“Macam Tak Percaya! Walaupun Saya Buka Butik Kat Luar Bandar, Saya Masih Boleh Merempit..”

Ni ler Cik Nurul Sulehah,pemilik butik Nurulsgallery NG..gadis yg berasal dari Gerik..Mesti ramai yg bertanya, “Kat mana Gerik tu Sifufbads?” Sifufbads dh agak dh..mesti ada yg bertnya..cer anda google kat mana Gerik tu..

Haaa..dh jumpa ke Gerik tu kat mana?

Mesti ramai yg excited nk tahu, macam mane beliau mengembangkan bisnes beliau dari sales sekitar 4 angka ke 6 angka sebulan hnya dok di Gerik kan?

Baru2 ni, Sifufbads berkesempatan menemubual beliau..Beliau ada cite sikit bgaimana beliau bermula..Nak tahu bagaimana bermula?

Wokey..Jom baca sampai abes..

“Bulan Dec 2012, Kak Nurul ada buka butik kat Gerik..ala butik biasa2 ja..Bukan pa, sbb suka tgk butik pakaian muslimah yg lawa2 kt bandar2 besar..So Kak Nurul pon decide utk bukak butik wlaupon Kak Nurul tahu, belum tentu ada org nak masuk butik lg”

Time awal2 bisnes, beliau byk harapkan sales dari customer walk-in dan selebihnya dari instagram..Time tu, sales hnya sekitar 4 angka sebulan..Pening gak memikirkan cara mcm na nk growkan bisnes..

Sampailah bulan April 2016, berlaku peristiwa yg tk disangka2..Apa yg berlaku pd bisnes beliau?

Sabar…

Teruskan membaca…

“Kak Nurul ingat lg, time tu bulan April 2016, kawan Kak Nurul ada ‘hasut’ utk join seminar Sifufbads..Kalo tk silap Kak Nurul, Chapter M..Mmg time tu, Kak Nurul dh ‘terpedaya’ dh dgn content2 yg da dlm seminar tu..So, Kak Nurul terus decide utk join seminar Chapter M tu”

“Time seminar tu, Mak dgn adik lelaki pon Kak Nurul ‘angkut’ join sekali..Kami ambik seat belakang..Serius!..Mmg content dlm seminar tu best2 dan berasap gak kepala nk hadam semua”

Kak Nurul ‘terpedaya’…Mmg menggelegak kepala.. Beliau habis cair dgn tawaran Sifufbads utk join kelas mentoring..

“Tapi masa tu, mmg bebetul tk cukup budget nak join kelas mentoring..Terpaksa la Kak Nurul lupakan niat utk join buat sementara..”

Alhamdulillah, slpas berbulan bulan ‘berguru’ dgn Sifufbads, kini beliau dah boleh tersenyum puas..dari sales hanya sekitar 4 angka, kini dah cecah 6 angka sebulan..hanya dalam setahun..mmg tk de apa yg mustahil..

Mesti ramai yg tertanya tanya, apa ‘resepi’ kejayaan bisnes beliau?

Nak tahu? Jom teruskan membaca…

  • TEKNIK WOREN – Teknik yg dh berjaya membantu sales sy melonjak berkali ganda..Mmg teknik dh terbukti berjaya membantu ramai usahawan online.
  • LIKE MARKETING – Sblm join Sifufbads, like kat fanpage bawah 10k..tp skrg dh lebih 65k..Dari situ, sy ada raving fan sy sendiri..pendek kata, raving ni ler yg slalu repeat order.
  • COPYWRITING – Kalo dulu, nak buat copywriting pon tergagap2..Tp kini Alhamdulillah, skill copywriting sy makin improve..buktinya boleh tgk fanpage sy..hehe
  • CONSISTEN UPDATE – Sifufbads slalu igtkan, utk nampakkan fanpage selalu ‘hidup’, perlu update aktiviti bisnes secara konsisten..Ni jugak, antara tips kejayaan bisnes saya..
  • TESTIMONI – Sblm join kelas, sy jarang update testimoni..Tp lepas kena ‘bancuh’ dgn Sifufbads, hari2 sy update testimoni..

Alhamdulillah, lps apply tips2 td, sales Kak Nurul makin grow..

Owh…ni la ‘resepi’ kejayaan beliau, wlaupon dok kawasan luar bandar..tp still boleh buat sales mengila..

