Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

9 Sebab Kenapa Iklan Anda Sering Tak Approve Oleh FB

Diterbitkan pada May 22, 2017 oleh

Boleh dikatakan tiap hari, ada jer yg PM Sifufbads tanya kenapa iklan mereka asyik tk approve jer. Ada tu sampai tahap kena flagged terus. Tapi kalo dh start kena flagged tu, mmg besar ler “dosanya” tu. Bila tanya macam mana boleh tak approve? Saya pon tak tahu kenapa iklan saya tak approve. Saya rasa dh…

Kategori: Tips Fb Ads

Bagaimana Nak Pukau Hati Audience Anda Melalui Iklan di FB?

Diterbitkan pada May 22, 2017 oleh

Banyak cara utk buat iklan suka dilihat oleh audience anda..Dalam byk2 cara, Sifufbads suka utk kongsikan 3 cara melalui Click Through Rate (CTR) yg nmpk mudah tapi selalu org ambik remeh.. Nak tahu ape? Haaa..Jom terus baca… #1 GAMBAR Sudah pasti penggunaan gambar iklan yang jelas, relevan dan menarik perhatian mampu membantu anda mendapatkan perhatian…

3 Cara Bagaimana Bina Raving Fans Untuk Bisnes Anda Pada Bulan Ramadhan Ini

Diterbitkan pada May 22, 2017 oleh

Pernah tak anda terfikir,camne nk buatkan org berebut2 nk dptkan produk anda? Lebih2 lg jika anda jual produk baru dan punyai demand yg tinggi. Caranya yg lain tak bukan dgn bina RAVING FANS. “SAPE YG MEREKA NI?” Mereka adalah golongan yg follow rapat bisnes anda. Mungkin tergila-gilakan anda. Jual la apa pun, mereka akan beli….

Tutorial cara buat FB Ads Report

Diterbitkan pada May 14, 2017 oleh

Dari iklan2 FB ads yg anda pernah jalankan sebelum ni, sebenarnya anda boleh semak kembali demografi audience yg memberikan respon (engagement) terhadap post yg dibuat. FB ads report juga antara tools utk ‘memburu’ prospek yg berkualiti selain Page Insight, Google Trends dan Audience Insight. Dengan menggunakan data2 ni, boleh membantu anda memilih data demografi audience semasa membuat iklan…

Kategori: Tutorial Fb Ads

Tutorial Cara Create Ads Menggunakan Create Ads Tool (C.A.T) 2017

Diterbitkan pada May 10, 2017 oleh

Untuk kali ini, Sifufbads nak kongsikan latest update dari FB bagaimana nak create ads menggunakan Create Ads Tool (C.A.T). Sebenarnya ramai yg masih “blur2 katak” nak gunakan Create Ads Tool ni, lebih2 lagi bila FB update layout di Ads Manager baru2 ni. So, kalau anda yg selalu gunakan Create Ads Tool untuk buat iklan, pasti anda akan perasan….

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!