Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

7 Tips Bagaimana Menjadi Penulis ‘Content’ Yang Baik di Facebook

Diterbitkan pada Nov 2, 2015 oleh

Menulis merupakan skill yang penting untuk menghasilkan pemasaran yang berkesan. Untuk merangka strategi untuk sesuatu kempen iklan, anda perlu MENULIS! Untuk mempromosikan produk guna Fb Ads, anda perlu MENULIS! Untuk elakkan anda dari terlupa perkara yang penting, anda perlu MENULIS! Jadi, sangat rugi anda tak kuasai skill penulisan walaupun anda sebenarnya MALAS menulis! Percaya atau…

Bagaimana Cara Untuk Kenalpasti Post ‘Faveret’ Fans Anda di Fanpage?

Diterbitkan pada Oct 29, 2015 oleh

Sebelum ni kami pernah sharekan tips cara untuk kenalpasti MASA TERBAIK untuk update post di fanpage anda. Post yang di update pada masa yang TEPAT boleh meningkatkan kebarangkalian untuk fans anda NAMPAK status yang anda UPDATE tu. Ingat lagi tak? Tak ingat leh baca balik tips tu kat sini.. Tips Kenalpasti Masa Terbaik Untuk Update Post Ok..sekarang dah…

Servis ‘Repair’ Aircond Saya Huru-Hara!

Diterbitkan pada Oct 28, 2015 oleh

Harini saya nak citer mengenai akak ni pulak… Dulu.. sales lebih kurang RM5k-RM6k sebulan, tu pun yg bersih tggl RM300 sebulan..boleh la simpan sikit. Sekarang, sales dah cecah 5 angka..dan semakin meningkat.. Memang UNIK bisnes akak ni, biasa org jual produk makanan..produk kesihatan..produk pakaian.. tapi, dia buat SERVIS PASANG/REPAIR AIRCOND! Lagi best, customer beliau kebanyakkannya…

5 Tabiat Yang Boleh Meningkatkan Produktiviti Kerja Anda

Diterbitkan pada Oct 27, 2015 oleh

Kadang-kadang, kita terlalu sibuk sehingga tiada masa untuk selesaikan banyak perkara dalam satu hari. Sebab itu, kita perlu ada strategi dan pengurusan masa yang baik. Strategi ini dibuat untuk menguruskan aktiviti harian anda dengan lebih cekap dan efektif. Mari kita lihat 5 tips di bawah untuk meningkatkan produktiviti kerja anda; 1) ‘2 Minute Rule’ Tak semua…

Umur 61 Tahun Jual Coway

Diterbitkan pada Oct 26, 2015 oleh

Inspired story weekend ni.. nama glemer yg team sifufbads pggil “Pakcik Coway”.. Baru 61 thn.. Muda lagi! Tiada istilah “pencen”. Selagi ada kudrat, ada akal, atau sng cite, selagi ada nyawa, selagi tu kena cari rzki, kena berusaha.. BETUL? Cuba lihat wajah beliau… Nampak sempoi je, cool je.. dah bersara dari sektor awam.. pencen! Walaupun…

Tutorial Cara Menggunakan ‘Facebook Lead Ads’ Dalam Power Editor

Diterbitkan pada Oct 23, 2015 oleh

Jika anda menggunakan Power Editor, cuba check pada bahagian ‘Objective’ apabila anda bina ‘Campaign’ untuk iklan anda.. Ada jumpa tak fungsi ‘Lead Generation’? Kalau ada… TAHNIAH! Anda sudah boleh bina iklan untuk kumpul maklumat pelanggan di Facebook.. Jika fungsi ini belum ada lagi dalam Power Editor anda, tunggu je la ye… Sebelum saya mulakan tutorial…

5 Sikap Yang Anda Perlu Ada Untuk Berjaya Dalam Bisnes

Diterbitkan pada Oct 21, 2015 oleh

Semua orang pasti inginkan impian mereka menjadi kenyataan. Anda juga pasti ada impian yang ingin dicapai. Betul tak? Pernahkah anda merasakan yang diri anda akan berjaya suatu hari nanti? Adakah anda mempunyai kekuatan diri yang akan membantu anda untuk melakukan sesuatu yang besar dalam hidup anda? Apakah anda hanya perlukan sedikit masa sahaja lagi untuk…

Berhenti Kerja Buka Butik…

Diterbitkan pada Oct 20, 2015 oleh

Harini saya nak kongsikan lagi kisah inspirasi student Sifufbads.. Seorang lelaki graduan UKM yang terus cari kerja lepas habis belajar.. dapat la kerja dengan syarikat besar. Hari2 kerja dah macam robot.. keluar pagi, balik malam. Memang penat GILER kalau hari2 macam tu! Sambil kerja sambil buat bisnes pulak tu..! Akhirnya, beliau buat keputusan untuk berhenti…

Kategori: Kisah Inspirasi

Tutorial Cara Bina ‘Instagram Ads’ Dalam Power Editor

Diterbitkan pada Oct 20, 2015 oleh

Adakah anda pengguna Instagram untuk bisnes? Berminat nak buat iklan untuk Instagram? Jom baca tutorial ini! Semasa artikel ini ditulis, mungkin ada di antara anda yang masih belum dapat fungsi untuk bina iklan Instagram.. tapi, jangan risau! Anda pasti akan dapat fungsi ini tak lama lagi… Dalam artikel ini, saya nak tunjukkan pada anda cara…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!