Lokasi
Menara PGRM
Tingkat 4
8, Jalan Pudu Ulu, Cheras
56100 Kuala Lumpur
Masa
8.00 pg - 12.00 mlm
*Jika ada penambahan masa akan diberitahu kemudian
Tarikh
26 Mac 2016
(Sabtu)
 
Pendaftaran RESERVED SEAT DIBUKA sekarang!

Untuk tempoh terhad, kami nak berikan seat dengan harga RM200.

Tapi, seat ini bukan untuk semua orang. Seat ini LIMITED! Siapa cepat, dia dapat..! Fair enough..

Apa tunggu lagi? Klik butang kuning di bawah sekarang untuk daftar! Kalau terlepas lagi, kami dah tak boleh nak tolong lagi..

RESERVED SEAT
1 Tiket - RM200
2 Tiket - RM400
3 Tiket - RM600
4 Tiket - RM800
5 Tiket - RM1000

Apa yang anda akan miliki?

1x - WORKBOOK Missing Chapter The Finale

1x - SifuFBads Dictionary

1x - SECRET Book by SifuFBads 

Disclaimer :
Jika anda berjaya mendapat emel pengesahan seperti di bawah dan ianya tertera Pakej VOLTRON, anda akan dapat Seat VOLTRON. Begitu juga dengan pakej-pakej yang lain...
TUTORIAL cara buat tempahan, anda boleh rujuk di sini - KLIK SINI
The 'Final' Missing Chapter of The Year…
 Baca, Scroll, Fahamkan.. Jika nak sales MELETOP!
Selepas Melihat Ramai Students Sifufbads Berjaya..
At Last, Saya Sudah 99.9% Bersedia Untuk Bocorkan Secara LIVE Segala Latest Teknik & Strategi FB ADS Yang Akan Membantu Bisnes Online Anda Menghadapi Persaingan Sengit Dalam Dunia Internet Marketing!
"It’s A New Tactic, A New Level and A New Modul In FB Ads Marketing!"
As a result, anda akan mampu bersaing secara agresif di pasaran tempatan. Segala informasi yang dikongsikan sesuai untuk semua pemilik bisnes OFFLINE dan ONLINE tak kira BEGINNER, ADVANCED, PART TIME mahupun FULL TIME...
Screenshot Testimoni Peserta Seminar Missing Chapter yang lalu..
Nota: Slide Kiri atau Kanan untuk lihat Testimoni yang lain secara manual.
Video Testimoni
Peserta-Peserta Seminar Missing Chapter yang lalu
Shalma Ainaa
Pengacara & Pemilik Butik SHALS
FB : SHALS www.shals.com.my
Krill Rashid
DJ radio & Pemilik Kurta by Krill Rashid
Abdul Hafeez Amin Pemilik Feerna Beauty Sdn Bhd
Subri Halim
Pengusaha Restoran Cina Muslim
Nak Tak Kalau Saya Tunjukkan Kepada Anda Ilmu Secret Bagaimana Untuk Dapatkan Sales Lebih Dari Biasa, Malah Mampu Menjadi Luar Biasa Walaupun Secara Part-Time Sahaja di FB?
Psst.. nak baca tak kisah inspirasi dari student-student Sifufbads?
“TOKEY GEL LUTUT...."
Leo Adi Putra

Kisah dari student Sifufbads yg sudah dikenali ramai, a very inspired story...

Namanya Leo Adi Putra (35 tahun), sudah berkeluarga dan mempunyai seorang anak. Beliau merupakan pengarah urusan kpd Wasima Wafa Sdn Bhd., dan pengarah kpd 3 lagi syarikat lain iaitu Warna Rizqi Sdn. Bhd., Chocorich Nation Sdn. Bhd., dan Dania Beauty Sdn. Bhd.

“ Sebelum saya mula berniaga, saya merupakan seorang Pengurus Operasi utk sebuah syarikat pengangkutan tempatan. Walaupun gaji saya ketika itu dlm RM4000, tetapi saya rasa masa saya utk keluarga sgt terhad. Ditambah pula dgn tekanan kerja yg sgt EMOTIONAL.

Akhirnya, saya buat keputusan utk berhenti kerja pada bulan Februari 2012.

Apabila saya sudah berhenti kerja, saya mulakan kerjaya baru sebagai ejen takaful insurans. Tetapi saya tidak terus berjaya kerana income saya lagi teruk dr saya kerja di syarikat lama.

Jadi, saya buat keputusan utk bekerja sebagai ejen takaful pada waktu siang, dan pada malamnya saya kerja jual burger bakar. Saya sendiri yg bakar, bungkus, dan lakukan semua kerja dr A ke Z. Malangnya, semua itu tidak membawa hasil yg positif dan bisnes saya berakhir dgn kegagalan.

