Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Tips Menulis Ayat Iklan Page Post Engagement (PPE)

Diterbitkan pada Jan 12, 2015 oleh

Anda susah nak tulis ayat iklan untuk page post engagement (PPE)? Anda tercari-cari apa kekurangan yang ada dalam ayat anda? Sebenarnya, menulis ayat iklan ini tidaklah sesukar mana. Cara mudah untuk menulis ayat iklan adalah anda perlu kenal siapa prospek anda. Semuanya mengenai prospek anda. Bagi anda yang ada masalah atau tak tahu cara menulis ayat iklan, di sini saya berikan 5…

Tutorial Cara Bina Iklan Video di Facebook

Diterbitkan pada Jan 8, 2015 oleh

Anda guna Facebook Ads? Pernah cuba promosikan video anda menggunakan Facebook Ads? Dalam artikel ini, saya akan tunjukkan anda cara bina iklan video Facebook menggunakan Advert Manager dan Power Editor. Cara Bina Iklan Video Guna ‘Advert Manager’ 1) Log in ke ‘Advert Manager’, klik butang ‘Create Advert’ 2) Kemudian, pilih ‘Get Video Views’ 3) Pilih fanpage yang…

Seminar Lejen IM

Diterbitkan pada Dec 31, 2014 oleh

Ini koleksi gambar sekitar Seminar Lejen IM yang berlangsung di Wisma MCA, 27 Dis lalu. Apa perasaan anda selepas hadir ke seminar lejen IM ini? Seronok tak? Mesti banyak ilmu yang anda dapat kan? Siapa yang stay sampai malam hari tu lagi la banyak ilmu dapat… Apa-apa pun terima kasih kerana sudi datang! toms wedges…

Kategori: Buletin

Kepentingan ‘Unique Selling Proposition’ (USP) Dalam Bisnes

Diterbitkan pada Dec 29, 2014 oleh

Sekarang, persaingan untuk berniaga di Facebook semakin sengit. Mana tak sengitnya, sudah ramai yang sudah mula berniaga secara online terutamanya di facebook. Setiap hari, semakin bertambah peniaga di facebook. Hari-hari ada saja penjual baru. Ada menjual pakaian, ada jual produk kosmetik, produk kesihatan dan macam-macam ada. Persaingan semakin sengit.. Adakah pasaran sudah tepu? Tepu, sampai tak…

12 Perkara Perlu Buat Dalam Bisnes Facebook

Diterbitkan pada Dec 19, 2014 oleh

Adakah anda menggunakan Facebook untuk bisnes tahun ini? Dah buat plan untuk tahun 2015?  Mungkin anda dah ada buat fanpage tapi belum ada hasil yang memberangsangkan. Dalam artikel ini, saya nak kongsikan beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk bisnes anda di Facebook dalam tahun 2015. Anda tak perlu upah sesiapa untuk buat kerja atau ubah susunan meja…

Peniaga Internet Wajib Daftar Syarikat di SSM…

Diterbitkan pada Dec 19, 2014 oleh

Tak kira anda berniaga secara online atau offline, anda diwajibkan untuk daftar syarikat anda dengan SSM. Penguatkuasaan ini dibuat kerana sudah banyak aduan dari pengguna mengenai penipuan peniaga internet. Ini disuarakan sendiri oleh Timbalan Menteri KPDNKK. “Melalui peraturan-peraturan Perlindungan Pengguna 2012, peniaga online diwajibkan memaparkan nama perniagaan, nombor pendaftaran perniagaan atau syarikat, alamat emel dan nombor telefon di…

Kategori: Berita

Tutorial Cara Buat ‘Facebook Lookalike Audiences’

Diterbitkan pada Dec 17, 2014 oleh

Fungsi Lookalike Audiences ini sudah ada sejak bulan Mac 2013. Fungsi ini adalah untuk bantu pengiklan untuk sasarkan iklan mereka kepada pengguna Facebook yang mempunyai ciri-ciri yang sama dengan pelanggan mereka. Dengan fungsi ini, pengiklan dapat kembangkan audien mereka dari Custom Audience, Website Custom Audience, Conversion Tracking Pixel dan Fanpage. Lookalikes ‘Custom Audience’ Ada 2 cara untuk bina Custom…

7 Langkah Buat Plan Bisnes Tahun 2015

Diterbitkan pada Dec 15, 2014 oleh

Hanya tinggal beberapa minggu saja lagi tahun 2015 akan tiba. Anda dah buat plan bisnes bagi menghadapi tahun 2015? Jika belum, mula buat sekarang! Macam mana nak mula? Ni saya nak beri anda 7 langkah cara nak buat plan bisnes anda untuk tahun 2015… #1: Letakkan Sasaran Apa sasaran anda pada hujung 2015 nanti? Adakah sasaran anda adalah…

‘Facebook Graph Search’ Kini Benarkan Carian Post Lama

Diterbitkan pada Dec 15, 2014 oleh

Selepas Facebook umumkan yang mereka akan kurangkan post promosi di News Feed, kali ini mereka telah umumkan update terbaru Facebook Graph Search(FGS) yang membenarkan anda untuk buat carian kembali post profile anda yang lama. Penambahan fungsi baru ini membolehkan anda untuk buat carian keyword yang ada pada gambar, artikel dan video yang ada di News Feed….

Kategori: Berita

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!