Usahawan yang makin nazak, yang hampir give-up sebab persaingan bisnes yang maha-mencabar dan kejam!

JIKA SIFUFBADS ‘BOGELKAN’ TAKTIK MARKETING PALING LATEST, TEKNIK COUNTER ‘ERA MILLENIAL’ & ACTION PLAN PALING PROVEN YANG BAKAL SELAMATKAN BISNES ANDA, ADAKAH ANDA BERMINAT UNTUK KETAHUINYA?

Teruskan bacaan jika anda serius nak pelajari ilmu yang high impact yang bakal buatkan bisnes anda ‘lead-the-market’ selepas ‘menyedut’ ilmu PRODUK DIGITAL PALING PANAS dari Sifufbads!

Perasan tak dunia bisnes sekarang makin lama makin mencabar? Makin Kejam? Makin dahsyat?

Apakah punca yang menyebabkan bisnes sekarang tak semudah dulu? Kini, semakin mencabar, malah boleh buatkan bisnes terpaksa melingkup jika masih degil tak lakukan sesuatu! 

MILLENNIAL GENERATION

Mereka telah mengubah persepsi orang lain dan kini menguasai dunia online! 

COMPETITORS

Semakin ramai pesaing2 baru yang muncul. Tak kira anda level baru atau lama, semua jenis kategori bisnes merasai cabaran ini.

BUYING POWER WEAKEN

Kuasa membeli semakin lama semakin melemah, kerana terlalu banyak pilihan dan information tentang sesuatu produk/servis.

Inilah antara punca besar yang menyebabkan bisnes sekarang susah nak survive dan akhirnya ramai orang terpaksa give-up dan cutlost lebih awal..

Sebelum anda teruskan bacaan yg bakal mengambil masa anda lebih 7 minit ini, Sifufbads nak tanya..

Adakah Anda Mengalami Masalah-Masalah Seperti Ini? Jika Tidak, Anda Boleh Abaikan Laman Ini Sekarang Jugak!

TRAFIK HAMBAR? SALES SENDU? PROFIT ‘MENGERING’? ​

Terasa persaingan yang semakin dahsyat? Sampaikan nak dapatkan traffic pun susah, apatah lagi nak closing pelanggan.

RESPONS SEMAKIN HILANG?

Dulu sehari berpuluh-puluh Whatsapp atau PM masuk, tapi sekarang nak dapat 10 pun susah? Tak tahu apa punca? Semakin susah nak dapat lead masuk.

KOS MARKETING MAKIN MENCANAK MAHAL?

Dah buat macam-macam taktik dan teknik tapi kos still mahal juga? Dulu ok jer, tapi sekarang tak tahu kenapa kos per lead makin mahal.

BISNES BARU NAK UP? SUSAH NAK BERSAING DGN COMPETITOR?

Bisnes setahun jagung? Tak tahu selok-belok macam mana nak nampak lebih gah dan lebih outstanding dari pesaing?

BUYING POWER MENJUNAM?

Dah buat sales kencang sampai drop harga lebih 50% pun masih tiada sambutan? Bagi freegift bagai nak rak tapi still tak berjaya pikat hati pelanggan?

CASHFLOW 'PUTUS-PUTUS'?

Cashflow dah tak selaju dulu-dulu? Kejap ada kejap takde? Target setiap bulan asal dapat balik modal aje? Overhead meninggi, kos meningkat, semakin senak nak bayar semua tu?

Adakah ini masalah yang sedang menghantui bisnes anda sekarang? Yang bakal membuatkan bisnes anda terpaksa ‘bersarang’ lebih awal?

“TEPAT SEKALI! INILAH MASALAH SAYA SEDANG HADAPI SEKARANG! BOLEH SELAMAT LAGI KE BISNES SAYA NI??”

Aright.. Sebab itulah, Sifufbads bercadang nak bongkarkan satu ‘killer-weapon’ yang bakal menyelamatkan huru-hara dan pancaroba binses pada abad ini dengan ilmu marketing terbaru, iaitu Digital Content Marketing!

Benda Apa Tu Digital Content Marketing? Penting Sangat Ke?

WHAT IS DIGITAL CONTENT MARKETING?

LATEST! The future of marketing, DIGITAL CONTENT MARKETING! Pengiklanan secara two-way communication, merupakan strategi soft-selling high level, sambil beriklan sambil berikan content dgn melalui digital marketing seperti facebook, youtube, Instagram dan lain2..

