Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Kategori: Tutorial Fb Ads

Tutorial Cara Buat ‘Like Marketing’ Untuk Fanpage Anda

Diterbitkan pada Nov 24, 2015 oleh

Masih tidak tahu bagaimana cara bina fans di page anda? Kali ini saya nak terangkan bagaimana membina iklan untuk tarik like ke fanpage anda. Lepas ini takde lagi alasan mengapa like ataupun fans di page anda sikit je! Ikuti tutorial cara buat like marketing untuk fanpage anda seperti di bawah ya..! Jom kita mulakan… 1) Klik…

Tutorial Cara Menggunakan ‘Facebook Lead Ads’ Dalam Power Editor

Diterbitkan pada Oct 23, 2015 oleh

Jika anda menggunakan Power Editor, cuba check pada bahagian ‘Objective’ apabila anda bina ‘Campaign’ untuk iklan anda.. Ada jumpa tak fungsi ‘Lead Generation’? Kalau ada… TAHNIAH! Anda sudah boleh bina iklan untuk kumpul maklumat pelanggan di Facebook.. Jika fungsi ini belum ada lagi dalam Power Editor anda, tunggu je la ye… Sebelum saya mulakan tutorial…

Tutorial Cara Bina ‘Instagram Ads’ Dalam Power Editor

Diterbitkan pada Oct 20, 2015 oleh

Adakah anda pengguna Instagram untuk bisnes? Berminat nak buat iklan untuk Instagram? Jom baca tutorial ini! Semasa artikel ini ditulis, mungkin ada di antara anda yang masih belum dapat fungsi untuk bina iklan Instagram.. tapi, jangan risau! Anda pasti akan dapat fungsi ini tak lama lagi… Dalam artikel ini, saya nak tunjukkan pada anda cara…

Tutorial Teknik ‘Skodeng’ Audiens Pesaing

Diterbitkan pada Oct 6, 2015 oleh

Pernah tak anda terfikir macam mana agaknya iklan-iklan FB Ads tertentu (termasuklah pesaing anda) keluar pada paparan newsfeed anda? .. atau, pernah tak terlintas dalam fikiran anda, macam mana lah iklan XXX ni boleh kat keluar kat newsfeed anda? Macam tau-tau je anda memang tengah tercari-cari produk sebegitu.. Berita BAEKK untuk anda! Sekarang anda boleh tau kenapa…

Tutorial Cara Respons PM Dengan Pantas Menggunakan Fungsi ‘Saved Reply’

Diterbitkan pada Oct 2, 2015 oleh

2, 3 bulan kebelakangan ni FB agak rancak menambahbaik sistem fanpage mereka. Salah satu fungsi terbaru yang diperkenalkan adalah function ‘Saved Reply’. Fungsi ini membolehkan kita SAVE siap-siap template untuk reply PM yang masuk ke FB page. Bila ada je PM yang masuk ke page kita, just klik pada template reply yang bersesuaian. Tak perlu lagi nak ‘kopipes’…

Tutorial ‘Ads Manager’ Terbaru 2015

Diterbitkan pada Jul 22, 2015 oleh

Siapa punya Ads manager yang dah tukar paparan baru? Paparan yang baru ni nampak lebih SIMPLE dan MUDAH nak guna.. tapi, ramai juga yang tanya saya, “Sifu, macam mana nak guna? Kenapa Ads Manager saya nampak lain?”. Jadi, saya buat TUTORIAL cara nak gunakan Ads Manager yang baru ni.. .. Banyak juga perubahan dalam Ads Manager yang baru,…

Tutorial Cara Bina Website Conversion Tracking

Diterbitkan pada Feb 10, 2015 oleh

Adakah anda menggunakan Facebook Ads untuk trafik trafik ke website anda? Adakah anda tahu apa tindakan pelawat tu di website anda? Adakah mereka membeli, daftar emel atau hanya melihat sahaja? Untuk pantau apa tindakan mereka di website anda, anda perlu gunakan Facebook Conversion Tracking. Anda perlu bina conversion tracking pixel dan letakkannya di website anda….

Tutorial Cara Bina Iklan Video di Facebook

Diterbitkan pada Jan 8, 2015 oleh

Anda guna Facebook Ads? Pernah cuba promosikan video anda menggunakan Facebook Ads? Dalam artikel ini, saya akan tunjukkan anda cara bina iklan video Facebook menggunakan Advert Manager dan Power Editor. Cara Bina Iklan Video Guna ‘Advert Manager’ 1) Log in ke ‘Advert Manager’, klik butang ‘Create Advert’ 2) Kemudian, pilih ‘Get Video Views’ 3) Pilih fanpage yang…

Tutorial Cara Buat ‘Facebook Lookalike Audiences’

Diterbitkan pada Dec 17, 2014 oleh

Fungsi Lookalike Audiences ini sudah ada sejak bulan Mac 2013. Fungsi ini adalah untuk bantu pengiklan untuk sasarkan iklan mereka kepada pengguna Facebook yang mempunyai ciri-ciri yang sama dengan pelanggan mereka. Dengan fungsi ini, pengiklan dapat kembangkan audien mereka dari Custom Audience, Website Custom Audience, Conversion Tracking Pixel dan Fanpage. Lookalikes ‘Custom Audience’ Ada 2 cara untuk bina Custom…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!