Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Apa Beza FB Profile dan Fanpage?

Diterbitkan pada Jan 13, 2017 oleh

Walaupun dah main facebook 8, 9 tahun… Tp still tak tahu apa beza fb personal dn pages tak guna juga. Dua-dua ni ada kelebihan dan keburukannya Okay.. Kebanyakkannya, orang baru yg nk berniaga di fb ni byk yg tak boleh bezakan dn tak tahu mana yg spatutnya kena buat… Siap tny; “PERLU KE BUAT FANPAGE??”…

5 Idea Dapatkan Database Pantas

Diterbitkan pada Dec 31, 2016 oleh

Pernah dgr kan, database is king! Begitu pentingnya database dlm bisnes..org yg x buat database ni, mmg xtau berapa bagusnya ada database ni. Big2 company, mmg utamakan database. CRM, customer relationship management berkaitan penting dgn database ni.. Segmentation, pengasingan database .. Apa jenis databasenya? 1. EMEL 2. NO PHONE 3. ALAMAT Database yg legal! Yg…

5 Taktik Killer Buatkan Prospek Tak Sabar Nak Tengok “FB Live” Anda

Diterbitkan pada Dec 30, 2016 oleh

Haaa…ni nk kabo satu berita ni. Korang tau x, antara trend marketing yg dijangka bakal meletop kebabom tahun 2017 nnti adalah VIDEO MARKETING? “Yeke sifu? Apa buktinya? Saya tgk trend cam xbanyak berubah je..” Tula korang. Kalau cakap kang marah. Kena la rajin sikit study. Banyakkan membaca. Dlm dan luar negara. Barulah up-to-date. Barulah lebih…

Apa Usahawan Internet Perlu Buat Untuk Survive Pada Tahun 2017?

Diterbitkan pada Dec 29, 2016 oleh

2017, dijangka sgt mencabar! Ekonomi, politik, matawang yg diramal makin jatuh! 1 USD, RM5? X prepare, bahaya.. Blum GST, LHDN, competitor lagi, buying power lg… Dangerous..anda x boleh selesa.. anda x boleh berdiam diri.. X buat apa2 persiapan. READY TO WAR! Ok, la apa nak buat? Supaya bkn saja bleh ‘survive’ malahan bleh expand lagi…..

5 Idea Old Skool Bagaimana Anda Boleh Buat Duit 3 – 4 Angka Sebulan Tanpa Modal

Diterbitkan pada Dec 28, 2016 oleh

2017, THE NEW ERA.. Tirai baru bakal dibuka, dijangkakan tahun yg lebih menCABAR, lebih NGERI dan lebih mengGERUNkan, sekaligus boleh memBAHAYAkan “POKET” anda … “SIFU! LAIN MCM JE BUNYINYE.. SERAM BETUL…” OF COURSE SERAM! Mmg menggerunkan jikalau anda tidak bersedia untuk menghadapi alaf baru, tahun 2017 ini.. Prepare for the new chapter! Kena ada backup…

5 Soalan Wajib Anda Tanya Jika Iklan FB Ads Tak Berjalan

Diterbitkan pada Dec 27, 2016 oleh

Kalau anda lihat engagement atau respon pada iklan anda xkuat, walaupun anda rasa dah target pada audiens yg mpunyai demographic yg betul, Sifufbads nk bantu korang. So, Sifufbads akan share beberapa tips utk korang counter-check smula pada iklan yg iklan korang dh buat. Baca explaination satu2 kt gmbar hokeh? SOALAN 1 : APAKAH OBJEKTIF IKLAN…

Seminar Chapter A & Dinner Alumni Sifufbads

Diterbitkan pada Dec 27, 2016 oleh

Thanks to alumni-alumin Sifufbads yang hadir. Be prepare to expand.. Bagaimana bina emapayar.. Integrated marketing.. InsyAllah, Ramadhan nanti kita buat gathering yang lebih besar, lebih ramai, lebih banyak aktiviti amal…

Seminar FB Ads New Chapter

Diterbitkan pada Dec 26, 2016 oleh

Alhamdulillah. Selesai sudah seminar Fb Ads New Chapter 2017, closing 2016.. Semoga perkongsian dari sifufbads & juga perkongsian dari alumni Sifufbads yang lain, memberi jutaan manfaat untuk owner2 bisnes. Dalam menghadapi, bisnes 2017.. Thanks buat yg hadir semua. Anda memang ohsem! Sanggup leburkan masa hujung minggu bersama family dengan hadir untuk menyedut ilmu… Tahniah! Sapa…

“Nak Survive, Habis Kering Kontang Duit Saving Saya Guna…”

Diterbitkan pada Dec 19, 2016 oleh

“Masa bisnes saya drop tu, 6 bulan saya terpaksa bergolok gadai survive guna duit saving. Duit makan, sewa kedai, gaji staff..sume guna duit saving, sampai kering laa duit simpanan saya..kusut gilerr, hanya Allah je yg tau betapa paniknya saya waktu ni..xtau apa lagi nk wat..tapi alhamdulillah, segalanya berubah 360 darjah slps saya blaja ‘secret weapon’…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!

[contact-form-7 id="980" title="Footer Form"]