Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

FB Ads Calc

Pengurusan fanpage Facebook perniagaan anda. Kami menawarkan konsultasi bermutu seiring dengan pengalaman kami.

Training

Pengalaman kami dalam mengendalikan training kepada pengguna beginner sehingga pengguna advance.

Tiada Lagi Post Promosi di ‘News Feed’?

Diterbitkan pada Nov 21, 2014 oleh

Facebook telah mengeluarkan kenyataan bahawa mereka akan mula mengurangkan paparan post berbentuk promosi dari fanpage bermula tahun 2015. Kenyataan ini dikeluarkan kerana terdapat maklum balas dari pengguna Facebook yang setiap hari terlalu banyak post berbentuk promosi yang dipaparkan di News Feed mereka. Dari survey yang dibuat, post promosi yang dipaparkan kebanyakkannya datang secara organik dan…

Cara Buat Iklan FB Ads Terbaru 2014

Diterbitkan pada Nov 11, 2014 oleh

Setting iklan fb ads berubah lagi! Ya, akaun fb ads saya baru saja berubah settingnya ketika berlangsungnya seminar Chapter F pada 8 Nov baru-baru ni. FB ni memang suka sangat berubah! Boleh dikatakan setiap bulan ianya berubah. Oleh itu, saya perlu tulis post ini. Dalam post ini, saya akan tunjukkan bagaimana bina iklan fb ads…

FB Ads Image Dimension

Diterbitkan pada Nov 6, 2014 oleh

Ramai yang saya lihat suka upload gambar di fanpage mahupun semasa buat iklan fb ads dengan saiz yang tidak betul, pakai upload sahaja. Jadi anda rasa perlu ke kita tahu berapa saiz sebenar gambar timeline cover, page post dan lain-lain tu? Jawapannya : Ya, perlu! Kerana jika anda upload gambar yang lebih tepat hasilnya akan lebih memuaskan!…

8 Tips Untuk Usahawan Internet

Diterbitkan pada Oct 24, 2014 oleh

” Dalam bisnes internet ni kita akan jumpa macam-macam halangan. Kaedah pemasaran yang berjaya digunakan sebelum ini tak semestinya berguna pada masa akan datang. Persaingan pula muncul seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Kos pemasaran juga semakin meningkat. Orang dengki ? Ada juga di dalam dunia online ini. Belum kira ‘parasit’, hijack, dan macam-macam lagi lah….

9 Langkah FB Ads NEWBIE Patut Tahu

Diterbitkan pada Oct 24, 2014 oleh

Masih ramai lagi yang bertanyakan pada saya soalan ini – Apa tu FB Ads? – Camne nak buat FB Ads? – FB Ads tu kena bayar ke? – FB Ads ni betul ke? Okay, kita berbalik kepada yang asas sekali FB Ads adalah singkatan bagi Facebook Advertising, FB Ads membenarkan pengguna facebook untuk mengiklankan perniagaan atau…

6 Langkah Hasilkan Reach Yang Tinggi

Diterbitkan pada Sep 12, 2014 oleh

Reach? Mereka yang buat fb ads, pasti tahu bukan? Reach – jumlah audiens (sasaran) yang telah melihat iklan yang telah dibuat. Sejak kebelakangan ini, ramai yang menjalankan iklan fb ads menghadapi masalah sukar untuk mencapai reach yang tinggi. Buat iklan, letak bajet tinggi pun, iklan masih tak berjalan! Reach masih slow, tak bergerak. Kalau reach tak…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!