Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

9 Langkah FB Ads NEWBIE Patut Tahu

Diterbitkan pada Oct 24, 2014 oleh

Masih ramai lagi yang bertanyakan pada saya soalan ini – Apa tu FB Ads? – Camne nak buat FB Ads? – FB Ads tu kena bayar ke? – FB Ads ni betul ke? Okay, kita berbalik kepada yang asas sekali FB Ads adalah singkatan bagi Facebook Advertising, FB Ads membenarkan pengguna facebook untuk mengiklankan perniagaan atau…

6 Langkah Hasilkan Reach Yang Tinggi

Diterbitkan pada Sep 12, 2014 oleh

Reach? Mereka yang buat fb ads, pasti tahu bukan? Reach – jumlah audiens (sasaran) yang telah melihat iklan yang telah dibuat. Sejak kebelakangan ini, ramai yang menjalankan iklan fb ads menghadapi masalah sukar untuk mencapai reach yang tinggi. Buat iklan, letak bajet tinggi pun, iklan masih tak berjalan! Reach masih slow, tak bergerak. Kalau reach tak…

Orang Membeli Disebabkan Mereka ‘PERCAYA’

Diterbitkan pada Sep 5, 2014 oleh

ORANG MEMBELI DISEBABKAN MEREKA “PERCAYA”   Bagaimana caranya nak buat orang percaya ?Anda boleh ikuti beberapa tips dibawah :-1) Tingkatkan jumlah LIKE fanpage. Lebih tinggi like, lebih tinggi keyakinan meraka!2) Gunakan gambar yang kelihatan professional terutamanya produk pakaian. 3) Gunakan no hp & alamat perniagaan yang beroperasi. 4) Tingkatkan respons dan bina engagement pada post yang…

Akaun FB Ads Flagged? Fanpage Unpublished?

Diterbitkan pada Aug 26, 2014 oleh

AKAUN FB ADS KENA FLAGGED? PAGE KENA UNPUBLISHED? Apa punca berlakunya masalah-masalah macam ni?Ramai yang PM fanpage Sifufbads dan bertanyakan tentang hal ini, jadi kami akan cuba rungkaikan puncanya. Berikut adalah beberapa pandangan peribadi daripada SIFUFBADS tentang masalah Akaun FB ADS FLAGGED & PAGE UNPUBLISHED :- 1 – 1 Akaun FB Ads ada banyak credit…

7 SEBAB KOS FB ADS BOLEH NAMPAK MURAH

Diterbitkan pada Aug 21, 2014 oleh

7 SEBAB KOS FB ADS BOLEH NAMPAK MURAH CONVERSION TINGGI  Katakan anda perolehi klik sebanyak 100 klik, kemudian dari 100 klik tersebut anda berjaya  close 10 buyer . Katakan kos per klik  mencecah RM0.30, jadi jika anda dapat 100 klik maka kosnya sudah RM30. Tetapi, jika untung  dari sorang buyers adalah RM30, maka untuk 10 buyer anda sudah…

FB Ads Scheduling Time and Date

Diterbitkan pada Aug 11, 2014 oleh

FB Ads Scheduling Time and Date Fungsi yang  dinanti-nantikan oleh pengguna FB Ads! Kini, pengguna FB Ads boleh memilih hari dan masa yang diinginkan dengan lebih specific untuk run  iklan, boleh jimatkan kos iklan. Tidak perlu lagi nak run iklan pada waktu yang tidak sesuai selepas ini. Sebelum itu, buat masa ini fungsi ini hanya boleh digunakan di Power Editor sahaja. Nampaknya ramai orang…

KOS FB ADS SERENDAH 0.01MYR ?

Diterbitkan pada Jul 20, 2014 oleh

KOS FB ADS SERENDAH 0.01MYR ? Bukan kos serendah 0.01MYR sebagai objektif utamanya, tapi pemahaman tentang kos bagi iklan yang dibuat. TERUSKAN BACAAN.. Bagaimana kita nak tahu kos iklan fb ads yang kita jalankan murah atau mahal ? Lihat berapa sales dapat ? Lihat pada belanja harian ? Lihat pada average price ? Lihat pada…

Buying Motivator Influence

Diterbitkan pada Jul 15, 2014 oleh

Dalam pada kita melakukan pemasaran di facebook, di antara perkara yang perlu kita fikirkan ialah apakah faktor yang membuatkan orang terpengaruh untuk membeli dari kita? Dengan kata lain faktor apakah yang membuatkan orang ingin membeli dengan kita. Mesti ada sebab yang membuatkan orang perlu membeli produk kita dan dalam masa yang sama apa yang perlu…

7 Tips Tingkatkan Conversion Rate

Diterbitkan pada Jul 7, 2014 oleh

7 TIPS TINGKATKAN CONVERSION RATE (CR) Mungkin tiada masalah bagi mereka yang sudah biasa dan mahir dengan fb ads, namun mungkin ada di kalangan kita yang masih buntu dan hampir berputus asa disebabkan sudah banyak iklan yang dibina dan dihasilkan, tapi masih tak dapat tingkatkan Conversion Rate (CR). Di sini ada beberapa ‘Hot Tips’ yang boleh…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!