Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan konsultasi bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buletin

Aktiviti dan program menarik yang dianjurkan oleh kami sepanjang tahun.

5 Fasa Penting Untuk Pemasaran Yang Berkesan di Facebook

Diterbitkan pada Jun 30, 2015 oleh

Adakah anda sudah ada bisnes dan sedang gunakan Facebook untuk tingkatkan jualan bisnes anda? Ok, saya nak tanya.. apa matlamat bisnes anda di Facebook? Jika matlamat anda adalah untuk dapatkan lebih ramai pelanggan baru dan ingin rapatkan hubungan dengan pelanggan lama, Facebook adalah tempatnya.. .. tapi, INGAT! Facebook bukannya tempat untuk menjual, tapi adalah tempat bersosial. Jadi, anda perlu…

Cara Gunakan Fb Ads Untuk Promosikan Produk Makanan di Bulan Ramadhan

Diterbitkan pada Jun 23, 2015 oleh

Akhirnya, Ramadhan dah tiba.. Bulan yang penuh dengan keberkatan.. Anda puasa tak? Rugi kalau tak puasa, bukan selalu dapat puasa hari-hari macam ni.. :) Cuba ambil peluang ini untuk banyakkan amal jariah seperti solat sunat, zakat fitrah, bersedekah dan kurangkan bercakap perkara yang takde faedah. Apa plan bisnes anda pada bulan ini? Jual produk apa? Pada bulan…

Tips Bagaimana Menulis ‘Headline’ Pada Gambar Iklan di Facebook

Diterbitkan pada Jun 18, 2015 oleh

Dalam penulisan ayat iklan, orang tertarik untuk membaca disebabkan TAJUK/HEADLINE.. Betul tak? Kita sendiri akan baca ayat-ayat iklan apabila kita tertarik dengan tajuknya terlebih dahulu.. Ada pakar kata, 65% orang melekat dengan sesuatu iklan disebabkan tajuknya.. Ada yang kata 70%.. Kita amek 70% la.. .. Ingat tak masa anda baca HARIAN METRO? Pasti anda akan SCAN tajuk-tajuk…

7 Perkara Penting Untuk Kenali Produk Yang Ingin Dipromosikan di Facebook

Diterbitkan pada Jun 17, 2015 oleh

Dah kenal siapa prospek anda? Dah jumpa produk yang nak dijual? Dah bersedia nak jual produk tu? Nanti dulu! Sebelum start promosi, anda perlu KENAL dulu produk tersebut. Lepas kenal produk, baru la senang anda nak bina strategi pemasaran yang berkesan.. Saya lihat ada yang main BELASAH je promote produk, pilih je mana-mana produk.. terus promote. TAK KENAL PUN…

Ustaz Jambang Sales 6 Angka

Diterbitkan pada Jun 11, 2015 oleh

Ustaz ni dulu sebelum berguru, sales 2 botol sehari.. Sekarang, 300 botol sehari. Jual produk minda, Table Genius RR4U. Dulu, sales RM700 sebulan. Lepas join seminar, sales beliau sekarang dah capai RM200k.. Menariknya, beliau hanya JUAL SENDIRI je, 100% fb ads. Sehari dalam 60 hingga 90 pembeli sehari. Memang hebat ustaz ni! Beliau dalam progress…

Kisah Pahit Manis Owner Izeara

Diterbitkan pada Jun 10, 2015 oleh

Perkongsian ikhlas dari beliau.. ” Assalamualaikum, saya Abd Rahman bin Mohd Idris, berasal dari Kajang, Selangor. Saya merupakan pengarah urusan Izeara International Sdn Bhd dan pengasas kpd produk kecantikan Jenama Izeara. Kami merupakan peneraju pertama dalam industri yang mengeluarkan produk kurus berasaskan serum yang 100% langsung tak panas, tak berminyak dan 100% rasa seperti tidak gunakan apa-apa,…

Cara Kaji Prospek Untuk Iklan FB Anda

Diterbitkan pada Jun 9, 2015 oleh

Sebagai seorang usahawan internet, anda perlu tahu cara untuk mengenali prospek anda. Dengan mengenali prospek, anda akan lebih mudah hasilkan ayat jualan yang berkesan untuk post iklan Fb anda. Anda juga akan dapat keluar dari dunia persaingan niche bisnes anda. Bina USP, buat kelainan dari bisnes yang lain. Proses ini memang AMBIL MASA, tapi ia memberi kesan yang baik…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!