Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Stress Tengok Fanpage Anda Ramai Orang Luar Like!?

Diterbitkan pada Jul 10, 2017 oleh

Boleh dikatakan kebanyakkan yg buat LIKE MARKETING akan hadap benda ni..Apa benda? Page kena LIKE dgn “ORG LUAR” ler..

“SAPE “ORANG LUAR” TU?..”

Org luar ni, warga2 asing yg tinggal di Malaysia ler..Contohnya mcm Nepal, Bangladesh, Myanmar xpon Indonesia.

“AAH LA..SY SLALU KENA..”

Eh2..Bukan awk sorang jer..Ramai mcm tu ler..

“ABIS TU..MCM NE NAK BUAT NI?’..”

Relax…Stiap problem mesti ada solution..So, harini, Sifufbads bg 5 cara utk korang KURANGKAN orang luar tu LIKE page anda..

Macam mana? Nak tahu? Meh tgk gambar ni..

#1. LOCATION

Utk location, kat bahagian setting location..Korang PILIH ” People who live in this location”

#2. LANGUANGE

Utk bahasa pulak, korang MASUKKAN 2 language ni iaitu ENGLISH (ALL) & MALAY..

#3. INTEREST

ELAKKAN anda masukkan INTEREST yg ada potensi besar org luar jugak akan LIKE..Contoh paling mudah adalah geng artis mcm NORA DANISH, ROZITA CHE WAN…

#4. EXCLUDE INTEREST

Kat bahagian exclude interest ni, korang boleh masukkan bahasa2 IBUNDA negara yg anda tak nak tadi..

Katakan anda tak nak org2 Bangladesh..Boleh masukkan LANGUAGES OF BANGLADESH

#5. COPYWRITING

Anda juga boleh mention kan specific target yg boleh LIKE page anda…

Contohnya..

“Hanya mereka yg nak beraya jer, boleh LIKE page kite..Selain tu, TAK BOLEH..”

Ok, itu la antara caranya. Kalau ada cara lain, saya akan tambah lg dlm post ini.

Buat masa ni, anda cuba dulu 5 teknik ni. InsyaAllah, like page anda akan lebih targeted dan berkualiti.

Komentar (18)

  1. Wan

    Thanks sifu. Setiap kali buat like marketing, saya dapat likers luar. Sampai dah malas nak buat iklan lagi. Rupanya salah kat interest, mungkin saya choose yang popular di kalangan warga asing hehehe

  2. Bella

    Hai tuan, sy hanya dapat pilihan ‘People you choose through targeting.’

    Macam mana ada yg pilihan2 spt ‘people live in this location’ spt tuan tunjukkan?

    Terima kasih!

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!