Memang rasa kecewa sgt waktu itu. Tetapi bila fikir2kan semula, saya sudah berkeluarga. Jika bukan saya yg mencari rezeki, siapa lagi kan? Nak tak nak, saya kena cari jalan lain utk buat side income. Selepas jatuh lingkup dgn bisnes burger, saya mula menceburi bidang bisnes online pula pada Ogos 2013.

Saya mula dgn menjual produk kesihatan wanita sebagai dropship. Kemudian mula melangkah menjadi ejen, pengedar dan seterusnya stokis.

Dlm tempoh saya menjual produk orang lain ini sahaja, alhamdulillah.. income bulanan saya lebih baik drpd bisnes sebelum ini iaitu dlm RM15,000 – RM20,000 sebulan. Pada ketika ini, saya sudah mula menggunakan FB Ads yg saya belajar dr kawan2.

Pada Februari 2014, saya mula bekerjasama dgn seorang rakan kongsi saya (sehingga skrg) yg mengeluarkan 1 produk utk merawat sakit lutut. Beliau menjemput saya utk menyertai bisnes ini disebabkan kepakaran saya dlm bidang pemasaran online, pengurusan, dan sebagainya.

Kami mulakan bisnes ini pada Februari 2014 dgn bermodalkan RM4,000. Separuh drpdnya kami gunakan utk pengeluaran produk, dan separuh lagi kami gunakan utk daftar syarikat. Kemudian, kami lancarkan produk ubat sakit lutut kami dgn jenama Gel Amani.

Alhamdulillah, jualan bulanan Gel Amani amat memberangsangkan.

Saya sudah lama kenal sifu di FB. Selalu je baca tips drpd Sifu, cuma waktu itu saya masih belum berpeluang utk berguru dgn Sifu. Dlm bulan Mei 2014, barulah saya berpeluang utk belajar FB Ads dgn Sifu Jamal.

Dlm tempoh berguru dgn Sifu, saya belajar pelbagai teknik dan terlalu byk perkara baru yg saya belajar. Sifu ini kalau dia kongsi satu perkara, memang semua benda dia nak kongsi.

Jadi, selepas sahaja saya belajar dgn Sifu, saya terus praktikkan apa yg diajar. Alhamdulillah, saya dapat lihat hasilnya dlm bulan yg seterusnya iaitu jualan Gel Amani meningkat berkali2 ganda! Luar biasa sungguh penangan FB Ads kpd produk Gel Amani.

Sehingga skrg, alhamdulillah, jualan sebulan Gel Amani konsisten 6 angka!

Apa STRATEGI PEMASARAN yg saya gunakan?

Strategi yg saya gunakan adalah STOKIS dan AGEN...

Stokis dan ejen sgt penting dlm bisnes yg melibatkan produk barangan seperti Gel Amani. Cara yg sering saya lakukan utk dapatkan stokis dan ejen adalah drpd kelas2 PERCUMA. Contohnya, saya buat kelas pemasaran online.

Jadi, saya hebahkan kelas di media sosial, dan saya bagi percuma sahaja kpd mereka yg ingin hadir. Sewaktu dlm kelas itulah saya akan ceritakan apa yg saya buat, saya jual apa, dan sebagainya. Alhamdulillah, drpd situlah ramai yg berminat utk jadi stokis dan ejen Gel Amani.

KONSEPNYA MUDAH. Bila kita bagi dulu sesuatu dgn percuma, dan, kita beri pula ilmu-ilmu baru, kemudian bila mereka dah suka dgn kita, insyaAllah mereka akan sertai kita.

Bila sudah ada stokis dan ejen yg ramai, seterusnya kita mesti kena bijak dlm memberi ilmu dan inspirasi kpd mereka. Jadi, apa yg saya buat adalah, saya selalu jalankan latihan di seluruh Malaysia.

Bila saya adakan latihan bersama stokis dan ejen, secara tidak langsung saya akan luangkan masa dgn mereka. Dr situ, hubungan saya dgn mereka alhamdulillah semakin baik. Kemudian, saya juga ada wujudkan group FB, Whatsapp, dan medium komunikasi yg lain”

KESIMPULANNYA, HUBUNGAN HQ DGN STOKIS/AGEN MESTILAH BERTERUSAN

“ LELAKI NI MEMBAWA DIRI KE CHINA SELEPAS......."
Muaz Borong China

Lebih dikenali sebagai Muaz Borong China di fanpage “Info Borong di China”.

Beliau mula berniaga sejak daripada universiti lagi. Pada ketika itu, topik usahawan bumiputera masih lagi dipandang enteng oleh kebanyakan masyarakat Malaysia. Beliau mula perniagaan dgn mengimport dan menjual pakaian serta aksesori muslimah drpd timur tengah, seperti shawl dan abaya.

Beliau beranikan diri utk cuba menjual produk yg masih belum ada dlm pasaran Malaysia kerana pada ketika itu, pakaian muslimah masih lagi asing kepada wanita melayu.

