BERMULANYA SEORANG KELINDAN LORI PRINTING, KINI TAUKE KILANG! WOW, AMAZING!

oleh

“Saya buat bisnes dah bertahun2, dengan simpanan takde, bisnes pulak tak naik2, down jugak la masa tu.” Dulu kerja sebagai kelindan lori printing jahh sekarang dah jadi tauke printing. Ini kisah tuan Sarman orang panggil dia Abe Mey. Dulu masa mula2 dia berhijrah ke KL dia mula kerja sebagai kelindan lori printing je. Abe Mey […]

...

oleh

“JATUH BANGUN MARK ZUCKEBERG, (FOUNDER FACEBOOK) SEBELUM BERJAYA MENGUASAI DUNIA” – (5 FAKTA YG USAHAWAN PATUT TAHU!) . . Siapa jer yang tak tahu pasal Facebook ni kan?…Boleh kata, satu dunialah pengguna Facebook ni skrg. Sebab tu kita tak tokojut, kalau Mark Zuckeberg ni dinobat antara TOP 10 orang terkaya di Dunia. WOW! . . […]

...

5 PUNCA CLOSING “FAILED”

oleh

KETAHUI 5 PUNCA UTAMA CLOSING FAILED!!! Baru-baru ni ramai betul yang tanya saya “sifu2 kenapa bila saya closing orang seen je wasap sy? Dia orang dah chat tapi bila sampai part pembayaran dia orang kata nak bayar last2 diam je….macam mana ya sifu ? kenapa ya sifu?” saya selalu sangat dapat soalan macam ni..Bukan je […]

...

INILAH 5 KARAKTER USAHAWAN PRODUKTIF YG KORANG PERLU TAHU!

oleh

Ramai nak jadi bisnesman bisneswomen tapi taktahu mcm mana nak jadi  produktif.. Kan? Korang tahu tak yg usahawan yg produktif dapat melakukan 30 perkara yg berbeza dalam satu hari dan dpt selesaikannya.. Ni saya share 5 karakter tu..(point no 4 tu plg penting,don’t skip haaa) #1 Set Goal Sebagai usahawan produktif set goal tu sgt […]

...

BERMULA BISNES KECIK² DARI RUMAH, KINI DAH JADI BISNES 6 ANGKA SEBULAN!

oleh

Jom ketahui 5 secret weapon yg diguna oleh founder kukis monstr ni! @Nurul Fatin Mohamed pada Monster dulu start buat skit2 kat umah, bila passion semua boleh buat kan? tapi masa tu buat brownies bkn biskut. Itupun time seasonal jer laku, lepas seasonal krik.. krik. Sejak university lagi, dia memang berbisnes, jual cupcake,kek befday, kek […]

...

“SPEED FOUNDER, SPEED RESULT, SPEED GROWTH!”

oleh

Haritu saya ada ada lepak2 dgn anak2 didik CEO SifuBad ni. Dulu awal2 dorang ni pun start dari bawah. Salah sorangnya founder DIXY ni.. Shafh Hafizz! Tahun 2016, start masuk kelas SifuBad tapi lepas tu hilang dari radar.. huhu.. Tapi selepas dua tahun baru jumpa balik dekat satu majlis award ni atas percapaian bisnes yang […]

...

Program @ Sifubad

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

Follow Instagram @sifubad

No images found!
Try some other hashtag or username
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!