Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan konsultasi bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buletin

Aktiviti dan program menarik yang dianjurkan oleh kami sepanjang tahun.

Lelaki Ni Ngajar Tuisyen Jer…

Diterbitkan pada Sep 1, 2015 oleh

Nak baca, bacalah.. Maybe beri inspirasi kpd orang yang ada buat training… (Tak nak baca pun takpe.. ada ku kisah?” Fanpage beliau – INFITAH TRAINING & CONSULTANCY “Nama diberi Mohd Arif Asa’ad Bin Johari. Berasal dari Sabak Bernam, Selangor. Saya sudah berkahwin, mempunyai seorang isteri, seorang anak perempuan dan 4 orang anak lelaki. Pengasas Infitah Training…

Cara Tingkatkan Branding dengan Promosikan Website Anda di Facebook

Diterbitkan pada Aug 18, 2015 oleh

Sekarang ini, mungkin anda sudah tahu bagaimana Facebook boleh membantu tingkatkan BRAND bisnes anda.. sebab, saya dah ceritakan mengenai branding ini dalam artikel yang lepas. Tak baca lagi? Ini artikelnya.. Cara Mudah Bina ‘Branding’ di Facebook Terdapat ramai peniaga sekarang dah mula menggunakan Facebook sebagai CHANNEL pemasaran bisnes mereka, jadi.. anda perlu lebih KREATIF untuk bersaing dengan mereka.. tapi, ramai…

Jual Minyak Jambang Pun Bole…

Diterbitkan pada Aug 4, 2015 oleh

“ Segalanya bermula pada awal tahun 2014, saya sendiri pun tak sangka akan terjebak ke industri online business secara serius. Idea gila datang dari abang saya yang nak buat minyak jambang sendiri. Pada ketika itu, sy masih bekerja sebagai Risk & Safety Engineer di sebuah company Oil & Gas. Respon saya kat abang saya,”Takde idea…

5 Tips Untuk Memikat Fans Supaya Mereka Baca Post Anda

Diterbitkan pada Aug 3, 2015 oleh

Untuk buatkan fans sentiasa follow update dari fanpage kita, bina la post yang mereka SUKA.  Macam mana nak tahu mereka suka atau tak post kita? Anda perlu buat post harian, kemudian lihat post jenis yang bagaimana dapat ENGAGEMENT yang paling tinggi. .. bina post dalam bentuk gambar, share link artikel, video atau post text biasa. Lebih menarik, jika…

Ilmu Yang Dapat, ‘Share’ Pada Agen dan Stokis

Diterbitkan pada Jul 31, 2015 oleh

Story dari En Nizar… ” Saya mula berniaga pada hujung tahun 2013. Sebelum ni makan gaji selama hampir 15 tahun. Jawatan terakhir adalah sebagai Pengurus Kanan Pembangunan Perniagaan di salah sebuah syarikat MNC. Isteri pula bekerja di sebuah syarikat yang terlibat dalam bidang makanan tambahan berasaskan herba. Bila lihat isteri begitu meminati bidang perniagaan dan…

Bagaimana Promosikan Produk Baru Menggunakan Facebook?

Diterbitkan pada Jul 29, 2015 oleh

Adakah anda ada perancangan nak lancarkan produk baru? Jika anda hanya ada bajet yang rendah, anda boleh gunakan Facebook.. .. Facebook adalah CHANNEL pemasaran yang sesuai untuk promosikan produk atau servis baru dengan kos rendah, tapi, anda perlu buat perancangan yang rapi. Gunakan tool yang Facebook sediakan sebaik-baiknya.. .. selepas anda berjaya lancarkan produk di Facebook, dan…

Hasil Marah Guru

Diterbitkan pada Jul 29, 2015 oleh

” Hai, nama saya Siti Aishah Hamzah. Saya pengasas syarikat Bina Mutiara Global Entreprise, jual produk makanan sunnah ~ Habbasauda Listra Nuderm Skin Series. Masa mula-mula buat bisnes dulu, saya lebih suka guna cara kuno. Buka kedai, jual produk, cari agen. Cara offline lebih seronok! Saya tak nak guna internet untuk pemasaran. Rasa macam menyusahkan…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!