5 TIPS ADD VALUE PADA BRAND ANDA

oleh

“Tambah Value! Tambah Value! Tambah Value!” Bunyi macam senangkan? Tapi produk dah buat, so macam mana pula nak tambah value lagi? Kena keluarkan kos lagi ke untuk nak tambah value lagi nih?   First, bergantung pada situasi dan kes bisnes korang juga, kalau semua marketing strategi dah buat tapi masih lagi sales drop. Maksudnya ada […]

...

7 CIRI2 YANG WAJIB ADA UNTUK DIGELAR FOUNDER!

oleh

“BUKANNYA SUSAH PON NAK JADI FOUNDER NI.. KITA START, JUAL SIKIT2 PASTU REKRUT LAH. 10-20K SENANG JE..” Inilah kesilapan pertama utk sesiapa yg ada mindset macam ni.    “Tapi produk dia mmg tiptop, berkesan..” Yaa.. tapi org lain tak bole buat produk yg sama ke? Sebab itu mindset macam ni bisnes pun tak sampai setahun.. […]

...

NAK TAHU KELEMAHAN BISNES TANPA BRANDING?

oleh

Ada jer bisnes yang baru start, terus salesnya besar2.. Mungkin sebab bisnes yang dibuat itu tengah trending, atau on demand, atau memang problem manusia. Tapi, ingat! Ia boleh jadi tidak bertahan lama, bila ada competitors baru, yang jauh lebih dahsyat! Itu yang bole menyebabkan bisnes kalau jatuh; dia jatuh teruk. Ya, memang bole buat comeback. […]

...

“5 CARA BAGAIMANA NAK BUATKAN AGEN ANDA LOYAL, “JATUH CINTA” DAN KOMITED DGN ANDA!”

oleh

Anda rasa susah nak kekalkan agen? Lagi2 di stage dimana anda tengah menambah bilangan agen anda. Tapi anda tahu? Student2 di sifuBad, mereka bukannya ada agen ratus-ratusan? Malah ribu ke puluh2 ribu agen nya. Bagaimana founder2 ni sustain agen mereka? Jom terus membaca..     Lepas ni dah tak bole ada alasan “agen lari” atau […]

...

STOP BUAT 7 KESILAPAN NI KALAU NAK ‘SEDUT’ AGEN SAMPAI LICIN

oleh

  “Setiap zaman ada perubahan, macam 2 3 tahun lepas ramai fokus pada team sales.. dan skrg ni apa Sifubad nampak skrg dia lebih ke arah team agen..”    Jadi founder ni, kena tahu cara yang betul nak rekrut agen dropship.. tapi bila tengok founder2 sekarang buat marketing nak rekrut, Sifubad nampak “mistake2” yang founder2 […]

...

1,000 Fans VS 1,000,000 Followers?

oleh

5 SEBAB WAJIB TAHU KENAPA BRAND KORG PERLU BINA FANS!    Baik newbie ataupun ‘otai’ korg WAJIB ada fan base korg sendiri. Brand korg akan ada banyak advantage bila ada fan base. Fans korg akan sentiasa meriahkan socmed korg dengan ‘the impact of real people’..  Kredibiliti pada brand korg pun akan tinggi. Orang mudah tertarik […]

...

Program @ Sifubad

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

Follow Instagram @sifubad

No images found!
Try some other hashtag or username
NAK LAJU BISNES 2.0
NAK LAJU BISNES 2.0
Adakah anda usahawan yang nak laju, maju & nak buat comeback 2021 ini? Dapatkan new formula untuk bisnes anda disini!

SAYA NAK, SIFU!