Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buletin

Aktiviti dan program menarik yang dianjurkan oleh kami sepanjang tahun.

6 Kesilapan “Owner Bisnes” Sering Lakukan Semasa Promosikan Produk di FB

Diterbitkan pada Apr 7, 2016 oleh

Iyer.. dah banyak page student SifuFBads sebelum ni yang kami terjah, kebanyakkan mereka memang KONFEM pernah buat kesilapan2 ni. “Saya buat silap apa Sifu?” Haa.. kejap lagi nak citer la ni. Sekarang ni rasa nak bebel jap… Saya faham, kita manusia memang sentiasa buat silap. Selalu sangat! Sape sini tak pernah buat silap? Meh sini…

Lelaki Hensem Ni Berhenti Kerja Jual Botol Susu…

Diterbitkan pada Apr 6, 2016 oleh

  Abang hensem ni jual botol susu besi.. Beliau dulu kerja sebagai Jurutera Elektrik. Lepas tu, berhenti kerja tanpa persediaan yang rapi. Masa kerja, gaji dah berbelas-belas ribu.. lepas berhenti kerja, gaji jadi kosong. Bisnes pula belum cukup stabil lagi. Hutang pula makin hari makin bertambah! Macam mana nak bayar hutang semua tu. Simpanan yang…

5 Strategi Marketing Untuk Tingkatkan “ROI” Bisnes Anda

Diterbitkan pada Mar 16, 2016 oleh

ROI, anda semua mesti tau.. kan? –> RETURN ON INVESTMENT.. Berapa anda dapat, dari apa yang anda laburkan. ..Labur RM10 utk fb ads, berapa pulangannya.. ..Labur RM1000, berapa pula pulangannya.. NOTA : LABUR = KOS IKLAN ROI mmg penting sesangat! Sebelum buat fb ads ni, consider ROI first… Bukan terus buat ads! Plan dulu akan…

9 Kesilapan Besar Yang Sering Dilakukan Oleh “Owner” Bisnes

Diterbitkan pada Mar 14, 2016 oleh

Kita sebagai manusia mmg tak boleh lari dari melakukan kesilapan. Tapi, itu bukanlah satu kelemahan. Ia adalah satu pengalaman yg kita boleh jadikan pengajaran. Sama juga owner bisnes. Nak buka syarikat sgt mudah, tapi berapa ramai yg dah berjaya dan pergi jauh? Ia nampak je mudah, tapi ia sebenarnya perlukan masa, kerja keras, usaha dan…

Tutorial Bagaimana Cara Menggunakan ‘Facebook Canvas’

Diterbitkan pada Mar 9, 2016 oleh

Dah cuba fungsi terbaru Facebook? –> Facebook Canvas Ads.. “Belum lagi Sifu. Apa benda tu?” Ok2, saya terangkan… Facebook Canvas ini membolehkan kita menggabungkan gambar, video, teks, dan butang call to action untuk beriklan di Mobile. Fungsi ini agak menarik kerana kita dapat membina iklan dalam bentuk “pengalaman baru” untuk audiens di facebook. Ini contoh gambar iklan…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Nak Berjaya Dalam Bisnes Internet, Anda Perlu Ada…

Diterbitkan pada Mar 7, 2016 oleh

.. ILMU ? Perlu ke ada ilmu untuk berjaya? Eh..eh…eh! Bukan ke ILMU adalah penting untuk berjaya? Ya, ilmu penting. Ramai orang yang berjaya dalam bisnes internet ni, bukannya kena ada ilmu power tahap gaban pun. Mereka ada sedikit ilmu, tapi ianya dipraktikkan dengan bersungguh-sungguh. Ada orang, ada bermacam-macam ilmu. Pergi kelas sana, kelas sini,…

Sasaran ‘Sales’ Mestilah Realistik!

Diterbitkan pada Feb 29, 2016 oleh

Ramai antara kita ni sering melihat kejayaan-kejayaan orang lain dalam FB Ads marketing, menjual pelbagai produk. ..Ada menjual produk kesihatan, ..Ada menjual produk kencantikan, ..Ada jual gajet, ..Ada jual makanan, Dan sebagainya! Sales ratus ribu! Sales puluh ribu sebulan! Sehari untung RM10k? Hanya di facebook saja! Anda boleh baca kisah-kisah student SifuFBads yang dah berjaya DI…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!