Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Wanita Ini Tak Percaya Yang “Mantra” FB Adsnya Telah Buatkan Kedai Bundlenya Diserbu Beribu Orang Dalam Masa 1 Bulan

Diterbitkan pada Feb 11, 2017 oleh

Harini Sifufbads nk kongsikan satu kisah, very inspired story! Story yg bkl mmbuatkan anda yg berniaga di tepi2 jln, di psr mlm, di butik2, ataupn premis kembali ‘insaf’ bhw isu ketiadaan plggn bukanlah mslh tmpt tu yg ‘suwey’ atau ‘berhantu’ atau mslh pak menteri ataupn mslh ekonmi ngra!

Ttp real isu , adalah tak buat MARKETING!

Ni Sifufbads nk minta anda baca dan hadam bgimana adik ni boleh berbisnes, boleh tarik plggn boleh meramaikan kedainya wlupun berniaga di kwsn pedalaman! Kwsn pdlmn felda! Kwsn yg kalau diikut logik akal mmg takde orang! Ttp, dgn adanya ilmu, mentor, dia brjya mnghasilkan jualan 5 angka.. Dgn cara, Integration Marketing!

Tknk ckp byk, baca sendiri kisah beliau..

“Hai, nama saya Mazliza Mohd Sham, asal dari Kota Tinggi Johor. Seorang suri rumah sepenuh masa sambil buat jualan online kecil-kecilan.”

“Saya start berniaga online tahun 2013, masa pindah dan tinggal kat KL ikut suami. Kat rumah saya aktif buat iklan kat fb, pages & instagram. Hujung minggu selalu join bazar & car boot sale.”

“Time tu saya berniaga suka-suka je. Sbb nk buat tambah duit poket. So saya tak pernah terfikir nak pergi join mana2 seminar ke apa. Semua iklan main hentam. Tak ada ilmu. Kosong. Pos iklan semua ikut suka. Hard selling. Haha.. Ada jgk try jual kat instagram , try buat pages dan run ads. Semua klik pakai tembak. Ikut fahaman sendiri. CPC, CPM, ROI jujur semua saya tak pernah tahu!”

“Tahun 2015, saya ada ternampak iklan SIFUFBADS punya seminar. Rasa mcm tertarik. Sbb banyak betul tengok gambo orang2 yg dah berjaya kat pages Sifu tu. Ada yg baru beberapa bulan berniaga pun sales dah ratusan ribu. Melampau! Saya yg dah 2 tahun buat jualan online masatu pun masih krik krik krikk…..”

“Hujung tahun 2015 saya try pm fb Sifufbads dan tanya seminar seterusnya. Ada, tapi bulan Mac 2016. So saya tunggu je Sifu pos iklan seminar tu, MISSING CHAPTER FINALE. Saya pujuk suami join seminar tu sekali. Sbb tak ada kawan nak pergi. Dia setuju dan saya terpaksa tinggalkan anak2 kt rumah kawan. sebelum ni mmg belum pernah tinggal kn anak2 kat penjaga lain tau.. Cabaran sungguh..”

“Kali ni nekad, mmg terpaksa demi cita-cita dan impianku.. Hehehe. Seminar start dr pg 8am smpi ke tgh pg 1.30am. Omg! Gila apa? Mmg unexpected sungguh.. Kebas punggung dengar celoteh sifu. Mcm2 dia membebel.. Teknik HANTU, GERILLA, BUZZ MARKETING, REMPIT la.. Entah apa2. Tp dari cara penyampaian Sifu yg penuh semangat & ikhlas tu.. Kami mmg bertekad nk mentorkn Sifu Jamal… Dr seminar tu je mcm2 yg dipelajari.. Overload!”

“Balik je sminar tu trus tak sabar nk praktik apa yg dipelajari! Takut lupa.. haha.. saya try sikit2 teknik pelik yg Sifu ajar. Masa tu saya jual supplement & penapis air. Alhamdulillah, dari sebulan sale cuma RM 1-2k, naik RM 4-5k. Rasa suka sgt sebab ilmu yg saya guna tu menjadi!”

“Tapi panas tak sampai ke petang….

Ekonomi negara makin melingkup..”

“Sebelum ni mmg suami ada plan ajak pindah balik kampung. Tp tak yakin lagi nak kerja apa, berniaga apa. Sampai la bulan 9 tahun lepas, 2016. Ekonomi negara makin teruk. Kami nekad pindah balik kampung. Mcm2 plan bisnes yg kami nk buat. At last, kami decide utk buka bundle jualan RM1 sehelai dan jualan guni dgn gunakan modal yg ada kt tangan. Jualan brg online pulak saya terpaksa stop kan buat sementara. Nak fokus bisnes dgn suami dulu.”

“Kami buka kedai kat kampung, kawasan Felda yg jauhnya lebih kurang 40km dari bandar Kota Tinggi. Rasa macam takut, risau, sbb kawasan kedai yg kami nk buka tu mmg kawasan pedalaman. Tak ada deretan kedai, bukan laluan utama dan sebelah dgn kawasan kubur. Tapi kami nekad. Sbb situ je yg rasa mampu nk sewa. Selebihnya berserah pada ALLAH..”