Perjalanan beliau sebagai usahawan diteruskan dgn pelbagai lagi cubaan lain seperti menjadi pengedar kurma di bulan Ramadhan dan juga broker hartanah dgn bermodalkan wang biasiswa yang masih berbaki.

Kemuncaknya, ketika berumur 21 tahun, beliau telah membuka sebuah restoran francais burger bakar pertama di pantai timur yg bernilai ratusan ribu. Alhamdulillah, beliau mampu menghasilkan pendapatan sehingga 5 angka utk sehari.

Namun, pendapatan restoran mula menurun atas beberapa faktor yg tidak dapat dielakkan. Akhirnya, restoran tersebut terpaksa ditutup bagi mengelakkan sebarang kerugian tambahan.

Dan dia bawa diri ke China sorang2. Mencari arah tuju hidup. Dan di sana, beliau diserang virus, dan terlantar sakit di hospital China sorang2.. Menunggu masa, maut terbayang di mata.. Dan pada masa itulah, Allah membantu insan yg dikasihinya..

Dia diberi petunjuk dalam keadaan separa nazak.. Dan slps itu diberi kesembuhan dari yg BERKUASA..

SUBHANALLAH..

Beliau cuba bangkit slps tu..

Lebih daripada 10 bulan lamanya beliau melakukan pelbagai bisnes utk kembali bangkit dan mencari wang. Kemudian, beliau juga pernah cuba utk mengusahakan pelbagai jenis projek-projek perniagaan tetapi malangnya, perniagaan itu tidak berjaya.

Dgn berbekalkan sedikit wang hasil daripada kerja sambilan yg beliau lakukan, beliau mengambil risiko besar dgn mempertaruhkan lebih kurang RM3,000 sebagai modal utk meneroka ke China.

Dlm tempoh meneroka ke China seorang diri, terlalu banyak kesilapan dan kerugian yang telah beliau lakukan disebabkan tiadanya ilmu.

Dalam kepedihan dan keperitan sepanjang hidup di China, akhirnya beliau berjaya juga mendapatkan hasil dengan nilai pulangan bersih lebih kurang RM6,000.

Dgn berbekalkan sedikit keuntungan, beliau terus pergi berguru dengan Sifu Jamal utk belajar fb ads.

Hasilnya, dalam masa tidak sampai sebulan, beliau berjaya menjana keuntungan yg berganda dgn menggunakan pelbagai teknik yg diajarkan oleh Sifu Jamal. Hasilnya, perniagaan beliau membesar dgn mendadak dan konsisten sehingga mampu mencapai pendapatan 6 angka sebulan.

Dgn teknik yg dipelajari, beliau dpt membina KREDIBILITI dan meluaskan REACH audiens di FB.

Sebelum mula bina iklan, beliau perlu buat pemilihan audiens yg tepat dgn sasaran prospek.

Jika sasarannya tepat, ia akan menjimatkan kos iklan sebanyak 50%. Klik daripada audiens di FB juga akan semakin meningkat. Jika klik audiens semakin tinggi, maka peluang utk mendapatkan pelanggan juga tinggi.

Dlm pada masa yg sama, beliau akan dpt prospek yg BERKUALITI.

Beliau sudah tahu siapa sasaran audiens beliau. Jadi, apabila audiens baca iklan beliau.. mereka akan terus faham apa masalah yg beliau dpt selesaikan. Hasilnya, sgt banyak maklum balas yg beliau dpt hasil daripada iklan yg dijalankan.

Antara faktor lain adalah konsisten MONITOR iklan FB Ads. Dgn pemerhatian yang konsisten, beliau berjaya utk mengawal kos perbelanjaan pemasaran FB dan sekaligus menjadikannya lebih efisien.
“ DULU SAYA KEJE AKAUNTAN,
SKRG DH JADI PERSONAL SHOPPER”
Wanie Idayu

Semasa beliau mula2 menceburkan diri dalam dunia bisnes, beliau mulakan langkah dengan bisnes affiliate ebook dulu. Ketika itu, beliau memegang jawatan sebagai akauntan di sebuah syarikat yg berdaftar, bisnes pula tetap dilakukan secara sambilan.

Selain minat beliau untuk menceburi bidang bisnes, desakan hutang kad kredit juga merupakan faktor yg buatkan beliau terpaksa cari punca pendapatan lain.

Beliau mulakan kerja sambilan ini lebih kurang 3-4 tahun, iaitu dari tahun 2010 hingga ke hujung tahun 2013. Jika diikutkan, beliau mmg takde langsung asas bisnes pun. Tetapi, beliau cuba je dulu. Lepas cuba affiliate ebook, beliau cuba pula bekalkan servis personal shopper, iaitu servis beli beg tangan berjenama di luar negara untuk pelanggan di Malaysia.

