Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Kategori: Tips Fb Ads

13 Kesilapan Maut Yang Buatkan Anda Dibenci FB

Diterbitkan pada Jan 21, 2017 oleh

“Kesilapan maut? Penjenayah? Most wanted? Polis fesbuk? Ape ni, ape ni??” Awat, panik ke bos? Rilex2..jgn panik sgt. Panik sikit2 udah ler, hehe.. Ekceli, arini kami nk share 13 KESILAPAN BESAR iklan fb ads yg yg bleh mnyebbkan iklan anda disapproved oleh pihak Fb. Lebih truk lagi, jika acc fb ads anda di blacklist, atau…


7 Formula Untuk Usahawan Baru Nak Buat Sales di FB

Diterbitkan pada Jan 14, 2017 oleh

Seperti yg dijanjikan, SifuFBAds nk bagi step by step, bagaimana usahawan baru, newbie, ataupn mereka yg baru nk mula berniaga di fb, boleh terus start dgn kaedah-kaedah yg paling simple paling pantas dan paling proven! Jgn risau jika anda yg masih belum mula berbisnes di fb tu, masih belum terlambat. Seriously, jgn tunggu lagi.. Smakin…


Apa Beza FB Profile dan Fanpage?

Diterbitkan pada Jan 13, 2017 oleh

Walaupun dah main facebook 8, 9 tahun… Tp still tak tahu apa beza fb personal dn pages tak guna juga. Dua-dua ni ada kelebihan dan keburukannya Okay.. Kebanyakkannya, orang baru yg nk berniaga di fb ni byk yg tak boleh bezakan dn tak tahu mana yg spatutnya kena buat… Siap tny; “PERLU KE BUAT FANPAGE??”…


5 Idea Old Skool Bagaimana Anda Boleh Buat Duit 3 – 4 Angka Sebulan Tanpa Modal

Diterbitkan pada Dec 28, 2016 oleh

2017, THE NEW ERA.. Tirai baru bakal dibuka, dijangkakan tahun yg lebih menCABAR, lebih NGERI dan lebih mengGERUNkan, sekaligus boleh memBAHAYAkan “POKET” anda … “SIFU! LAIN MCM JE BUNYINYE.. SERAM BETUL…” OF COURSE SERAM! Mmg menggerunkan jikalau anda tidak bersedia untuk menghadapi alaf baru, tahun 2017 ini.. Prepare for the new chapter! Kena ada backup…


5 Soalan Wajib Anda Tanya Jika Iklan FB Ads Tak Berjalan

Diterbitkan pada Dec 27, 2016 oleh

Kalau anda lihat engagement atau respon pada iklan anda xkuat, walaupun anda rasa dah target pada audiens yg mpunyai demographic yg betul, Sifufbads nk bantu korang. So, Sifufbads akan share beberapa tips utk korang counter-check smula pada iklan yg iklan korang dh buat. Baca explaination satu2 kt gmbar hokeh? SOALAN 1 : APAKAH OBJEKTIF IKLAN…


Jangan “Harakiri” Akaun FB Ads Anda…

Diterbitkan pada Nov 29, 2016 oleh

“Harakiri? Pebende Harakiri ni? Bahasa mana ni? First time dgr..tapi cam ngeri je bunyinye..” Yes..mmg ngeri! Serius ngeri! Ngeri giler ahhh.. Klu anda semua nk tau, Harakiri ni satu istilah Jepun, yg membawa maksud.. AMALAN MEMBUNUH DIRI DGN CARA MEMOTONG PERUT! (errghh ngeri bila dibayangkan..) X ckup dengan tu..ada seorang yg dipanggil Kaishakunin plak akan…


Sebenarnya, Anda Kene Kumpul Fans Atau Tak? Ketahuinya Di Sini…

Diterbitkan pada Nov 8, 2016 oleh

“X yah dah kmpul fans/like ni? Sbnrnya LIKE/FANS ni perlu ke tak perlu sbnrnya? Tell me why.. Tell me! Tell me” WOKEY. Ni soalan hot.. Byk yg tya.. Hari2 awek2 cun, abam2 hensem kat page ni tanya… Perlu ke tak perlu? Penting ke tidak? Apa bagusnya? Manfaatnya? Apa masalahnya? Ok, sblm tu lihat dlu apa…


Kategori: Tips Fb Ads

Rasa “Blank” Lepas Buat Fb Ads? 9 Action Plan Ini Untuk Anda…

Diterbitkan pada Oct 27, 2016 oleh

Ye, ni saya nak bagi 9 action plan untuk korg yang baru berjinak-jinak dengan fb ads, yes ‘orang baru’ yer.. Sekarang ni, memang ramai yang dah mula berniaga di fb dengan menggunakan fb ads. Of course ramai, ilmu pemasaran fesbuk ni ramai yang share, tinggal nak tak nak cari jer. Mudah sesangat.. Benda asas dalam…


Siapa Nak Tahu Bagaimana “Mamat Diploma” Ini Buat Sales 5 Angka?

Diterbitkan pada Oct 26, 2016 oleh

Ye, betul.. time tu mamat ni msih belajar diploma, tapi bole hasilkan sales hampir 5 angka, dgn ‘pukat’nya dan juga kos FB ADS yang sangat rendah.. Sesuai untuk orang baru, leh pasang pukat dah.. Tahu fungsi pukat? Tahu perangkap? Nak belajar pasang perangkap? Kalau ade yang terkena tu memang siaplah.. Habis.. serius talk ni.. Tapi…


Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!