“Seterusnya, suami lantik saya jd admin pages bundle dia, BEGUNI BUNDLE. Hehe. 3 minggu sebelum buka kedai. Saya aktif kan pages. Buat SEEDING, BUZZ MARKETING, LIKE MARKETING. Saya target iklan ke beberapa daerah dlm negeri Johor. Alhamdulillah, sambutan mmg luar biasa. Kebanyakkan customer datang dari jauh. Skudai, Kluang, Pontian, Kulai dan beberapa daerah lain. Sujud syukur!”

“Bulan pertama, sales kami dapat lebih dari RM 20k. Alhamdulillah, syukur pd ALLAH. Walaupun jualan kami cuma SEHELAI SERINGGIT dan buat sikit jualan guni. Dlm masa kurang dari 14 hari beroperasi, kami terpaksa restok 1 kontena lagi pakaian. Bulan kedua juga sales cecah 5 angka. Sekarang baru masuk bulan ketiga kedai beroperasi. Mudah mudahan akan terus meningkat hingga ratusan ribu..!”

“Syukur sangat2 pd ALLAH kerana saya ialah salah seorang student Sifufbads. Terima kasih yg berjuta2 banyaknya buat Sifu Jamal & team. Pesanan Sifu yg mmg asyik dia dok ulang-ulang cakap, ” BUAT SAMPAI JADI ” tak jadi, buat lagi. Dan ” BUAT SAMPAI JADI “.

Itulah story ringkas dari adik ‘bundle’ ini.. Logistik bknlah alasan utk tidak berjaya! Byk student2 Sifufbads yg berniaga di celah ceruk, di kwsn pdlmn tp msih boleh tarik plggn! Boleh hasilkn jualan 5-6 angka sbulan! Yg pnting Integration Mktg! Kena ada ilmu..

Sblm tlupa, bliau ada berikan pesanan ringkas utk fans Sifufbads..

“Buat korang semua, berniagalah dgn ilmu dan dari Sifu yg dipercayai. Korban kan sikit duit & masa demi cita-cita. Jgn byk alasan & lebihkan tindakkan! Pastikan tips2 percuma yg Sifufbads selalu pos kat pages dia tu, follow. Tu semua sgt berguna tau! TERIMA KASIH SIFU JAMAL & TEAM! Doakan kami berjaya dunia & akhirat!”

InshaAllah, kami doakan yg terbaik buat anda! Slmt maju jaya! Okay, sblm tu Sifufbads nk share skit apa 7 Mantra yg adik ni buat..

1. LIKE MARKETING

Anda bisnes baru? Produk baru? Baru nk berniaga? Wajib buat like marketing! Mcm adik ni, dia berniaga di sekitar Johor, jd like marketing difokuskan pada negeri johor shj! Lebih jimat, spesifik dan efektif!

2. SEEDING MRKETING

Sblm lancarkan ssuatu kempen, anda tak boleh terus launch cmtu je, perlu ada input sblmnya, so itu apa yg dibuat oleh beliau.

3. BUZZ MRKTG

Buat kecoh! Satu lgkh sblm launch, war-warkan dhulu apa kempen mktg anda, apa yg anda bkl lancarkan. minta org komen dlu, share dll..

4. DROP PIN

Beliau buat iklan tk sasarkan scra general, scrd broad.. tp spesifik! Beliau pilih lokasi tertentu shj! Teknik ini ssuai digunakan jika anda ada premis..

5. MAGNET WOREN

Special teknik dlm fbads yg digunakan utk ‘menyeru’ plggn dtg ke premis. Pggunaan teknik copywriting dan gmbr yg khas hny fokus utk menarik plggn dtg ke kedai.

6. TEKNIK HANTU

Sejenis teknik fbads yg sgt berHANTU… Hantu yg berkesan mampu berikan impak yg sgt mendalam, menanam impression ke minda prospek dlm keadaan sub-conscious.. but mereka lihat berulang-ulang kali, sehinggs mrk terPAKSA igt!

7. GERILLA MRKTG

Teknik advance, teknik plg gangster dr Sifufbads. Serangan 3 penjuru bertalu-talu! Kalau kena cara, inshaAllah mmg boleh dpt 5-7 angka.. Kne susun strategi betul2 dan rapi2..

Dan yg terakhir;

BUAT SAMPAI JADI!

Yg ni wajiblah, wlu mcm mana skalipn, gagal mcm mana pn, bgn balik, buat smula! Buat smpi jadi!

Inilah yg mmbuatkan beliau boleh success! Jika anda rasa story ini beri manfaat dn mampu bakor mereka yg masih lg berniaga scr ‘kuno’ sila SHARE!

Komentar (1)

  1. nufarahin bt zahari

    bagaimana nak sertai kursus sifufbads? saya hanya dropship skincare organik dan bercadang nak letopkan sale skincare organik ni guna fbads..saya nak buat produk sendiri tiada modal lagi..plan saya skrg hanya fokus untuk boom kan produk org lain dahulu..

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!