Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan konsultasi bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buletin

Aktiviti dan program menarik yang dianjurkan oleh kami sepanjang tahun.

5 Tips Untuk Memikat Fans Supaya Mereka Baca Post Anda

Diterbitkan pada Aug 3, 2015 oleh

Untuk buatkan fans sentiasa follow update dari fanpage kita, bina la post yang mereka SUKA.  Macam nak tahu mereka suka atau tak post kita? Anda perlu buat post harian, kemudian lihat post jenis yang bagaimana dapat ENGAGEMENT yang paling tinggi. .. bina post dalam bentuk gambar, share link artikel, video atau post text biasa. Lebih menarik, jika kita…

Ilmu Yang Dapat, ‘Share’ Pada Agen dan Stokis

Diterbitkan pada Jul 31, 2015 oleh

Story dari En Nizar… ” Saya mula berniaga pada hujung tahun 2013. Sebelum ni makan gaji selama hampir 15 tahun. Jawatan terakhir adalah sebagai Pengurus Kanan Pembangunan Perniagaan di salah sebuah syarikat MNC. Isteri pula bekerja di sebuah syarikat yang terlibat dalam bidang makanan tambahan berasaskan herba. Bila lihat isteri begitu meminati bidang perniagaan dan…

Bagaimana Promosikan Produk Baru Menggunakan Facebook?

Diterbitkan pada Jul 29, 2015 oleh

Adakah anda ada perancangan nak lancarkan produk baru? Jika anda hanya ada bajet yang rendah, anda boleh gunakan Facebook.. .. Facebook adalah CHANNEL pemasaran yang sesuai untuk promosikan produk atau servis baru dengan kos rendah, tapi, anda perlu buat perancangan yang rapi. Gunakan tool yang Facebook sediakan sebaik-baiknya.. .. selepas anda berjaya lancarkan produk di Facebook, dan…

Hasil Marah Guru

Diterbitkan pada Jul 29, 2015 oleh

” Hai, nama saya Siti Aishah Hamzah. Saya pengasas syarikat Bina Mutiara Global Entreprise, jual produk makanan sunnah ~ Habbasauda Listra Nuderm Skin Series. Masa mula-mula buat bisnes dulu, saya lebih suka guna cara kuno. Buka kedai, jual produk, cari agen. Cara offline lebih seronok! Saya tak nak guna internet untuk pemasaran. Rasa macam menyusahkan…

Tutorial ‘Power Editor’ Terbaru 2015

Diterbitkan pada Jul 27, 2015 oleh

Dalam artikel sebelum ni, saya dah buatkan TUTORIAL mengenai cara guna Ads Manager yang BARU.. jika belum baca lagi, anda boleh baca di sini.. Tutorial Ads Manager Terbaru 2015 Dalam artikel ini, saya nak tunjukkan pula cara guna paparan Power Editor yang baru.. Sebelum kita mulakan, jika anda ingin tukar paparan Power Editor yang baru ke lama.. klik pada…

Saya Ni Surirumah Duduk Kampung Jer…

Diterbitkan pada Jul 23, 2015 oleh

Hari ni, Sifufbads nak share 1 kisah inspirasi lagi. Dari seorang anak murid Sifufbads juga. Kisah dari surirumah zero income ke millionaire housewife.. Geng-geng surirumah, kalau tengok brand dia, insyallah kenal… Puan Dila Mubarak, owner brand MAMADIL… Nak cite skit… Nak dapatkan story dari beliau ni, bukannya mudah… Dari dulu minta dia share kisah dia,…

Tutorial ‘Ads Manager’ Terbaru 2015

Diterbitkan pada Jul 22, 2015 oleh

Siapa punya Ads manager yang dah tukar paparan baru? Paparan yang baru ni nampak lebih SIMPLE dan MUDAH nak guna.. tapi, ramai juga yang tanya saya, “Sifu, macam mana nak guna? Kenapa Ads Manager saya nampak lain?”. Jadi, saya buat TUTORIAL cara nak gunakan Ads Manager yang baru ni.. .. Banyak juga perubahan dalam Ads Manager yang baru,…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!