Bagaimana beliau buat servis tu?

Mula2, beliau ambil tempahan awal dulu. Contohnya, sebulan sebelum beliau bertolak ke luar negara, beliau akan buka tempoh untuk pelanggan tempah produk yang mereka mahukan.

Lepas itu, beliau akan minta pelanggan untuk senaraikan barangan yang mereka inginkan. Sebelum ini, hasil jualan secara kerja sambilan adalah RM500-RM1,000 sebulan.

Utk memudahkan beliau cari pelanggan, beliau belajar FB Ads dari Sifu Jamal.

Selepas beberapa bulan buat FB Ads, beliau terus berhenti kerja disebabkan jualan servis beliau masa itu sangat baik, iaitu RM2,000-RM3,000 seminggu. Mmg masyuk!

INI TIPS UTK ANDA YG BERMINAT NAK BUAT SERVIS PERSONAL SHOPPER!

Beliau byk gunakan PPE dalam iklan FB Ads. Kekuatan iklannya lebih kepada gambar beliau membeli-belah di sana (Europe). Semasa beliau mula2 buat servis ini dulu, tak byk tempahan pun…

Jadi, apa yang beliau buat adalah;

Beliau pergi dulu ke sana, kemudian ambil gambar byk2 walaupun masa itu tidak beli utk orang pun dan letakkan gambar di FB serta ayat, “Siapa nak kirim (gambar handbag) ini akan datang?”

Dlm gambar tu, beliau letak tarikh bila bertolak ke Europe. Ini dpt tingkatkan TRUST org pada beliau. InsyaAllah, bila buat begini, org akan terus bayar penuh.

Utk servis ini, sasaran audiensnya adalah golongan wanita yang berumur 23-45 tahun. Mengapa beliau pilih umur 23-45? Itulah pentingnya kita kenal siapa audiens sasaran kita, dan itulah yg beliau sudah buat. Dari situ, beliau tahu yg golongan ini sudah mempunyai kuasa membeli yg tinggi.

Seterusnya, di bahagian interest, beliau letak jenama produk aksesori wanita yang lain.

Untuk like marketing pula, mesti kena buat selalu. Barang2 mahal macam ini, org takkan beli selalu. Beliau jarang dpt repeat order, setiap masa kena cari pelanggan baru. Ini disebabkan kebanyakan org hanya mampu utk beli produk yang berharga sekitar RM1,000 sahaja.

Jadi, apa yg beliau buat adalah konsisten update fanpage. Masukkan informasi yg berguna utk audiens

Ini merupakan cara yg sgt penting utk wujudkan kesedaran pada audiens berkenaan servis yang beliau sediakan.

KESIMPULANNYA..

Sebelum mulakan sesuatu bisnes, dptkan TRUST daripada audiens dulu. Bila dah ada TRUST, konsisten bina ENGAGEMENT dgn mereka.

“ MAK YG SUGGEST, SAYA IKUT JE…”
Hizami Aziz

Tak de duit nak makan.. Tak de duit nak isi minyak kereta.. Duduk rumah berminggu2 takde elektrik.. Duduk rumah berminggu2 takde air.

Kedai perabot jati mak kena tutup.. Kereta kena tarik.. Lori kena jual.

Balik duduk rumah.. Kutip pucuk2 pokok keliling rumah buat ulam.. Nak beli beras duit takde.. Saudara mara hilang, apatah lagi kawan2.

Itulah yg saya boleh katakan mengenai hidup abang ensem ni…

Dalam susah2 pun, beliau dpt idea utk buat kuih raya dan kek coklat. Alhamdulillah, bertahun2 dapat sambutan, tp ala kadar dan seasonal.. sebab takde ilmu.

Sehinggalah beliau sambung PhD. Dapat elaun RM2300 setiap bulan. Untung tampung 4 orang sekeluarga. Mak dan adik2. Mana cukup. Macam2 part time business yg beliau dah buat.

Ambil gambar.. Ambil video.. Ambil upah edit gambar.. Jual font.. Jual template.. Jual collagen.. Jual pekasam.. Jual nasi lemak, sandwich bihun goreng… MACAM LAH!

Boleh la sebulan ada side income RM4000-RM5000 + elaun PhD.

Simpanan takde. Hujung bulan habis.

Mak beliau ada macam2 masalah kesihatan masa tu. Darah tinggi, Jantung, Migraine, Sakit sendi, Jeragat yang kronik.. dan macam2 lagi lah.

Maknya cuba cari satu jenis makanan, akhirnya jumpa. Alhamdulillah! Kesihatan mak beliau sangat baik selepas tu.

Apa yg diamalkannya?

Biji aprikot tulen yang berkualiti tinggi!

Pastu mak beliau suggest nak buat business jual biji aprikot dalam kapsul. Sebab if jual yang mentah mcm maknya nak makan, sangat pahit & bau kesing.

