Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

4 Tabiat Jutawan Online Yang Boleh Anda Ikut dan Praktikkan

Diterbitkan pada Sep 8, 2015 oleh

Sebagai manusia, kita pasti mempunyai tabiat dan kebiasaan dalam melakukan sesuatu perkara. Jika anda mahu berjaya, sudah pastilah anda perlu melihat kepada profil-profil individu yang sudah berjaya agar anda boleh mengecapi hasil yang sama. Ramai orang yang ingin berjaya di luar sana suka MENIRU cara jutawan yang sedia ada dan menambah ilmu daripada mereka. Memang benar, tetapi,…

Aku Budak Sungai…

Diterbitkan pada Sep 6, 2015 oleh

Hari ni saya nak kongsikan kisah inspirasi yang lebih menarik. Kisah seorang anak ke-15 yg buat bisnes tourism dengan keluarga… Anak yang ke-15!? Banyak betul adik beradik brader ni. Power betul ayahanda beliau! hehe… Pada sape2 yang buat bisnes tourism, ambillah sikit inspirasi dari kisah beliau… ” Izinkanku berkongsi kisah demi memartabatkan bangsaku dalam dunia…

5 Sebab Mengapa Anda Patut Mulakan Bisnes Online Pada Awal 20-an

Diterbitkan pada Sep 5, 2015 oleh

Dalam bisnes, tiada istilah terlalu awal atau lambat untuk seseorang itu mengejar impian mereka. Jika kita ingin jadi seorang ahli perniagaan yang berjaya, maka teruskanlah usaha ke arahnya. Kejayaan dalam hidup itu tidak mengira umur seseorang. Yang penting, kita berusaha dan sentiasa menambah ilmu. Tengok sahajalah profil Tuan Ismail Hamid yang merupakan seorang hot-seat di…

Lelaki Ni Ngajar Tuisyen Jer…

Diterbitkan pada Sep 1, 2015 oleh

Nak baca, bacalah.. Maybe beri inspirasi kpd orang yang ada buat training… (Tak nak baca pun takpe.. ada ku kisah?” Fanpage beliau – INFITAH TRAINING & CONSULTANCY “Nama diberi Mohd Arif Asa’ad Bin Johari. Berasal dari Sabak Bernam, Selangor. Saya sudah berkahwin, mempunyai seorang isteri, seorang anak perempuan dan 4 orang anak lelaki. Pengasas Infitah Training…

Cara Tingkatkan Branding dengan Promosikan Website Anda di Facebook

Diterbitkan pada Aug 18, 2015 oleh

Sekarang ini, mungkin anda sudah tahu bagaimana Facebook boleh membantu tingkatkan BRAND bisnes anda.. sebab, saya dah ceritakan mengenai branding ini dalam artikel yang lepas. Tak baca lagi? Ini artikelnya… Cara Mudah Bina ‘Branding’ di Facebook Terdapat ramai peniaga sekarang dah mula menggunakan Facebook sebagai CHANNEL pemasaran bisnes mereka, jadi.. anda perlu lebih KREATIF untuk bersaing dengan mereka.. tapi, ramai…

3 Teknik Gambar Yang Boleh Bantu Tingkatkan Jualan Bisnes Anda

Diterbitkan pada Aug 11, 2015 oleh

Antara cara tarik perhatian audiens untuk baca post kita di fanpage adalah dengan gabungkan sekali gambar bersama ayat copywriting. Gambar yang digunakan perlulah RELEVAN dengan servis atau produk yang kita niagakan. Jadi, dalam artikel kali ini.. saya akan terangkan 3 TIPS yang boleh membantu anda memilih gambar yang boleh tarik fans untuk baca post iklan anda. Lagi best, mereka bukan je akan…

Jual Minyak Jambang Pun Bole…

Diterbitkan pada Aug 4, 2015 oleh

“ Segalanya bermula pada awal tahun 2014, saya sendiri pun tak sangka akan terjebak ke industri online business secara serius. Idea gila datang dari abang saya yang nak buat minyak jambang sendiri. Pada ketika itu, sy masih bekerja sebagai Risk & Safety Engineer di sebuah company Oil & Gas. Respon saya kat abang saya,”Takde idea…

5 Tips Untuk Memikat Fans Supaya Mereka Baca Post Anda

Diterbitkan pada Aug 3, 2015 oleh

Untuk buatkan fans sentiasa follow update dari fanpage kita, bina la post yang mereka SUKA.  Macam mana nak tahu mereka suka atau tak post kita? Anda perlu buat post harian, kemudian lihat post jenis yang bagaimana dapat ENGAGEMENT yang paling tinggi. .. bina post dalam bentuk gambar, share link artikel, video atau post text biasa. Lebih menarik, jika…

Ilmu Yang Dapat, ‘Share’ Pada Agen dan Stokis

Diterbitkan pada Jul 31, 2015 oleh

Story dari En Nizar… ” Saya mula berniaga pada hujung tahun 2013. Sebelum ni makan gaji selama hampir 15 tahun. Jawatan terakhir adalah sebagai Pengurus Kanan Pembangunan Perniagaan di salah sebuah syarikat MNC. Isteri pula bekerja di sebuah syarikat yang terlibat dalam bidang makanan tambahan berasaskan herba. Bila lihat isteri begitu meminati bidang perniagaan dan…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!