Cara Gunakan Fungsi Promote Post

oleh

Promote post juga dikenali sebagai sponsored ads dalam pengiklanan Facebook. Fungsi ini terdapat di bahagian bawah post di fanpage anda. Fungsi ini diperkenalkan oleh Facebook pada pertengahan tahun 2012 ini, untuk membantu pemilik fanpage untuk meningkatkan kadar reach sesuatu post kepada fans mereka. Sebelum ini.. Sememangnya kalau kita buat post di wall page kita, biasanya […]

...

17 Strategi "photo cover" Bagi FB Timeline

oleh

#1: Akan Datang! Umumkan Projek Akan Datang Anda. AmanWan (official) mengumumkan tentang produk/program terbaru yang bakal beliau lancarkan dalam masa terdekat. Ini boleh membuatkan fans beliau tertunggu-tunggu akan pelancaran program terbaru beliau. Anda ada produk untuk dilancarkan? Umumkan saja di cover Timeline anda. #2: Anda Penulis Buku? Tunjukkannya.. Ewen Chia, salah seorang pakar pemasaran internet […]

...

5 Jenis Page Post Ads Dalam Pengiklanan Facebook Yang Anda Patut Tahu

oleh

Terdapat 5 jenis Page Post Ads dalam pengiklanan FB yang patut anda ketahui. Anda tahu ke? Tak tahu? Don’t worry..Ya, memang ramai yang tak tahu sebenarnya (kecuali anda yang dah baca post ni, bukan). Nota: Page Post Ads adalah iklan yang dibina dari post yang telah ditulis di fanpage. Anda tulis post di fanpage anda, […]

...

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Pemasaran Facebook Ads

oleh

Ketahui 7 sebab kenapa anda patut guna Facebook Ads sebagai medium pemasaran bisnes anda di internet. # PASARAN LOCAL YANG SEMAKIN MEMBESAR! Pengguna Facebook di Malaysia semakin meningkat! Pada tahun 2011, satu pusat pengumpulan data melaporkan bahawa Malaysia berada di ranking ke-17 sebagai negara yang memiliki ramai pengguna FB iaitu dengan jumlah12,193,600 pengguna pada tahun […]

...

Kajian Kes Facebook Ads Marketing

oleh

Di antara banyak teknik pengiklanan FB Ads yang sering digunakan oleh pengiklan, teknik Story merupakan salah satu teknik yang efektif untuk mendapatkan jualan secara softselling. Teknik FB Ads – Story  – Salah satu teknik iklan yang sangat menarik untuk digunakan. Ianya juga salah satu dari iklan dari jenis “softselling”. Ayat iklan ini menimbulkan rasa ingin tahu […]

...

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Pernah dengar tak omputeh cakap mcm ni  start now
  • Setuju ke setuju sangat dgn Mr Robert ni?? Sifufbads yakin
  • Biarlah gambar berbicaraYang ada kedai mcm ni lah situasi selalu
  • 80 prospek akan beli lps mreka baca review atau feedback
  • THINK OUTSIDE THE BOX!   Setuju ke kurang setuju
  • Jadi Founder bisnes ni nampak mcm best jermcm femes jerTapi
  • Sape sangka impian yg kita harapkan masa kecik2 dlu akn
  • BISNES BARU UP TAPI BELUM LAUNCH DAH SOLD OUT?! APA
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!