Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Anda Pernah Dengar “Teknik Hantu”?

Diterbitkan pada Sep 14, 2016 oleh

teknik-hantu

Teknik ni very very simple, tp impaknya, perghhh LUAR BIASA!

Klu anda nk tau, teknik ni…

  • bleh MENGHANTUI audiens anda!
  • bleh FOLLOW anda ke mana shj di fb!
  • bleh wat brand anda MELEKAT dlm ingatan audiens anda!

“Wow! Mmg berhantu ni. Teknik apa yg best semacam ni sifu? Halal x?”

Opkos halal! Bkn guna ilmu hitam ke apa. Juz guna komputer dan fesbuk shj.

Cara nk wat ads ni pun simple jer:

  1. STEP 1: Buat satu post
  2. STEP 2: Create Ads
  3. STEP 3: Di bahagian placement, pilih DESKTOP SIDE BAR..

Yes, thats it! DESKTOP SIDE BAR. Itulah tekniknya. Iklan fb ads yg keluar di bahagian tepi kanan fb anda(paparan desktop shj).

“Laa tu je ke. Ni saya pn tau. Tp cam x bape nampak je kelebihan die..”

Xnampak sbb anda x discover btol2. Belum bnyak bereksperimen dgn fb ads.

Tapi xpe..dun worry..

Meh sifu explain 4 KELEBIHAN TEKNIK INI:

  • AWARENESS: klu anda nk tau, iklan fb ads side bar ni boleh trpapar di fb audiens anda lebih dari 3 kali, dan tmpoh masa terpapar yg lama. Jd, lebih lama seseorang itu nmpak iklan anda, lebih tggi kebarangkalian utk mereka aware dgn kwujudan iklan anda.
  • RE-TARGET: iklan jnis ini sgt seswai utk re-target smula kpd fans anda. Kbanyakan mereka yg baru jd fans anda, cpt lpe smula ttg anda. Jd cara trbaik adalah dgn mnghantui mereka smula dgn tknik ini..
  • UP KREDIBILITI: mcm yg sy explain td, iklan jnis side bar ini akan kluar pd paparan audiens anda bnyk kali, dlm tmpoh yg lama..jika anda truskan iklan ni scr konsisten, lebih kerap ia mnghantui iklan audiens anda, lbih tggi kredibiliti anda..“eh, tiap2 ari nmpak iklan die ni. Msti somebody die ni..”
  • TINGKATKAN SALES: dan ofkos..bila org dh aware dgn produk/servis/brand anda, kredibiliti pn tinggi, trust pn tggi..so skaligus meningkatkan potensi utk mningkatkan jualan anda! Boom!

So, Nampak x? The power of SIDE BAR FB ADS?

Still xnampak? Cer la try test dlu..nnt nmpak dan faham lah apa yg saya dok share arini..faham?

Oklah..tu je nk share arini..jgn lpe, ilmu tnpa amal x ke mana jadinya. Dis time dh blaja something, psni jgn lpe implement plak k.

Oh ye, one more thing..

Button share bwh ni gunanya utk anda kongsikan ilmu, tips atau something yg brhrga kpd kengkawan fb anda yg lain.

Cer try share. Mana lah tau, dgn tips yg anda share arini, bkn stkt mmbantu anda, mlh membantu kwn2 fb anda improve sales mereka lps apply tknik ni. Dpt pahala free, insyaAllah..

Komentar (5)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!