Mula2 beliau tak nak, cakap business ni utk perempuan je.

2 hari kemudian, selepas maknya bersungguh2. Akhirnya, beliau setuju. Beliau janji utk tinggalkan semua business dan bantu mak dalam business biji aprikot.

Ada 2 perkara yang beliau belajar daripada perkara ini;

1- Nak Berjaya kena niat tolong orang lain, terutama ibu dan keluarga.

 

2- Nak Berjaya tak semestinya perlu buat perkara yang kita suka sahaja, kita perlu paksa buat perkara yang kita tak suka sebelum kita terpaksa suka apa yang kita tak suka buat sebelum ni.

Alhamdulillah. 10 Julai 2013, bersamaan 1 Ramadhan, bermulalah Business Miracle Wellcare dengan bermodalkan RM300 sahaja! Dari bilik tidur sahaja!!

Hari pertama beliau buat business, produk pun tak ada lagi. 4 hari kemudian pada 14 Julai 2013, baru ada produk dan baru pergi poslaju. Penuh satu bakul! Wow!!

Apa2 pun kita nak buat, THINK BIG, AIM HIGH, THINK GLOBAL, START SMALL, ACT LOCAL!

Dalam bisnes, 80% faktor kejayaan bergantung kepada “RELATIONSHIPS” dan 20% faktor kejayaan baru bergantung kepada PENGETAHUAN, KEMAHIRAN, GURU, STRATEGI, USAHA KENDIRI DAN SEBAGAINYA.

Beliau adalah seorang yg pemalu. Jadi, beliau bermula dari FB..

3 bulan pertama, beliau hanya buat business di dalam bilik tidur je, gunakan handphone clone yang dah retak cermin dan guna laptop tua yang bising dan bagi orang pun orang tak nak guna.

Alhamdulillah, dengan guna Profile FB je, tanpa guna FB Groups, tanpa guna FB Ads, beliau berjaya buat RM13000-RM14000 pada bulan pertama.

4 bulan beliau hanya guna Profile FB sahaja, dah berjaya buat lebih daripada RM100,000.

5 bulan kemudian, beliau cuba beranikan diri utk belajar sendiri FB Ads. Alhamdulillah semakin berkembang dan berkembang. Sehingga sekarang, beliau dah ada lebih 1100 pengedar, yang majoritinya hanya kenal melalui FB sahaja.

Hampir RM50,000 beliau laburkan untuk FBAds. Ada hasilnya juga, sehingga beliau dapat 6 angka sebulan.

Selepas 5 bulan, beliau dah ada HQ sendiri, ada kereta ke-2 sendiri dan ada staff2 di Miracle Wellcare Sdn Bhd.

Moral of the story di sini, if nak berubah kena buat KEPUTUSAN SEGERA, percaya dan yakin boleh BERUBAH. UBAH MINDA dan AKTIVITI HARIAN.

" UMUR 61 THN JUAL COWAY.. "
Ismail Abd Hamid

Nama glemer yg team sifufbads pggil "Pakcik Coway"..

Baru 61 thn.. Muda lagi! Tiada istilah "pencen". Selagi ada kudrat, ada akal, atau sng cite, selagi ada nyawa, selagi tu kena cari rzki, kena berusaha..

BETUL?

Cuba lihat wajah beliau...

Nampak sempoi je, cool je.. dah bersara dari sektor awam.. pencen!

Walaupun dah pencen, beliau start berniaga. Berniaga COWAY..

Nak tau tak?

Sales Cowaynya setiap bulan, dah cecah 6 angka! guna fb ads marketing..

Beliau mula buat bisnes bukan masa umur 20 tahun, tapi baru je tahun lepas...

Berapa umur beliau? Tu tak penting!

Apa yg penting adalah mcm mane beliau yg BUTA IT ni pun boleh buat sales sampai 6 angka!

SERIUS BUTA IT! (team sifufbads tahu akan ketahapbutaanITnya setahun yg lalu)

Yg power2 IT tu, ape citer!? Dah berapa sales sebulan?

Tak mau citer panjang, beliau dh kongsikan kisah hidupnya di bwh... anda bacalah!

" Nama saya Ismail bin Abd Hamid. Berasal dari Tapah, Perak. Sekarang ni menetap di Cheras, Selangor. Saya bergiat dalam bisnes Coway sejak awal 2014 tapi mula serius tahun 2015 ni.

Alhamdulillah.....skrg dah mampu beli kereta dari duit bisnes Coway. Bolehlah berbelanja dgn income dari Coway..

Sejak Mac 2015 4 bulan lepas, tumpuan bisnes sy lebih kpd pemasaran secara online. Bermula dgn jualan RM8K, sejak Disember 2014. Bulan 8 aritu start capai RM100k++. Skrg dah cecah RM250K utk jualan pada bulan Oktober 2015. Saya optimis jualan cecah RM320K menjelang Disember 2015 ni. Insyaallah!