DIJAMIN! Inilah kaedah marketing untuk tahun 2018 yang paling convert dan merupakan trend marketing paling terkini untuk anda lakukan pengiklanan.. Cara lama dah ‘bersarang’, tak relevan.. Jangan buat sesuatu yang prospek tak suka, kerana bisnes anda bakal terkubur!

Senang cerita, kalau anda masih belum mulakan lagi Digital Content Marketing ini, anda dalam kategori usahawan yang ketinggalan zaman!

Macam mana? Anda rasa penting ke sangat penting Digital Content Marketing ini? Of course penting bukan? Tapi..

Apa Sebab Tiba-Tiba Digital Content Marketing Ni Jadi Penting? Tell Me Why?

WHY DIGITAL CONTENT MARKETING?

Kajian dari pakar marketing mengatakan.. Pada tahun 2017/18, lebih 70% prospek bertindak untuk mendekati sesuatu brand adalah kerana CONTENT MARKETING yang diberikan dan bukan hanya iklan semata-mata.. Ini fakta benar! Bukan olok-olok! Bukan cobaan! 

Cara marketing dulu dah TAK RELEVAN pada masa sekarang di era millenial ini! Kalau anda tak ubah cara marketing anda, bisnes anda bakal di ubah ‘hidup-hidup’!

Betul Ke Ni? Macam Tak Percaya Je?

Tak percaya? Sifufbads dah kaji trend bertahun-tahun lagi dan inilah rahsia yang telah Sifufbads bongkarkan pada Alumni Sifufbads sejak dulu lagi. Apa yang berlaku pada mereka? Mereka ‘terpaksa’ hadapi perubahan bisnes mereka secara mendadak kerana kenaikan yang mencanak-canak dalam masa yang singkat!

Mereka antara Alumni Sifufbads yang telah praktikkan Digital Content Marketing dan ‘terpaksa’ menerima respons yang tak henti-henti! 

Bukan mereka saja, Sifufbads juga merasakan perubahan ini selepas apply 100% ilmu marketing terbaru ini. Tengok gambar bawah ni..

BOOM! KENAIKAN LEBIH 700% SELEPAS..

Dalam masa beberapa bulan selepas praktikkan strategi marketing terbaru, Sifufbads ‘terpaksa’ terima traffic 7x ganda dari biasa! Tak mustahil anda juga boleh dapat result yang lebih luar biasa dari ini! 

Amacam? Menarik bukan? Tu baru traffic, kita tengok dari segi engagement pulak..

BOOOMM! KENAIKAN HAMPIR 1000%..

Dalam masa kurang dari 2 bulan, perubahan mendadak berlaku dengan Digital Content Marketing.. Tapi sayangnya.. Bukan senang untuk kuasai ilmu Digital Content Marketing ini.. Perlukan masa sekurang-kurangnya 3 tahun!

AMBIL MASA 3 TAHUN UNTUK KUASAI ILMU DIGITAL CONTENT MARKETING!​

Lama Tu! Mana Sempat Saya Nak Selamatkan Bisnes Saya.. Dah Terkubur Jawabnya Kalau Nak Tunggu 3 Tahun Lagi!

Don’t worry!

Usah risau.. Sifufbads dah jumpa jalan short-cut untuk anda praktikkan terus tanpa tunggu lagi! Sifufbads telah temui satu formula yang dinamakan…

#DCM2018 muncul untuk menyelesaikan masalah2 bisnes yang sedang ‘huru-hara‘ yang hampir ‘meninggal‘ kerana transition era millenial.. Ianya bakal berikan ‘escape-plan’ utk masalah seperti; Pelanggan semakin ‘ghaib’? Susah nak close? Respons audiens makin hambar? Kos iklan makin mahal? Traffic ‘degil’ tak masuk2?

Dengan #DCM2018 ini.. KAEDAH MARKETING PLG TERBARU, STRATEGI PLG PROVEN & PLG CPT RESULTNYA, bakal ‘menerangi’ kembali bisnes anda dan selesaikan segala masalah2 anda!

Tapi.. Bukan semua usahawan layak dapatkan #DCM2018 ini.. 

Yang Layak Dapatkan #DCM 2018 Ini...

TARGET MARKET GEN Y

Prospek anda berumur 17-25 tahun? Anda patut tahu, ada cara sebenar untuk ‘jentik’ emosi mereka. Cara yang dulu-dulu dah tak berkesan pada gen millennial ini. Anda perlukan pendekatan yang berbeza!

