Orang Membeli Disebabkan Mereka ‘PERCAYA’

ORANG MEMBELI DISEBABKAN MEREKA “PERCAYA”

trust

 

Bagaimana caranya nak buat orang percaya ?

Anda boleh ikuti beberapa tips dibawah :-

1) Tingkatkan jumlah LIKE fanpage. Lebih tinggi like, lebih tinggi keyakinan meraka!

2) Gunakan gambar yang kelihatan professional terutamanya produk pakaian.

3) Gunakan no hp & alamat perniagaan yang beroperasi.

4) Tingkatkan respons dan bina engagement pada post yang diiklankan. Lebih ramai orang yang respons & komen, orang akan lebih percaya.

5) Buat ads secara konsisten terutama pada fans. Iklan yang kerapa dilihat akan buat mereka lebih percaya.

6) Tingkatkan frequency ads. Salah satu cara, sasarkan pada fans sendiri. Gunakan placement sidebar. Frequency akan meningkat tinggi tanpa mengganggu fans. Frequency tinggi —> popular —>trust.

7) Berikan respons dengan pantas. Gunakan ayat yang nampak lebih personal, bukan template semata-mata

8) Banyakkan testimonial pengguna produk.

9) Buat peraduan suka-suka untuk tingkatkan engagement dan buat mereka mesra dengan anda.

10) Kurangkan post yang tiada kaitan dengan produk anda.

Semoga artikel ini dapat membantu dan memberi manfaat =)

[sam id=”1" codes=”true”]

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] Sumber: http://sifufbads.com/blog/fanpage/orang-membeli-disebabkan-mereka-percaya/ […]

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • MAIN REKOD PUN BOLEH MENANG?   Haaa korang mesti
  • Boss boss jugak tapi ada masanya nak jadi customer jugak
  • Nak tak jika SifufBads nak buat SPECIAL LIVE yang akan
  • Pernah tak korang baca posting bebisnes ni mcm baca surat
  • Sesambil revise buku branding ni SifufBads teringat pulak satu kisah
  • Macam mana nak yakinkan org beli produk kita kalau org
  • Bukan senang nak senang dan bukan susah nk senang
  • Layannn??? Takkan nak layan hari2 sifu???   Sabar2maksud kena
  • Setuju tak kalau SifufBads ckp sbb ketakutan dlm diri byk
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!