Disebabkan "every business is a show businesss" kita kena tonjolkan bisnes online secara yg terbaik.....

Dan yg terbaik adalah ikut dan berguru dgn Cikgu Sifufbads..

DULU...

Sebelum guna fb, saya kena usung barang jualan ke sana ke mari, dah la berat.. mmg sangat penat, rasa nak pitam pun ada. Masa menjual pula sgt panjang, dari pagi sampai ke ptg.

Pg psr malam, booth, xpo ke.. Tiap2 hari mmg kna gi jmpa org. Max bleh jmpa sehari tak sampai 10 org pun..

TERAMAT LA PENAT!

Hanya doa sahaja yg jadi kekuatan saya masa tu...

Disebabkan faktor usia, saya cuba2 pula menjual secara online di fesbuk. Saya dh tak larat hari2 nak angkut brg berat. Saya nak cuba cari jalan lain pula...

Pada permulaan, sy buntu mcm mane caranya nak menjual secara online.. sy pandai2 la sendiri buat.. dh macam terlanggar dinding.

Nak buat satu iklan tu, saya terpaksa buat berulang kali..

Sekejap tak kena pada gambar, sekejap tak kena dgn copywriting.. byk kali sy kena tukar.. tapi, walaupun banyak wang yg dibelanja...namun, hasil tetap mendukacitakan....

Ada sekali tu, pelanggan yg suruh saya buang iklan fb tu sbb dia rasa sedih tengok iklan fb saya dan tak nak org lain sedih juga. Diorg kata iklan saya buruk..

Ada masa tu, pelanggan mula hasrat nak beli cara sewa beli, kemudian, tukar nak beli cara tunai. Melalui pertukaran ni, saya rugi tapi pelanggan kata saya dah buat silap sbb tak cerita habis cara pembelian....

Ada top seller Coway dlm satu group syor saya bljr dr sifufbads. Org tu mmg tinggi salesnya guna fb ads..

TAPI..

masa tu tiada klas dibuka oleh sifufbads. So kena tunggu la..

.. pada suatu hari tu, masa scroll kat fb terjumpa iklan SifuFBads.. diorg offer tentang seminar mengenai pemasaran di fesbuk. Saya pun terus register utk hadir seminar tu, kalau tak silap sy masa tu Seminar Chapter F pd Nov 2014. Masa dlm seminar tu, mcm2 ilmu saya dpt & tanpa ragu2 saya terus berguru dgn Sifu Jamal utk belajar dgn lebih mendalam dari mentor yg betul.

Masa mentoring, serius saya buta IT. Byk tgk laptop je tanpa berkedip mata. mmg mende baru! Tak boleh ikut sgt..

tapi saya trus blajar.. pksa diri utk btya..buat! buat sampai jadi..

Alhamdulillah! Selepas tu dengan ilmu yg betul dan tunjuk ajar dari sifu & team, sales Coway meningkat, meningkat, dan terus meningkat saban bulan lepas guna teknik2 yg Cikgu Jamal ajarkan!!

sales naik dari 8k jadi berbelas k, jadi berpuluh k dan sehinggalah ogos lalu capai 100k pertama..

Saya buat fb ads, isteri layan whatsapp. sama2 membantu..

buat sales byk dgn fb ads? produk harga ribu2 pula tu.

MCM X PERCAYA JER..

.....tapi, ia bukannya magik!

Ia adalah platform peniaga utk tingkatkan bisnes mereka. Sejak guna kaedah dan teknik yg saya belajar dari tim SifuFBads, saya dpt pasarkan produk ke serata tempat di Malaysia. Kawasan menjual jadi luas. Saya dpt pastikan mereka yg benar-benar minat sahaja untuk berurusan diberi perhatian.

Dan bila buat fb ads utk produk mhl spt coway ni, bg sy tak ssh mana. sbb brand coway ni sdri sgt kuat. tapi bila buat fb ads, sy buat scr konsisten.. bkn buat skli dua je.. saya buat konsisten sejak disember 2014 yg lalu hingga kini. bila jmpa sifu pd bln ogos lalu, beliau advise saya naikkan bajet iklan.. dan resultnya, sales naik lebih 100% lagi.. margin profit mmg tinggi. alhamdulillah..

Bisnes coway mmg mudah.. tak jmpa klien, tak simpan stok, smuanya coway uruskan. saya cuma dptkan klien..

Jadi kalau anda di luar sana nak berjaya, carilah MENTOR...

BUATLAH SESUATU HINGGA BETUL, DAN BUATLAH SESUATU YG BETUL…

Untuk buat sesuatu hingga betul, jgn mudah menyerah kalah! Cikgu Jamal selalu kata

" BUAT HINGGA JADI!"

