Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Kategori: Tips Fb Ads

4 Cara Mudah Untuk Elak Anda Akaun FB Ads Anda Disapproved & Flagged

Diterbitkan pada Jul 14, 2017 oleh

Sebenarnya ramai yg buat bisnes yg high risk ni..Tak kira ler jual ubat kurus ler, produk intim ler, produk besar kecik ler.. Mmg tak dinafikan, bila jual produk2 mcm ni..Mmg “laju” salesnya.. Tapi tulah, FB mmg tak benarkan la korang promote produk2 mcm ni..Lagi2 buat iklan lak tu.. Jangan risau..Setiap masalah mesti ada SOLUTION nyer..Yg…

Stress Tengok Fanpage Anda Ramai Orang Luar Like!?

Diterbitkan pada Jul 10, 2017 oleh

Boleh dikatakan kebanyakkan yg buat LIKE MARKETING akan hadap benda ni..Apa benda? Page kena LIKE dgn “ORG LUAR” ler.. “SAPE “ORANG LUAR” TU?..” Org luar ni, warga2 asing yg tinggal di Malaysia ler..Contohnya mcm Nepal, Bangladesh, Myanmar xpon Indonesia. “AAH LA..SY SLALU KENA..” Eh2..Bukan awk sorang jer..Ramai mcm tu ler.. “ABIS TU..MCM NE NAK BUAT…

Bagaimana Split Test Mampu Jimatkan Kos Marketing Sehingga 3 Kali Ganda

Diterbitkan pada Jun 14, 2017 oleh

Split test ni adalah salah satu cabang solusi terbaik utk anda dapatkan kos marketing yg lebih murah, lebih jimat dan lebih targetted. Split test jugak mmpu bantu anda utk improve-kan (ROI) Return of Investment utk bisnes anda hingga 10x ganda!. “WAHHH..BETUL KE SIFUFBADS?” Yezza..Betul ler..Byk element yg korang boleh test sebenarnya. Even dari kecik2 testing…

Kategori: Tips Fb Ads

Susah Nak Cari Targeted Audiens? Baca Ni..

Diterbitkan pada May 24, 2017 oleh

Ramai dikalangan anda yg masih ‘stuck’ dan ‘blur’ lagi kat bahagian PEMILIHAN AUDIENCE. Betul x? Ada gak yg berpendapat, ada specific interest yg WAJIB digunakan utk stiap niche. “MCM NE DGN SPECIFIC AUDIENCE TU?” Macam ni.. Katakan anda dlm niche pakaian yg menjual tudung. Anda tak semestinya nk letak interest FAREEDA ataupon ZAWARA. Sebenarnya anda…

9 Sebab Kenapa Iklan Anda Sering Tak Approve Oleh FB

Diterbitkan pada May 22, 2017 oleh

Boleh dikatakan tiap hari, ada jer yg PM Sifufbads tanya kenapa iklan mereka asyik tk approve jer. Ada tu sampai tahap kena flagged terus. Tapi kalo dh start kena flagged tu, mmg besar ler “dosanya” tu. Bila tanya macam mana boleh tak approve? Saya pon tak tahu kenapa iklan saya tak approve. Saya rasa dh…

Kategori: Tips Fb Ads

Data Iklan Dah Cantik, Tapi Respons Krik Krik Je. Apa Nak Buat Ni?

Diterbitkan pada Mar 29, 2017 oleh

Siapa kt sini, iklannya like byk tp wassap/pm masuk ‘sepoi2 bahasa’? “Saya Sifufbads!..saya!” Utk anda yg masalah ni, WAJIB baca sampai abehh..jgn skip.. “Ok Sifufbads, sy dh ready nk baca ni..” Sifufbads nk ‘hidangkan’ 5 steps WAJIB yg patut anda buat bila iklan anda dh krik2.. ADJUST HEADLINE – First2, anda kena check balik headline…

13 Kesilapan Maut Yang Buatkan Anda Dibenci FB

Diterbitkan pada Jan 21, 2017 oleh

“Kesilapan maut? Penjenayah? Most wanted? Polis fesbuk? Ape ni, ape ni??” Awat, panik ke bos? Rilex2..jgn panik sgt. Panik sikit2 udah ler, hehe.. Ekceli, arini kami nk share 13 KESILAPAN BESAR iklan fb ads yg yg bleh mnyebbkan iklan anda disapproved oleh pihak Fb. Lebih truk lagi, jika acc fb ads anda di blacklist, atau…

7 Formula Untuk Usahawan Baru Nak Buat Sales di FB

Diterbitkan pada Jan 14, 2017 oleh

Seperti yg dijanjikan, SifuFBAds nk bagi step by step, bagaimana usahawan baru, newbie, ataupn mereka yg baru nk mula berniaga di fb, boleh terus start dgn kaedah-kaedah yg paling simple paling pantas dan paling proven! Jgn risau jika anda yg masih belum mula berbisnes di fb tu, masih belum terlambat. Seriously, jgn tunggu lagi.. Smakin…

Apa Beza FB Profile dan Fanpage?

Diterbitkan pada Jan 13, 2017 oleh

Walaupun dah main facebook 8, 9 tahun… Tp still tak tahu apa beza fb personal dn pages tak guna juga. Dua-dua ni ada kelebihan dan keburukannya Okay.. Kebanyakkannya, orang baru yg nk berniaga di fb ni byk yg tak boleh bezakan dn tak tahu mana yg spatutnya kena buat… Siap tny; “PERLU KE BUAT FANPAGE??”…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!