Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

FB Ads Calc

Pengurusan fanpage Facebook perniagaan anda. Kami menawarkan konsultasi bermutu seiring dengan pengalaman kami.

Buletin

Aktiviti dan program menarik yang dianjurkan oleh kami sepanjang tahun.

9 Teknik Efektif Tarik Trafik Ke Website Guna Facebook

Diterbitkan pada Feb 13, 2015 oleh

Facebook adalah antara rangkaian sosial yang mempuyai ramai trafik. Agak rugi kalau anda tidak gunakannya untuk tarik trafik ke website anda. Jika anda baru sahaja membina website, sudah tentu tiada lagi trafik yang masuk. Jadi, cara paling pantas untuk tarik trafik ke website anda adalah dengan menggunakan Facebook. Anda boleh bina fanpage untuk kumpulkan audiens yang…

Tutorial Cara Bina Website Conversion Tracking

Diterbitkan pada Feb 10, 2015 oleh

Adakah anda menggunakan Facebook Ads untuk trafik trafik ke website anda? Adakah anda tahu apa tindakan pelawat tu di website anda? Adakah mereka membeli, daftar emel atau hanya melihat sahaja? Untuk pantau apa tindakan mereka di website anda, anda perlu gunakan Facebook Conversion Tracking. Anda perlu bina conversion tracking pixel dan letakkannya di website anda….

5 Tips Penjenamaan Bisnes di Facebook

Diterbitkan pada Jan 29, 2015 oleh

Dalam kehidupan harian, kita banyak terdedah kepada pelbagai jenis iklan. Ada iklan mengenai produk kesihatan, produk kecantikkan, produk bina badan dan banyak lagi. Sampai anda pun dah bosan nak lihat iklan tu lagi. Kalau anda nak tahu, inilah yang dinamakan penjenamaan. Ia adalah proses untuk meracun minda pengguna untuk ingat pada bisnes anda. Penjenamaan adalah salah satu…

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

Diterbitkan pada Jan 23, 2015 oleh

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana? Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet… Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut: Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek. Tulis ayat jualan yang POWER. Bina website yang menarik…

5 Tips Menulis Ayat Iklan Page Post Engagement (PPE)

Diterbitkan pada Jan 12, 2015 oleh

Anda susah nak tulis ayat iklan untuk page post engagement (PPE)? Anda tercari-cari apa kekurangan yang ada dalam ayat anda? Sebenarnya, menulis ayat iklan ini tidaklah sesukar mana. Cara mudah untuk menulis ayat iklan adalah anda perlu kenal siapa prospek anda. Semuanya mengenai prospek anda. Bagi anda yang ada masalah atau tak tahu cara menulis ayat iklan, di sini saya berikan 5…

Tutorial Cara Bina Iklan Video di Facebook

Diterbitkan pada Jan 8, 2015 oleh

Anda guna Facebook Ads? Pernah cuba promosikan video anda menggunakan Facebook Ads? Dalam artikel ini, saya akan tunjukkan anda cara bina iklan video Facebook menggunakan Advert Manager dan Power Editor. Cara Bina Iklan Video Guna ‘Advert Manager’ 1) Log in ke ‘Advert Manager’, klik butang ‘Create Advert’ 2) Kemudian, pilih ‘Get Video Views’ 3) Pilih fanpage yang…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!