Sekian, semoga anda berjaya! Wassallam...."

"SEMUA KEJAYAAN DTG DARI USAHA, ILMU DGN IZIN DARI-NYA.. UMUR BKN "ALASAN" UTK TAK BNIAGA ONLINE..

ps - dgr cite atuk ni dah naik pangkat dlm team coway dia.. tahniah atas pencapaian yg hebat.









Assalamualaikum dan salam Sejahtera Sahabat, Saya tahu, anda memang dah gunakan FB untuk berniaga. Siapa tak gunakan FB untuk bisnes, memang rugi! Setuju bukan? Saya malas nak cerita panjang. Cerita tentang betapa hebatnya Facebook! Semua orang tahu, termasuk anda yang bijak ni. Jamal Sifufbads Mentor FB Marketing #1 Malaysia

Jamal Sifufbads 
Mentor FB Marketing #1 Malaysia

 

Walaupun FB ni best tapi... ramai yang tak puas hati dengan nya!
Apa pasal? Kenapa? Pepasal tak puas hati.... Ya, walaupun FB memang sangat praktikal untuk buat jualan di FB, tapi ramai juga yang kecewa, tak puas hati, fedup, rasa nak tumbuk laptop..rasa nak lempar smartphone kan! Mereka rasa begitu kerana mereka "terkena" dengan 'jerangkap-jerangkap samar' dalam pemasaran FB.

Like banyak tapi sales tarak
Ada yang upah orang tarik sampai puluh ribu, malahan ratus ribu like, tapi bila post produk, tiada respons. Kalau ada pun sorang dua. Tak berbaloi fans puluh ribu, tapi responsnya sorang dua.

Iklan susah nak jalan
Bila main budget rendah, iklan susah nak jalan. Kalau tak jalan, bagaimana nak dapat sales? Ni antara paling sakit kepala dibuatnya! Buat banyak iklan, yang jalannya tiada! Kalau jalan pun, slow macam siput sedut!

Pelanggan liat nak membayar
PM banyak masuk, SMS banyak diterima, tapi time suruh bayar, liat nak membayarnya! Itulah dilema nak suruh pelanggan membayar. Sampai terpaksa merayu-rayu kepada pelanggan.

Buat bermacam-macam iklan FB
Teknik tu, teknik ni, tapi duit je habis, pulangannya tiada! Disuruh keluar duit, keluar duit! Disuruh buat banyak iklan, buat. Lebih 80% pengguna FB ads di M'sia terkena pukau FB ni...Seram!

Klik tinggi tapi sales rendah
Iklan ramai orang lihat, ramai yang klik, tapi yang membeli? Kurang sangat... Sedihnya, sedih, sedih! Iklan ramai klik, ramai orang respons, tapi tak sudi nak membeli. Keluar kos iklan RM100-200, untungnya negatif. Jika positif pun, untung RM10-RM20 saja.

Jualan tak 'maintain'
Yang sales dah banyak, rasa susah payah nak kasi sales maintain! Kebanyakannya semakin berkurang sales nya. Niat di hati, ingin sales semakin lama semakin menaik, tapi ianya semakin menurun.
Inilah yang sering dialami oleh ramai peniaga di FB. Dah ada fans ramai pun susah nak buat sales. Apatah lagi yang baru bina fanpage sehari dua.... Bagaimana ye nak 'kasi setel' ini problem?
Adakah Anda Akan...
  • Turunkan harga kaw-kaw? Biar untung sikit, janji laku...
  • 'Cilok' pelanggan dari fanpage lain? Jadi parasite?
  • Tipu pelanggan? Lepas diorang bayar, tak hantar barang?
  • Kembali ke cara biasa, jual di group-group iklan di fb tu?
  • Upah je orang konon-konon terer FB marketing?
Apa 'Klu-klu' Secret yang bakal saya share dalam Seminar Missing Chapter The Finale 2016 ini nanti?

Menanti anda di seminar ini :
15 TEKNIK FB ADS. THE PROVEN TECHNIQUE !
Teknik woren, magnet woren, agen woren, buzz rempit dan byk lagi. LEBIH 6 JAM hya utk 15 teknik ni saja! Anda bakal mengetahui formula & teknik iklan yg bkn saja brkesan, malah telah pon diuji ke atas ribuan iklan serta membawa hasil yg luar biasa.

Dgn ilmu ni, blh jimatkan byk kos belanja iklan anda nnt…
13 FB ADS OPTIMIZATION TECHNIQUES
Buat iklan tp org like aje, tkde pon yg respon pm atau comment. Sy akan tnjukkan tips & taktik, utk jangkamasa pendek. Strategi utk jangkamasa panjang.

