Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

FB Ads Calc

Pengurusan fanpage Facebook perniagaan anda. Kami menawarkan konsultasi bermutu seiring dengan pengalaman kami.

Buletin

Aktiviti dan program menarik yang dianjurkan oleh kami sepanjang tahun.

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

Diterbitkan pada Jan 23, 2015 oleh

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana? Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet… Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut: Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek. Tulis ayat jualan yang POWER. Bina website yang menarik…

5 Tips Menulis Ayat Iklan Page Post Engagement (PPE)

Diterbitkan pada Jan 12, 2015 oleh

Anda susah nak tulis ayat iklan untuk page post engagement (PPE)? Anda tercari-cari apa kekurangan yang ada dalam ayat anda? Sebenarnya, menulis ayat iklan ini tidaklah sesukar mana. Cara mudah untuk menulis ayat iklan adalah anda perlu kenal siapa prospek anda. Semuanya mengenai prospek anda. Bagi anda yang ada masalah atau tak tahu cara menulis ayat iklan, di sini saya berikan 5…

Tutorial Cara Bina Iklan Video di Facebook

Diterbitkan pada Jan 8, 2015 oleh

Anda guna Facebook Ads? Pernah cuba promosikan video anda menggunakan Facebook Ads? Dalam artikel ini, saya akan tunjukkan anda cara bina iklan video Facebook menggunakan Advert Manager dan Power Editor. Cara Bina Iklan Video Guna ‘Advert Manager’ 1) Log in ke ‘Advert Manager’, klik butang ‘Create Advert’ 2) Kemudian, pilih ‘Get Video Views’ 3) Pilih fanpage yang…

Seminar Lejen IM

Diterbitkan pada Dec 31, 2014 oleh

Ini koleksi gambar sekitar Seminar Lejen IM yang berlangsung di Wisma MCA, 27 Dis lalu. Apa perasaan anda selepas hadir ke seminar lejen IM ini? Seronok tak? Mesti banyak ilmu yang anda dapat kan? Siapa yang stay sampai malam hari tu lagi la banyak ilmu dapat… Apa-apa pun terima kasih kerana sudi datang!

Kategori: Buletin

Kepentingan ‘Unique Selling Proposition’ (USP) Dalam Bisnes

Diterbitkan pada Dec 29, 2014 oleh

Sekarang, persaingan untuk berniaga di Facebook semakin sengit. Mana tak sengitnya, sudah ramai yang sudah mula berniaga secara online terutamanya di facebook. Setiap hari, semakin bertambah peniaga di facebook. Hari-hari ada saja penjual baru. Ada menjual pakaian, ada jual produk kosmetik, produk kesihatan dan macam-macam ada. Persaingan semakin sengit.. Adakah pasaran sudah tepu? Tepu, sampai tak…

12 Perkara Perlu Buat Dalam Bisnes Facebook

Diterbitkan pada Dec 19, 2014 oleh

Adakah anda menggunakan Facebook untuk bisnes tahun ini? Dah buat plan untuk tahun 2015?  Mungkin anda dah ada buat fanpage tapi belum ada hasil yang memberangsangkan. Dalam artikel ini, saya nak kongsikan beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk bisnes anda di Facebook dalam tahun 2015. Anda tak perlu upah sesiapa untuk buat kerja atau ubah susunan meja…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!