BARU NAK START DIGITAL MARKETING

Dah berniaga bertahun-tahun secara konvensional dan masih belum mulakan digital marketing? Inilah masanya untuk lakukan revolusi pada bisnes anda!

CEO/CMO SYARIKAT YANG MULA RASA ‘TERCEKIK’

Yes, anda lah orangnya yang patut update dan improve kempen marketing company dengan new digital marketing

TARGET MARKET GEN Y

Sayang seribu kali sayang, ada ramai fans tapi tiada engagement, tiada respons. Puncanya? Cara engage yang salah dan terlalu hardsell. Kalau nak selamatkan fans anda, anda memang patut apa itu DCM ini!

BOOM SALES, HIGH ROI, HIGH REVENUE

Yang salesnya statik bertahun-tahun. Dah cuba segala macam teknik dari luar negara sekalipun tapi result still sama. Kita akan dedahkan bagaimana DCM ini mampu grow sales anda berganda-ganda.

SYARIKAT-SYARIKAT BESAR ATAU BISNES SERVIS

Anda kena tahu cara terkini ‘melayan’ prospek di zaman era digital, cara dulu dah tak sama dengan sekarang. Perlu ubah atau anda akan diubah!

SifuFBAds?

BAGAIMANA BERMULANYA SIFUFBADS

2009, bermulanya..

Idea menceburi perniagaan online bermula pada 2009 apabila Sifu Jamal mula menjalankan perniagaan internet secara sambilan sejak masih bekerja sebagai jurutera awam di Jabatan Kerja Raya (JKR) lagi. Selepas membaca beberapa artikel berkaitan perniagaan internet, beliau mula mencuba. Oleh kerana tidak mempunyai modal yang cukup untuk menghasilkan produk sendiri, Sifu Jamal bermula dengan menghasilkan e-book berkenaan panduan suami isteri. Ketika itu, hampir 2 minggu produknya tiada pembeli. Sehinggalah tidak lama selepas, barulah penjualan e-booknya yang bernilai RM 30 mula membuahkan hasil.

JAMAL PAKAR E-BOOK

Bergerak lebih agresif, Sifu Jamal telah berjaya menghasilkan e-book kedua iaitu Rahsia Lulus Temu Duga Kerja Kerajaan. Sepanjang penglibatan dalam bisnes internet, beliau telah mempunyai tujuh e-book sendiri dan kerjasama dari beberapa syarikat lain. Ketika itu, Sifu Jamal hanya dikenali sebagai Jamal – Pakar Ebook. Beliau turut terlibat dalam pemasaran secara affiliate, iaitu menjana komisen dengan cara memasarkan produk orang lain di internet. Selain itu juga, Sifu Jamal turut aktif memasarkan produk-produk lain seperti Jam Azan, Quran Digital, Pengorek Telinga dan beberapa produk fizikal lain. Beliau juga aktif sebagai blogger.

Pada tahun 2011, Sifu Jamal mula terlibat menggunakan FB Ads. Pada tahun yang sama juga, beliau mula menganjurkan seminar tentang e-book dan e-mail marketing. Bermula untuk melibatkan diri secara serius dengan FB Ads, beliau telah menjalankan kajian tentang strategi, setting dan features yang terdapat dalam FB Ads serta mengaplikasikannya pada produk beliau sendiri.

MULA MENGAJAR

Pada 2012, Sifu Jamal mula mengajar panduan yang dinamakan Teknik FBO (FB Ads Optimization). Kemudian, beliau mula mengajar FbAds secara serius dengan menggunakan Teknik TBO. Beliau turut menggunakan FB Ads untuk menjalankan perniagaan affiliate.

Tidak lama selepas itu, beliau mula menjalankan training dan seminar. Di antara produk-produk yang pernah dijual oleh Sifu Jamal secara online ialah Quran Digital, Jam Azan dan produk gajet islamik.

Beliau juga pernah menjual jersi, t-shirt dan pelbagai barangan dari China. Hasil dari perniagaan yang dijalankan, beliau telah mendapat banyak pengalaman yang boleh dikongsikan dengan peniaga lain.

