Power Editor. Cara Bina Iklan Video Guna ‘Advert Manager’ 1) Log in ke ‘Advert Manager‘, klik butang ‘Create Advert‘ 2) Kemudian, pilih ‘Get Video Views‘ 3) Pilih fanpage yang […]

...

Seminar Lejen IM

oleh

Ini koleksi gambar sekitar Seminar Lejen IM yang berlangsung di Wisma MCA, 27 Dis lalu. Apa perasaan anda selepas hadir ke seminar lejen IM ini? Seronok tak? Mesti banyak ilmu yang anda dapat kan? Siapa yang stay sampai malam hari tu lagi la banyak ilmu dapat… Apa-apa pun terima kasih kerana sudi datang! toms wedges […]

...

Kepentingan ‘Unique Selling Proposition’ (USP) Dalam Bisnes

oleh

Sekarang, persaingan untuk berniaga di Facebook semakin sengit. Mana tak sengitnya, sudah ramai yang sudah mula berniaga secara online terutamanya di facebook. Setiap hari, semakin bertambah peniaga di facebook. Hari-hari ada saja penjual baru. Ada menjual pakaian, ada jual produk kosmetik, produk kesihatan dan macam-macam ada. Persaingan semakin sengit.. Adakah pasaran sudah tepu? Tepu, sampai tak […]

...

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

  • Macam mana nak berjaya dalam bisnes?   Ada yg
  • Sekali seumur hidup try buat something yg tak pernah korang
  • ALHAMDULILAH!! SETTLED DAH 2 HARI 2COMMA NEW ERA!!
  • KINI DIBUKA  Akhirnya Registeration Marketing From Zero dah dibuka!!
  • 31 MAY  Kalau saya nak buat seminar special Marketing
  • Cara kita berfikir dan attitude menentukan siapa kita harini
  • Alahhh ruginye tak join 2 hari BONUS Pre Session ni
  • New norma yg jadi kt kta ni mmg satu ujianthink
  • Sy baru lagi mcm mana nak promot bisnes yg kita
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!