6 BULAN LEPAS HIDUP AKU BIASA2 SAJA, TAPI…

Jika 6 bulan lepas, dia ni hanyalah surirumah yg asyik pikirkan hal2 anak dan family saja..Pagi petang siang malam..Tak penah terpikir langsung nak berbisnes time tu..

Macam tu lah life hari2 Pn. Emieyza, founder pada By Elysca 6 bulan lepas..Tapi lepas 6 bulan dia, hidup dia berubah 360 darjah lepas dia decide utk masuk ke alam bisnes…Dan dalam masa 6 bulan, dia dah hasilkan sales 6 angka ..

Hebat tak? Kalau org baru, progress dia ni dalam kategori yg “cepat naik” lah..

Ni semua gara2 dia mintak izin suami utk bekerja tapi suami tak benarkan..Dari situ, dia decide untuk buat bisnes pakaian..Kebetulan, suami dia org bisnes..So, mmg dapat sokongan penuh..

Dan dia ni mmg TOTALLY zero knowledge pasal online bisnes..Bayangkan nak buat ayat copywriting pn tak pandai, run iklan pn tak pandai…Nak tekan2 kat setting iklan pn takut..Bila dah zero knowledge, dia start cari cikgu yg boleh guide bisnes dia..

Dari situ, bisnes dia grow dgn hanya apply cara yg paling basic promote di FB..Seyes..basic giler..Selain tu, dia ada buat integrated marketing untuk promote butik di Parit Buntar..

TIPS dari Sifufbads utk kes macam dia ni..

  • Mula bina BRANDING secara konsisten..Bukan apa, jika cepat naik, kita akan mudah turun balik..Dgn ada brand dan org dh kenal anda, mudah untuk anda konsisten dlm bisnes.

  • Untuk buatkan anda lebih cepat dikenali, siapkan kedai online anda di setiap platform yg popular..Ini adalah strategi INTEGRATED MARKETING..Jadi, brand anda akan dapat dilihat dari byk platform..Kat sini, anda dah atasi pesaing..

  • Rekrut AGENT/DROPSHIP sebanyak mungkin dan train serta support mereka secara berterusan..Agent antara booster pada sales anda.. .

Sblm abis crita ni, dia ada tinggalkan pesan utk anda..Jangan banyak pikir dan beralasan..Yg penting, buat dulu..Berani mencuba dan usaha sampai jadi..

Sapa sini, rasa dia newbie?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!