Pada tahun 2012, Sifu Jamal mula menganjurkan kelas intensif tentang pemasaran FB Ads. Pada peringkat awal pengajuran, hanya 20-30 orang yang hadir. Beliau mula mengajar dan berkongsi tentang teknik dan strategi FB Ads kepada peserta training. Bermula dari saat itu, jumlah pelajar yang mengikuti kelas beliau semakin ramai. Beliau dapat berkongsi ilmu dan pengalaman dalam FB Ads yang meliputi bermacam – macam kategori bisnes kepada pelajar-pelajar beliau.

Pada masa yang sama, Sifu Jamal turut dijemput untuk berkongsi ilmu pemasaran Facebook kepada syarikat-syarikat, badan-badan kerajaan seperti syarikat insurans, Pusat Pungutan Zakat (PPZ), PERMATA, dan pelbagai agensi lain. Sebahagian besar strategi perniagaan yang dijalankan oleh Sifu Jamal serta kelas perniagaan online yang dianjurkan oleh Sifu Jamal adalah based on FB Ads.

 

GELARAN SIFU FB ADS

Pada tahun 2012, Sifu Jamal lebih banyak berkongsi ilmu pemasaran Facebook selepas beliau mendapati pemasaran Facebook adalah lebih murah, mudah dan lebih cepat berbanding medium pemasaran internet yang lain. Sehinggalah pada satu hari, seorang sahabat beliau, Tuan Zamri Nanyan menjemput beliau sebagai speaker untuk satu konvensyen, yang dipanggil Konvension Pakar Internet dan Sifu Jamal diberikan satu slot ceramah berkenaan Fb Ads. Di waktu itu, Sifu Jamal tercari-cari branding dan nama yang sesuai dengan topik yang bakal dikongsikan, iaitu FB Ads.

Di saat-saat akhir, idea hadir. Sifu Fb Ads, itulah ilham gelaran yang pada asalnya hanya ingin digunakan buat sementara waktu sempena konvensyen tersebut, namun nama tersebut terus melekat dan menjadi fenomena dalam latihan pemasaran online, khususnya Facebook Ads, sehinggalah sekarang.

Bermula saat itu, Sifu Jamal mengambil keputusan untuk terus fokus kepada latihan mengenai pemasaran online. Dan dari situlah, bermulanya SifuFBads! Disember 2012, blog sifufbads.com dan page SifuFBads turut dibina.
Sifufbads Sdn Bhd didaftarkan secara rasmi dengan SSM pada Mac 2013 yang memfokuskan kepada latihan dan konsultansi dalam pemasaran internet. Jenama SIFUFBADS juga telah didaftarkan dibawah Perbadanan Harta Intelek Malaysia.

PERKEMBANGAN & PENCAPAIAN SIFUFBADS SDN BHD

Sifufbads Sdn Bhd bermula dengan dua kakitangan dan menyewa sebuah bilik kecil di Bandar Tasik Selatan sehinggalah Sifufbads merekrut 12 kakitangan baru dalam masa setahun setengah selepas ditubuhkan. Kini, keluarga Sifufbads sudah melebihi 30 orang ahli. Pelajar-pelajar Sifufbads bermula dari 20-30 orang pada awalnya, meningkat menjadi 300 orang, kemudian 600 orang, kemudian 1000 orang, 1500 dan pernah mencapai 4000 orang dalam satu-satu penganjuran seminar. Kini, Sifufbads sudahpun mempunyai pelajar-pelajar dari negara Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kepuasan yang dirasakan oleh Sifufbads ialah apabila dapat melihat alumni-alumninya yang telah berjaya. Jika dikira secara kasar, lebih 100 alumni Sifufbads sudah bergelar jutawan dan banyak sekali yang telah berubah kehidupan mereka dari zero dan kini berjaya.

Antaranya adalah jenama terkenal seperti Dian Pixy, Mamadil, Caryazara, De’xandra, Wildan, dan banyak lagi. Kejayaan bisnes mereka adalah kegembiraan buat Sifufbads. Sehingga kini, Sifufbads telah mengadakan seminar dengan lebih 80,000 peserta.

Sifufbads juga turut mempunyai jaringan perniagaan dengan ikon dan pemain industri yang hebat seperti Dato’ Husammuddin, Pengasas Kumpulan Karangkraf, Dr. Ari Ginanjar, Pengasas ESQ, Prof. Muhaya, Abang Abu (Mekanik Wang) dan ramai lagi.