Kali ni, saya bakal share TEKNIK2 PANTAS tarik pelanggan, generate sales, & create high awareness pd bisnes anda.
SECRET OF VERY.. VERY.. VERY TARGETTED AUDIENCE THAT BUY..
Dah byk belanja iklan, tp hasil ZERO? Anda bakal ditunjukkan bagaimana nk pilih sasaran audiens yg tepat utk iklan anda. Iklan yg betul, klau pergi ke org yg betul, pasti sales pon akan meningkat.

Tak payah susah2 buat kajian sndiri, kami tunjukkan nnt…
HOW TO WRITE COPYWRITING (AYAT IKLAN) SENTAP EMOSI..
Kali ni, formula TERKINI sifufbads akan dikongsikan.. Anda bakal belajar bagaimana teknik menulis " WRITE FROM UR HEART".. 3 teknik MUDAH akan di'share' kali nih... Trust me, yg ni wajib dengar…

In sha Allah sy akn kongsikan dgn anda teknik yg PROVEN hasil ujian dan study case mengikut perkembangan dan perubahan dlm fb ads.
4 'HOT MODULS' KALI NI.... Yang saya rasa patut saya share kali ni. Berdasarkan perkembangan terbaru dlm dunia FB ads marketing... ILMU DULU-DULU, STILL BOLEH PAKAI, TAPI KENA DI 'UPGRADE'..
Biar Betul? Kalau Betul, Tunjukkan Bagaimana Caranya. Bagaimana Nak Belajar Ilmu Selling di FB ni?
Rileks... rileks.. rileks.. biarkan saya perkenalkan dirinya terlebih dahulu...

Sifu JaMaL, bukan nama asing lagi dalam dunia pemasaran internet. Beliau merupakan mentor #1 dalam pemasaran FB di M'sia. Beliau berpengalaman lebih kurang 8 tahun dalam arena pemasaran internet.

Beliau juga adalah pengarah dan juga pengasas syarikat Sifufbads Sdn Bhd. Syarikat ini dibina khas bagi menyediakan program-program latihan seperti seminar, kelas, konsultansi dalam bidang pemasaran internet.

Beliau juga adalah pengarah kepada 5 syarikat sendirian berhad yang berbeza. Beliau terlibat dalam beberapa bisnes yang berbeza.

Beliau adalah seorang mentor "WALK THE TALK". Beliau berpengalaman dalam bermacam-macam jenis bisnes di internet sejak 2008 lagi.

Sifu Jamal berpengalaman dalam penganjuran seminar dalam bidang pemasaran internet yang mana sudah lebih 10 ribu orang telah hadiri seminar yang diadakan.
Beliau telah berkongsi ilmu-ilmu pemasaran internet, terutamanya ilmu pemasaran facebook kepada beratus-ratus ribu orang tak kira melalui facebook, blog, mahupun seminar-seminar yang dianjurkan. Fanpagenya, SifuFBads manakala blognya www.sifufbads.com

Beliau juga merupakan seorang penulis buku dalam topik pemasaran internet. Buku Legenda Jutawan Facebook adalah karya sulungnya. Buku ini boleh didapati di kedai-kedai buku popular di seluruh negara.

Melalui program latihan dan mentoring yang disediakan oleh pihak sifufbads, ribuan usahawan-usahawan berjaya dihasilkan. Dan ramai juga berjaya bergelar jutawan facebook dalam masa setahun selepas berguru dengan sifu Jamal. Ada jutawan produk makanan, ada jutawan pakaian, ada jutawan kosmetik, jutawan produk kesihatan, dan macam-macam lagi.

Misi sifu Jamal pada 2015 ini, melahirkan 50 jutawan facebook. Adakah anda salah seorang darinya?
Galeri Missing Chapter 2014-2016
Jadi.. anda tunggu apa lagi? LIHAT di bawah untuk daftar Tiket 'Missing Chapter 2016'
Lokasi
Menara PGRM
Tingkat 4
8, Jalan Pudu Ulu, Cheras
56100 Kuala Lumpur
Masa
8.00 pg - 12.00 mlm
*Jika ada penambahan masa akan diberitahu kemudian
Tarikh
26 Mac 2016
(Sabtu)
 
For Any Enquiries, Please Contact Us
03 9055 4938 (HOTLINE)

Hakcipta Terpelihara © SIFUFBADS SDN BHD 2016

E  admin@sifufbads.com       grafik@sifufbads.com      event@sifufbads.com      sales@sifufbads.com

W  www.sifufbads.com        O  03 9055 4938

SIFUFBADS SDN BHD (HQ) :
2 - 2 Jalan Tasik Utama 9 Medan Niaga Tasik Damai (Trilium Lakefields) Sungai Besi 57000 Kuala Lumpur

SIFUFBADS ACADEMY :
1 - 2 Jalan Tasik Utama 6 Medan Niaga Tasik Damai (Trilium Lakefields) Sungai Besi 57000 Kuala Lumpur