Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

3 Cara Bina Tawaran Eksklusif Untuk Pelanggan Anda

Diterbitkan pada Apr 28, 2017 oleh

Sebagai kesinambungan dari post sebelum ini . Ada pelbagai cara lagi yang boleh anda gunakan untuk buatkan customer anda terus mendapatkan dan membeli produk dari anda secara konsisten. Jadi, dibawah ini Sifufbads berikan 3 jenis tawaran yg boleh anda offer-kan kepada customer anda. #1 TAWARKAN PELANGGAN JADI AGEN PRODUK ANDA Selepas customer membuat pembelian dari anda,…

Dah Habis Beribu Ringgit Buat Like Marketing, Tapi Sales Slow?

Diterbitkan pada Apr 26, 2017 oleh

Ramai yg bertanya dgn Sifufbads, tak kira la time LIVE ke atau kt PM… “Sifufbads, bagaimana nak convert fans kpd customer?” Soklan dh ber-repeat2 kali ditanya, bukan sekali dua..Ni antara sebab utama ramai bisnes owner give up dlm bisnes..GAGAL nak ‘pikat’ hati fans mereka utk membeli produk/servis mereka.. Soklannya.. BAGAIMANA ANDA NAK CONVERT FANS KPD…

9 Kesilapan Yang Patut Dijauhi Oleh Peniaga Semasa Closing

Diterbitkan pada Apr 25, 2017 oleh

Dalam dunia bisnes yang penuh dengan persaingan sekarang ni, customer mempunyai pelbagai pilihan untuk membeli dari mana-mana peniaga yang mereka suka. Pelanggan sekarang lebih suka membeli dari peniaga yang mereka sudah PERCAYA dan SELESA. Sebab itu, walaupun seseorang peniaga itu sudah bertahun-tahun dalam dunia bisnes, boleh JATUH dalam hanya beberapa bulan sahaja. Kenapa? Mungkin peniaga…

Tutorial Cara Lakukan Bayaran Iklan di FB

Diterbitkan pada Apr 20, 2017 oleh

Antara masalah untuk newbie bila nak buat FB ads adalah time nak buat payment utk iklan..Betul tak? Di FB, utk buat payment iklan, anda boleh guna 2 cara iaitu: Kad Debit/ Kredit Perbankan Internet “Apa beza kedua dua payment method ni Sifufbads?” Sebenarnya, tiada perbezaan yg ketara sangat utk kedua dua payment method ni..Cumanya, kad…

7 Kesilapan Yang Owner Bisnes Selalu Terlepas Pandang Apabila Bersaing Dalam Dunia Bisnes

Diterbitkan pada Apr 20, 2017 oleh

Bulan ramadhan dh mkin dekat..Kebykkan owner bisnes dh siap buat preparation dari segi marketing dan jugak sales. Boleh dikatakan masa dh makin suntuk utk buat persediaan.. Time2 lunch ni, sambil2 anda makan2 dgn staff or kekawan anda..Sifufbads nak SHARE sikit 7 kesilapan yg org tak buat bila nk menghadapi persaingan tinggi lebih2 lg time ramadhan…

Kategori: Uncategorized

5 Tips Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Launching Produk Baru

Diterbitkan pada Apr 14, 2017 oleh

Skrg ni, byk bisnes owner keluarkan produk tnpa lakukan research terlebih dulu..Kbykkan hanya nmpk pada keuntungan berbanding manfaat yg akan bakal customer akan dapat.. Ptg ni, Sifufbads nak kongsi 5 TIPS mudah yg boleh anda gunakan sebelum keluarkan sesuatu produk.. Sila baca..Jgn tak baca taw.. #1 – MANFAAT BANYAK Pastikan produk yg anda keluarkan tu,…

5 Kunci Bagaimana Buatkan Fans Tergila-Gila Nak Komen & Share Post Anda

Diterbitkan pada Apr 13, 2017 oleh

Perasan tak? Skrg ni dah makin susah nak dapat engagement yg TINGGI kat fanpage. Rmai yg merungut dgn Sifufbads sebenarnya. Fans ramai tapi engagement kurang. So, hari ni Sifufbads nak dedahkan secara XCLUSIF bagaimana 5 tips ni mampu buat fans anda TAK TIDO malam.. Berapa ramai yg bebetul nak tahu? Ok..Kalo nak tahu, teruskan bacaan…..

Kisah Juru MakeUp Yang Terlalu Suka Gelak..

Diterbitkan pada Apr 12, 2017 oleh

Ni satu story inspirasi, dari sorang student sifufbads. Puan Suzana, atau nama manjanya Kak Ana..Baru berusia 40 tahun, 😉 Sllu happy, suka gelak2 kuat sampai ada org tpksa tutup telinga dek ‘kedasyatan’ gelaknya.. org yg plg suka tanya soalan, walaupun dianggap ‘soalan bodoh’ oleh org lain… Tgk dia ni, igtkan umur lewat 20-an, rupa2nya…. Jom…

“Jualan di Kedai Saya Naik Lepas Combine Offline + Online Marketing..”

Diterbitkan pada Apr 11, 2017 oleh

Offline bisnes, bila integrate dgn online, insyallah.. makin menjadi! Makin meletup… makin menarik ramai org.. Ada kedai, satu kredibiliti besar dah… bila main social media marketing, makin high impact resultnya… Ok la… Kita share satu story student sifufbads ni! NORA DANISH (bukan nama sebenar), atau nama sebenarnya, Puan Norasikin… buka sebijik kedai jual telekung.. Alhamdulillah,…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!