6 BULAN LEPAS HIDUP AKU BIASA2 SAJA, TAPI…

Jika 6 bulan lepas, dia ni hanyalah surirumah yg asyik pikirkan hal2 anak dan family saja..Pagi petang siang malam..Tak penah terpikir langsung nak berbisnes time tu..

Macam tu lah life hari2 Pn. Emieyza, founder pada By Elysca 6 bulan lepas..Tapi lepas 6 bulan dia, hidup dia berubah 360 darjah lepas dia decide utk masuk ke alam bisnes…Dan dalam masa 6 bulan, dia dah hasilkan sales 6 angka ..

Hebat tak? Kalau org baru, progress dia ni dalam kategori yg “cepat naik” lah..

Ni semua gara2 dia mintak izin suami utk bekerja tapi suami tak benarkan..Dari situ, dia decide untuk buat bisnes pakaian..Kebetulan, suami dia org bisnes..So, mmg dapat sokongan penuh..

Dan dia ni mmg TOTALLY zero knowledge pasal online bisnes..Bayangkan nak buat ayat copywriting pn tak pandai, run iklan pn tak pandai…Nak tekan2 kat setting iklan pn takut..Bila dah zero knowledge, dia start cari cikgu yg boleh guide bisnes dia..

Dari situ, bisnes dia grow dgn hanya apply cara yg paling basic promote di FB..Seyes..basic giler..Selain tu, dia ada buat integrated marketing untuk promote butik di Parit Buntar..

TIPS dari Sifufbads utk kes macam dia ni..

  • Mula bina BRANDING secara konsisten..Bukan apa, jika cepat naik, kita akan mudah turun balik..Dgn ada brand dan org dh kenal anda, mudah untuk anda konsisten dlm bisnes.

  • Untuk buatkan anda lebih cepat dikenali, siapkan kedai online anda di setiap platform yg popular..Ini adalah strategi INTEGRATED MARKETING..Jadi, brand anda akan dapat dilihat dari byk platform..Kat sini, anda dah atasi pesaing..

  • Rekrut AGENT/DROPSHIP sebanyak mungkin dan train serta support mereka secara berterusan..Agent antara booster pada sales anda.. .

Sblm abis crita ni, dia ada tinggalkan pesan utk anda..Jangan banyak pikir dan beralasan..Yg penting, buat dulu..Berani mencuba dan usaha sampai jadi..

Sapa sini, rasa dia newbie?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Buat bisnes ni kalau tak grab segala peluang yg ada
  • Perasan atau tak rata2 org skrg tua muda lebih suka
  • Kunci success adalah bila korang tak pernah give up dan
  • WANITA 23 TAHUN NI SHARE SECRET JANA INCOME 6 ANGKA
  • Skills are cheap Passion is priceless  Gary Vaynerchuk
  • HANYA GUNA TEKNIK SECRET NI JE RAMAI ORG SERAH DIRI
  • Di zaman digital ni boleh dikatakan semua org Tak kira
  • TAKDE BAJET MARKETING TAPI BOLEH BUAT SALES 6 ANGKA! HAA?
THE FOUNDR CHAPTER 2.0
THE FOUNDR CHAPTER 2.0

Rasa Struggled Dalam Bisnes? Sales Makin Kecut? Profitnya Makin Menipis? Kos2 Semakin Meningkat? Dan, Rasa Bisnes Bakal ‘TERKUBUR’ 2019 Nanti? Izinkan SifufBads Bantu Anda! Lengkapkan Form di Bawah Sekarang!