Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buletin

Aktiviti dan program menarik yang dianjurkan oleh kami sepanjang tahun.

15 Tips ‘Marketing’ Untuk Owner Produk

Diterbitkan pada Jan 29, 2016 oleh

Anda owner produk? Tauke krim muka? Tauke produk dalaman wanita? Tauke produk slimming? Tauke baju? Tauke produk perbidanan? Atau apa saja, yang mana produk-produk anda memang ada demand.. BIASA TAK; Ada produk, tapi tak tau camner nak promot. Nak cari agen, tak reti.. Dah ada agen, tak pandai jaga.. agen pasif! Produk bertahan sekejap saja.. 1-3…

5 Langkah Yang Anda Perlu Tahu Dalam ‘Facebook Sales Funnel’

Diterbitkan pada Jan 21, 2016 oleh

Jika anda menggunakan Facebook untuk promosikan sesuatu produk, anda perlu tahu proses SALES FUNNEL. Di Facebook, kita namakan proses ini.. “Facebook Sales Funnel”. Dalam artikel ini, saya akan terangkan bagaimana proses Sales Funnel di Facebook. #1: Bina Fans Ini adalah langkah pertama yang paling penting dalam sales funnel. Jika kita gagal dalam melakukan langkah ini, semuanya…

Saya Ada 2 Page, Nak Gabung Boleh Ke?

Diterbitkan pada Jan 11, 2016 oleh

Jawapannya… Boleh… Sebahagian dari kita ada yang mempunyai beberapa page yang digunakan untuk jalankan fb marketing. Kadang-kadang tu, hanya 1 atau 2 page je yang aktif. Yang lain tu, tak buat ape pun. Jarang log in, jarang buat posting. Jarang buat posting, bermaksud ENGAGEMENT akan jadi rendah tau. Sudahnya, page jadi ‘berhabuk’ dan ‘bersawang’. So, daripada…

1st Time Datang KL, Saya Ada RM50 Jer…

Diterbitkan pada Jan 8, 2016 oleh

Itu jelah duit yang ada semasa beliau pertama kali jejak kaki di KL. Bila dah dapat keje, gaji RM400 je. Ok la, dari takde keje.. dari duk merempat kat rumah goyang kaki, baik pergi cari pengalaman keje… Sambil-sambil kerja tu, dapat pula tawaran untuk belajar di IPTS. Itupun duit tak cukup nak buat bayaran, terpaksa…

Kategori: Kisah Inspirasi

Tutorial Cara Bina ‘Facebook Carousel Ads’ di Ads Manager

Diterbitkan pada Jan 7, 2016 oleh

Pernah jumpa iklan seperti di atas? Anda boleh jumpanya di Mobile, Right Column dan Desktop Newsfeed. Dalam iklan ini, ada banyak gambar yang kita boleh letak. Ia sangat membantu untuk tingkatkan performance iklan supaya dapat berikan RESULT yang lebih baik. Bagaimana nak buat iklan seperti ini? Ada banyak caranya tapi saya akan tunjukkan satu cara…

Tutorial Teknik Video ‘Slideshow’

Diterbitkan pada Jan 7, 2016 oleh

Kali ni. kami nak share satu lagi teknik terbaru yang boleh digunakan sebagai post iklan di FB page anda. Teknik yang dipanggil sebagai ‘Slideshow’ ini baru je beberapa bulan dilancarkan oleh pihak FB, dengan tujuan utamanya adalah untuk menggalakkan penggunaan iklan berbentuk video – salah satu pemasaran yang diramalkan menjadi salah satu strategi pemasaran paling…

Tutorial Cara Pembayaran Iklan Guna Perbankan Internet

Diterbitkan pada Jan 5, 2016 oleh

Pernah tak anda ada masalah tak dapat nak buat pembayaran iklan dengan menggunakan kad debit/kredit? Kalau pernah, apa kata anda gunakan pula pembayaran iklan menggunakan Perbankan Internet/Prepaid. Ia lebih mudah nak dilakukan berbanding menggunakan kad debit/kredit yang selalu bermasalah untuk buat pembayaran. Itu berita baik. Berita buruknya adalah cara ini hanya boleh digunakan oleh akaun FB…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!