12 Perkara Perlu Buat Dalam Bisnes Facebook

oleh

Adakah anda menggunakan Facebook untuk bisnes tahun ini? Dah buat plan untuk tahun 2015?  Mungkin anda dah ada buat fanpage tapi belum ada hasil yang memberangsangkan. Dalam artikel ini, saya nak kongsikan beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk bisnes anda di Facebook dalam tahun 2015. Anda tak perlu upah sesiapa untuk buat kerja atau ubah susunan meja […]

...

Peniaga Internet Wajib Daftar Syarikat di SSM…

oleh

Tak kira anda berniaga secara online atau offline, anda diwajibkan untuk daftar syarikat anda dengan SSM. Penguatkuasaan ini dibuat kerana sudah banyak aduan dari pengguna mengenai penipuan peniaga internet. Ini disuarakan sendiri oleh Timbalan Menteri KPDNKK. “Melalui peraturan-peraturan Perlindungan Pengguna 2012, peniaga online diwajibkan memaparkan nama perniagaan, nombor pendaftaran perniagaan atau syarikat, alamat emel dan nombor telefon di […]

...

Tutorial Cara Buat ‘Facebook Lookalike Audiences’

oleh

Fungsi Lookalike Audiences ini sudah ada sejak bulan Mac 2013. Fungsi ini adalah untuk bantu pengiklan untuk sasarkan iklan mereka kepada pengguna Facebook yang mempunyai ciri-ciri yang sama dengan pelanggan mereka. Dengan fungsi ini, pengiklan dapat kembangkan audien mereka dari Custom Audience, Website Custom Audience, Conversion Tracking Pixel dan Fanpage. Lookalikes ‘Custom Audience’ Ada 2 cara untuk bina Custom […]

...

7 Langkah Buat Plan Bisnes Tahun 2015

oleh

Hanya tinggal beberapa minggu saja lagi tahun 2015 akan tiba. Anda dah buat plan bisnes bagi menghadapi tahun 2015? Jika belum, mula buat sekarang! Macam mana nak mula? Ni saya nak beri anda 7 langkah cara nak buat plan bisnes anda untuk tahun 2015… #1: Letakkan Sasaran Apa sasaran anda pada hujung 2015 nanti? Adakah sasaran anda adalah […]

...

‘Facebook Graph Search’ Kini Benarkan Carian Post Lama

oleh

Selepas Facebook umumkan yang mereka akan kurangkan post promosi di News Feed, kali ini mereka telah umumkan update terbaru Facebook Graph Search(FGS) yang membenarkan anda untuk buat carian kembali post profile anda yang lama. Penambahan fungsi baru ini membolehkan anda untuk buat carian keyword yang ada pada gambar, artikel dan video yang ada di News Feed. […]

...

Seminar Lejen IM – 5 Sifu IM Bakal Berkongsi Ilmu Pemasaran Internet Terkini

oleh

Tahun 2015 bakal tiba tak lama lagi. Apa persediaan anda untuk menghadapi tahun 2015? Adakah anda dah buat plan bisnes untuk 2015? Kalau belum, apa kata anda join Seminar Lejen IM untuk belajar teknik pemasaran internet dari 5 sifu IM. Pada hari Sabtu, 27 Disember 2014 nanti, Sifufbads bakal menganjurkan Seminar Lejen IM yang melibatkan 5 sifu […]

...

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

  • Macam mana nak berjaya dalam bisnes?   Ada yg
  • Sekali seumur hidup try buat something yg tak pernah korang
  • ALHAMDULILAH!! SETTLED DAH 2 HARI 2COMMA NEW ERA!!
  • Sy baru lagi mcm mana nak promot bisnes yg kita
  • KINI DIBUKA  Akhirnya Registeration Marketing From Zero dah dibuka!!
  • 31 MAY  Kalau saya nak buat seminar special Marketing
  • Cara kita berfikir dan attitude menentukan siapa kita harini
  • LETAK NAMA YG RARE SIKIT BIAR ORG SENANG INGATT
  • New norma yg jadi kt kta ni mmg satu ujianthink
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!