Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

7 Langkah Bagaimana Mula Bisnes di Facebook Untuk Fanpage Baru

Diterbitkan pada Apr 28, 2015 oleh

Anda baru nak mula bisnes di Facebook? Tak tau nak mula? Produk dah ada? Tapi tak tau nak buat camne.. Pening-pening lagi nak mula dari mana.. Takper, biar saya tolong selesaikan masalah anda tu. Ok, bagaimana nak mula jika fanpage anda masih baru, takde likes, takde apa pun lagi? Apa kata ikuti langkah-langkah ini; Langkah 1: Cari…

Duit ASB dan Tabung Haji Tinggal RM10 Jer

Diterbitkan pada Apr 26, 2015 oleh

Ni bukan nak citer pasal ASB, TABUNG HAJI mahupun GST ye.. Harini, satu kisah benar, kisah inspirasi untuk pembaca blog sifufbads. Hari ni, saya nak share kisah seorang IRON LADY DALAM BIZ ONLINE. Bukan calang-calang orangnya. SERIUS! Beliau antara student lama sifufbads, dari tahun 2012 lagi! Kisah beliau ada dalam buku Legenda Jutawan Facebook kisahnya.. Beliau…

Bangkit Selepas Jatuh

Diterbitkan pada Apr 25, 2015 oleh

Pernah dengar tak mengenai kedai online Tuffa Tuffa? Ia adalah butik fesyen online yang menyediakan pakaian wanita muslimah. Berita baik! Hari ini, owner Tuffa Tuffa dengan rela hati nak share pengalaman jatuh bangun bisnes beliau.. KHAS UNTUK ANDA.. ” Assalamualaikum, saya Farhana Binti Baharuddin, berusia 30 tahun. Berasal dari Segamat, Johor. Saya merupakan Pengarah Urusan…

Sakit Buah Pinggang Stage 4 Bukan Penghalang

Diterbitkan pada Apr 24, 2015 oleh

  Dulu akak ni surirumah sepenuh masa.. sekarang usahawan sepenuh masa. Sebelum ni, dia banyak buat dropship untuk baju ibu mengandung. Lepas buat dropship, beliau mula amik stok dari kedai yang dia buat dropship. Sales sehari, ada la 2-3 bungkus je.. kadang-kadang tu takde sales langsung. Sedih betul! Beliau tergerak hati nak guna Fb Ads…

Budak Jambang Yang Amazing

Diterbitkan pada Apr 23, 2015 oleh

Hari ni saya nak kongsikan kisah brader yang suka sesangat dengan fesyen rambut. Dari rambut Wak Doyok, dia pergi dalam lagi dengan style rambut “olskoll”. Mohd Redzuan Azmi, biasa orang panggil Bob. Belajar sampai SPM je. Lepas habis SPM.. macam-macam kerja yang Bob dah buat.. jadi waiter, promoter, cashier. Memang seorang yang tak duduk diam!…

Dari Dropship Jadi Tokey

Diterbitkan pada Apr 22, 2015 oleh

Saya nak share citer sorang cik adik ni. Nama dia Nurul Diana, nama manja, Dian.. Dia bermula dengan hanya jual produk org lain secara dropship, untung pun sekadar RM5 jer. Kecik giler untung.. Dian start main dropship ni pada zaman politeknik lagi. Umur dia sekarang ni, tak silap, 23 tahun.. Masa buat dropship sebagai pelajar…

7 Cara Tingkatkan ‘Conversion Rate’ Iklan di Facebook

Diterbitkan pada Apr 21, 2015 oleh

Sebelum kita menggunakan mana-mana post iklan yang telah kita bina untuk tujuan pengiklanan, kita perlu kaji terlebih dulu iklan tersebut dari sudut conversion rate. Dari situ, kita akan dapat tentukan sama ada iklan yang kita telah bina ini sesuai untuk digunakan atau tidak. Jika sesuai, terus gunakan iklan tersebut, jika tak, pause atau delete, kemudian buat iklan yang…

7 Faktor Psikologi Yang Membuatkan Prospek Membeli

Diterbitkan pada Apr 10, 2015 oleh

Apakah faktor yang buatkan prospek membeli produk anda…? Kenapa prospek membeli dari anda…? Itulah perkara yang perlu anda fikirkan semasa membina iklan menggunakan Facebook Ads. Dengan mengetahui apa faktor-faktor tersebut, anda akan tahu apa yang perlu dilakukan untuk buatkan prospek membeli dari anda. Ada 7 faktor yang membuatkan prospek membeli; #1: Kepercayaan Sekarang ini, sudah…

Cara Mudah Bina ‘Branding’ di Facebook

Diterbitkan pada Apr 1, 2015 oleh

Pembinaan branding adalah salah satu perkara yang sangat PENTING dalam sesuatu bisnes. Ini supaya bisnes anda dapat dikenali oleh orang ramai. Jadi, sebelum nak launch atau promosikan sesuatu produk, anda perlu bina branding terlebih dahulu. Ada banyak cara untuk bina branding, antaranya; 1) Logo pada gambar Jika anda serius nak mulakan sesuatu bisnes, anda WAJIB bina logo untuk…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!