Alhamdulillah, bermula tahun 2017, Sifufbads telah mula menjalankan program-program latihan dalaman kepada badan-badan kerajaan, korporat dan juga syarikat SME. Dari pengalaman dan kepakaran Team Sifufbads, InshaaAllah program-program ini bakal memberi sumbangan yang besar kepada sektor perniagaan dalam negara.

Sifufbads juga sedang menjalin hubungan kerjasama dengan pihak-pihak bertanggungjawab seperti PSMB, MARA, MDEC, FAMA, INSKEN, UDA LAND dan lain-lain. Untuk memberi manfaat kepada lebih ramai orang, Sifufbads menerbitkan 13 buku berkaitan inspirasi, tips, tutorial serta pemasaran internet dan sedang mengeluarkan lebih banyak lagi buku-buku berkaitan pengurusan pemasaran dan perniagaan.

Selepas beberapa tahun menerokai dunia pemasaran online dan latihan. Sifufbads akan terus memacu ke depan dengan lebih pantas dan sukses. Bagi mengukuhkan lagi jenama, Sifufbads telah menaikan 30 papan iklan yang dipasang di Lebuh Raya Utara- Selatan (PLUS) dan Lubuh Raya Pantai Timur (LPT) seta di sekitar Lembah Klang. Visi Sifufbads ialah menjadi penyedia latihan dan konsultan pemasaran digital paling dipercayai, paling intensif, paling terkini di peringkat Asean pada 2021 dan seterusnya di peringkat global pada 2031.

Trainer SifuFBAds?

Sifu Jamal

Godfather of Sifufbads

Sifu Syafiq

Master Trainer

Sifu Safwan

Scientist Trainer

Sifu Munir

Trainer & Marketing Genius

Sifu Hizami

Junior Trainer I

Sifu Amir

Junior Trainer II

CHAPTER 1: INTRODUCTION

Dalam bab ini, anda akan ketahui sebab utama kenapa anda perlu buat content marketing. Anda juga akan didedahkan jenis2 content marketing yang dah terbukti hasilkan result.

CHAPTER 2: HOW TO GET CONTENT

Susah nak dapat idea untuk tulis konten? Di sini, kami akan kongsikan teknik2 paling mudah dan cepat untuk perah idea konten yang viral dan high engagement. Dengan teknik ini, otak anda akan dipenuhi dengan idea2 kreatif. Lepas ni, anda tak akan cakap lagi, “Adoi, aku takde idea la..”

CHAPTER 3: VIDEO LIVE

Anda akan didedahkan strategi bagaimana susun flow video live gaya Sifufbads. Kami akan berikan jenis2 video live yang high impact; audiens akan tak sabar2 nak tunggu anda live dan tonton sampai habis.

CHAPTER 4: VIDEO STORY

Kami akan ajarkan formula untuk hasilkan video story yang mampu jentik emosi audiens yang menonton; mereka tak rasa bosan. Kami juga akan tunjukkan 4 channel terbaik untuk promosikan video tersebut.

CHAPTER 5: VIDEO CONTENT

Anda akan pelajari bagaimana merangka video konten yang simple tapi padat. Dengan video ini, ianya bakal naikkan kredibiliti anda berganda2. Kami juga akan kongsikan marketing strategy supaya video ini boleh capai kepada lebih ramai audiens.

CHAPTER 6: WRITE POST

Kami akan kongsikan formula rahsia yang mampu buatkan anda lebih laju menulis konten. Bukan tu je, anda juga akan ketahui cara bina konten yang dapat mengubah hidup pembaca.

CHAPTER 7: WRITE STORY

Anda akan didedahkan elemen2 penting yang perlu ada semasa tulis story. Anda juga akan lihat bagaimana proses hasilkan storywriting step by step. Anda tak perlu pening kepala lagi, kami dah tunjukkan semuanya.

CHAPTER 8: ENGAGEMENT

Konten anda kurang respons? Kini anda tak perlu risau lagi! Dalam bab ini, anda akan dapat pelajari teknik yang bakal buatkan audiens tak henti2 engage dengan semua konten anda.

Jika Sifufbads Bongkarkan Formula ‘Bawah-Tanah’ Paling Terbaru, Strategi Marketing 4.0 Paling Updated & Solusi Paling Proven Yang Bakal Selamatkan Bisnes Anda, Adakah Anda BERMINAT Untuk Ketahuinya?

Sifufbads Sdn Bhd #DCM2018 © All Right Reserved