Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Strategi Marketing Untuk Tingkatkan “ROI” Bisnes Anda

Diterbitkan pada Mar 16, 2016 oleh

ROI, anda semua mesti tau.. kan? –> RETURN ON INVESTMENT.. Berapa anda dapat, dari apa yang anda laburkan. ..Labur RM10 utk fb ads, berapa pulangannya.. ..Labur RM1000, berapa pula pulangannya.. NOTA : LABUR = KOS IKLAN ROI mmg penting sesangat! Sebelum buat fb ads ni, consider ROI first… Bukan terus buat ads! Plan dulu akan…

9 Kesilapan Besar Yang Sering Dilakukan Oleh “Owner” Bisnes

Diterbitkan pada Mar 14, 2016 oleh

Kita sebagai manusia mmg tak boleh lari dari melakukan kesilapan. Tapi, itu bukanlah satu kelemahan. Ia adalah satu pengalaman yg kita boleh jadikan pengajaran. Sama juga owner bisnes. Nak buka syarikat sgt mudah, tapi berapa ramai yg dah berjaya dan pergi jauh? Ia nampak je mudah, tapi ia sebenarnya perlukan masa, kerja keras, usaha dan…

Tutorial Bagaimana Cara Menggunakan ‘Facebook Canvas’

Diterbitkan pada Mar 9, 2016 oleh

Dah cuba fungsi terbaru Facebook? –> Facebook Canvas Ads.. “Belum lagi Sifu. Apa benda tu?” Ok2, saya terangkan… Facebook Canvas ini membolehkan kita menggabungkan gambar, video, teks, dan butang call to action untuk beriklan di Mobile. Fungsi ini agak menarik kerana kita dapat membina iklan dalam bentuk “pengalaman baru” untuk audiens di facebook. Ini contoh gambar iklan…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Nak Berjaya Dalam Bisnes Internet, Anda Perlu Ada…

Diterbitkan pada Mar 7, 2016 oleh

.. ILMU ? Perlu ke ada ilmu untuk berjaya? Eh..eh…eh! Bukan ke ILMU adalah penting untuk berjaya? Ya, ilmu penting. Ramai orang yang berjaya dalam bisnes internet ni, bukannya kena ada ilmu power tahap gaban pun. Mereka ada sedikit ilmu, tapi ianya dipraktikkan dengan bersungguh-sungguh. Ada orang, ada bermacam-macam ilmu. Pergi kelas sana, kelas sini,…

Sasaran ‘Sales’ Mestilah Realistik!

Diterbitkan pada Feb 29, 2016 oleh

Ramai antara kita ni sering melihat kejayaan-kejayaan orang lain dalam FB Ads marketing, menjual pelbagai produk. ..Ada menjual produk kesihatan, ..Ada menjual produk kencantikan, ..Ada jual gajet, ..Ada jual makanan, Dan sebagainya! Sales ratus ribu! Sales puluh ribu sebulan! Sehari untung RM10k? Hanya di facebook saja! Anda boleh baca kisah-kisah student SifuFBads yang dah berjaya DI…

4 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Dalam “Ilmu Copywriting”

Diterbitkan pada Feb 26, 2016 oleh

Anda dah pening kepala nak tulis ayat iklan yang menjual? Belum start tulis lagi pun dah sakit kepala? Jadi, anda kena baca ilmu copywriting ni! Apa dia copywriting ni? Copywriting lebih mudah dikenali sebagai ayat jualan/ayat promosi/ayat memujuk pelanggan/ayat pukau pelanggan atau apa saja dengan objektif mempengaruhi prospek, dan seterusnya membuatkan mereka bertindak. Dan sudah pasti,…

Takde Idea Nak Jual Produk Apa? 4 Tips Ini Boleh Bantu Anda…

Diterbitkan pada Feb 25, 2016 oleh

Ramai orang ingin berniaga di Fesbuk! Ini merupakan salah satu cara atau medium yang digunakan untuk berniaga secara online. Namun apabila ingin menjual, timbul pula persoalan produk yang bagaimana harus dijual? Kali ini, saya ingin berkongsi TIPS-TIPS PEMILIHAN PRODUK YANG BOLEH DIJUAL di FESBUK. Ada 4 jenis produk yang anda boleh jual iaitu: #1: PRODUK SENDIRI…

Bagaimana Aiman Jual Baja Guna Fb Ads?

Diterbitkan pada Feb 22, 2016 oleh

Best kan sekarang. Sapa2 boleh buat bisnes. Budak u bleh buat bis, org gomen, dok kmpung, sesapa boleh. Yang penting ada kemahuan, semua insyallah menjadi.. . Nak share story pasal sorang anak murid Sifufbads ni, dia jual baja. Jual baja online? Dan menariknya dia masih belajar di kolej.. Baca kisahnya untuk inspirasi anda.. Apa khabar…

15 Tips ‘Marketing’ Untuk Owner Produk

Diterbitkan pada Jan 29, 2016 oleh

Anda owner produk? Tauke krim muka? Tauke produk dalaman wanita? Tauke produk slimming? Tauke baju? Tauke produk perbidanan? Atau apa saja, yang mana produk-produk anda memang ada demand.. BIASA TAK; Ada produk, tapi tak tau camner nak promot. Nak cari agen, tak reti.. Dah ada agen, tak pandai jaga.. agen pasif! Produk bertahan sekejap saja.. 1-3…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!