Iklan FB ADS

oleh

Iklan FB Ads.. Pasti anda biasa dengar? Tapi adakah anda tahu apakah “FB Ads” ini? Jika tahu, bagus…Tak tahu? Pun bagus! Ini kerana saya akan terangkan apa itu FB Ads. FB Ads adalah singkatan bagi Facebook Advertising..dalam Bahasa Melayu, Pengiklanan Facebook! Facebook menyediakan ruang untuk pengiklan untuk mengiklankan produk, servis, komuniti mereka dan sebagainya kepada jutaan […]

...

Cara Buat Iklan Facebook

oleh

Ramai bertanya sifufbads.com, bagaimana nak buat iklan facebook? Boleh ajar? Di bawah, saya tunjukkan panduan langkah demi langkah bagaimana untuk buat iklan facebook. Dalam contoh di bawah, saya tunjukkan panduan promosikan fanpage. Langkah 1: Klik pada “home“, pilih “Advertise on Facebook” Langkah 2: Klik “create ad Ad” Langkah 3: Pilih fanpage yang anda ingin promosikan. […]

...

Cara Gunakan Fungsi Promote Post

oleh

Promote post juga dikenali sebagai sponsored ads dalam pengiklanan Facebook. Fungsi ini terdapat di bahagian bawah post di fanpage anda. Fungsi ini diperkenalkan oleh Facebook pada pertengahan tahun 2012 ini, untuk membantu pemilik fanpage untuk meningkatkan kadar reach sesuatu post kepada fans mereka. Sebelum ini.. Sememangnya kalau kita buat post di wall page kita, biasanya […]

...

17 Strategi "photo cover" Bagi FB Timeline

oleh

#1: Akan Datang! Umumkan Projek Akan Datang Anda. AmanWan (official) mengumumkan tentang produk/program terbaru yang bakal beliau lancarkan dalam masa terdekat. Ini boleh membuatkan fans beliau tertunggu-tunggu akan pelancaran program terbaru beliau. Anda ada produk untuk dilancarkan? Umumkan saja di cover Timeline anda. #2: Anda Penulis Buku? Tunjukkannya.. Ewen Chia, salah seorang pakar pemasaran internet […]

...

5 Jenis Page Post Ads Dalam Pengiklanan Facebook Yang Anda Patut Tahu

oleh

Terdapat 5 jenis Page Post Ads dalam pengiklanan FB yang patut anda ketahui. Anda tahu ke? Tak tahu? Don’t worry..Ya, memang ramai yang tak tahu sebenarnya (kecuali anda yang dah baca post ni, bukan). Nota: Page Post Ads adalah iklan yang dibina dari post yang telah ditulis di fanpage. Anda tulis post di fanpage anda, […]

...

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Pemasaran Facebook Ads

oleh

Ketahui 7 sebab kenapa anda patut guna Facebook Ads sebagai medium pemasaran bisnes anda di internet. # PASARAN LOCAL YANG SEMAKIN MEMBESAR! Pengguna Facebook di Malaysia semakin meningkat! Pada tahun 2011, satu pusat pengumpulan data melaporkan bahawa Malaysia berada di ranking ke-17 sebagai negara yang memiliki ramai pengguna FB iaitu dengan jumlah12,193,600 pengguna pada tahun […]

...

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • MAIN REKOD PUN BOLEH MENANG?   Haaa korang mesti
  • Marketing ni nadi pd bisnes apa2 pn mmg marketing yg
  • Boss boss jugak tapi ada masanya nak jadi customer jugak
  • Nak tak jika SifufBads nak buat SPECIAL LIVE yang akan
  • Sesambil revise buku branding ni SifufBads teringat pulak satu kisah
  • Macam mana nak yakinkan org beli produk kita kalau org
  • Pssstt Korang dah tengok ke first Music Video SifufBads ni??
  • Bukan senang nak senang dan bukan susah nk senang
  • Memandangkan ramai yg merayurayu suh sifufBads buat sambungan LIVE tentang
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!