Sblm habis, Kak Nurul nak pesan sikit kat anda semua…

  • NIAT – Betulkan niat. Utk apa nk berniaga..
  • REDHA – Dapatkan redha ibu bapa, guru. InsyaAllah redha Allah pun kita dpt. Lagi mudah rezeki nk masuk.
  • GURU YG PROVEN – Carilah guru yg betul. Guru yg betul mengurangkan risiko kegagalan dan kerugian. Kita jimat masa jimat tenaga jimat wang jimat segalanya jika berguru.
  • JGN KEDEKUT – Jgn syg duit dan berkira utk sebuah ilmu. Nilai diri manusia ni adalah ilmu antaranya.
  • BERKORBAN – Berkorban sikit utk dapatkan ssuatu yg tiada tandingan nilainya.
  • DON’T GIVE UP – Jika ada cerita atau kisah lepas yg menyakitkan, jgn lemau lama2. Amik Iktibar. Bangkit,betulkan yg salah,cari guru,teruskan cari ilmu.

Kesimpulan disini, jika ingin berjaya, redha ibu bapa dan guru tu penting..Jika tak, sia sia usaha anda selama ni..Yg penting, jgn putus asa..dan BUAT SAMPAI JADI!

Amacam? Rasa ‘terbakar’ tak? Ade yg ikut jejak akak ni?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post “Macam Tak Percaya! Walaupun Saya Buka Butik Kat Luar Bandar, Saya Masih Boleh Merempit..&#822… appeared first on […]

  2. Ainul says:

    Alhamdulillah, memang power orang gerik,

    1. Fauziah omar says:

      Kalau Allah nak bagi rezeki kat mana pun tiada halangan

  3. webdesigner says:

    Terima kasih tisp yang sangat berguna… testimonial perlu rupanya…

  4. Manjer says:

    Lepas baca kisah ke’successan’ dy ..pentingnya untuk ilmu & usaha dlm bidang bisnes nie pada yg ZERO mcm sy

  5. Atikah says:

    Assalamualaikum sifu.. Saya atika..
    Saya nak sangat join seminar sifu. Tapi saya duduk di kedah. Untuk ke kl atau selangor, saya mempunyai masalah pengangkutan dan juga faktor usia baru 20, parents sukar nak lepaskan pergi drive jauh.

    Sifu ada buat seminar di utara?
    Kalau ada boleh say tahu bila?
    Terima kasih sifu ?

  6. Hamizah bte abd malek says:

    Memang la semangat bila kita baca tp bila nk mngadap bisnes sendiri semua benda yg kita buat xj menjadi.

  7. Hamizah bte abd malek says:

    Nak join class tu je masej saya.

  8. mohammad says:

    ini teknik lama laaa sipu…packing dlm envelope siap2…nama customers blom tulis lagi semua tue…tak baik klu niaga mengaburi mata orang…tak syariah compliance namanya…

    1. ahmad says:

      hadir kelas sifu dulu tuan.baru boleh cakap sampul tu bernama ke tidak.TIADA YG MUSTAHIL KECUALI bagi orang yang otak nagetif

  9. Ahmad says:

    Sifu jamal, boleh minta nombor phone cik nurul sulehah ni? saya org jeli kelate.. jeli dgn grik berjiran. nak berkenalan.. hehe

  10. Sani says:

    Tahniah! Kejayaan untuk mereka yg berusaha!

  11. fadra marketing..... says:

    Tahniah cik nurul ,,,,,dah capai income 6 angka sebulan ,,,waw hebat orang muda…..tahniah juga kpd tuan jamal ,,,,,,.

  12. Adi says:

    Terbaik. Ingat nak merempit naik moto, sell banyak pon dikira merempit. Tahniak kak

  13. amylia says:

    wah…tahniah kak Nurul.. saya pun ada bercita2 nak buat bisness.. saya masih student lagi tapi insyallah dah cukup modal nnti saya akan mulakan perniagaan saya

  14. umiadam says:

    Tahniah NG. Org kg saya dan dak sekolah saya jugak.

    Alhamdulillah..

Program @ Sifufbads

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

18/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Usahawan luarbiasa adalah usahawan yg bkn saja usahanya lebih dari
  • TheFoundrChapter class days 1  day 2  Alhamdulillah jap
  • Sifufbads percaya semua orang ada impianTapi ramai yg berani bertindakBayangkan
  • Sapa sini selalu tengok go shop ke wow shop atau
  • Untuk bina trust secara berterusanBranding perlu kuatDalam bina branding anda
  • Zaman millenial macam sekarang niOrang dh tak suka tengok iklan
  • Sifufbads nk throwback sikit pasal kisah sorang usahawan kedai makan
  • ESOK  LIVE SIFUTOK ANDA TANYA SIFUS JAWAB BERSAMA SIFU
JOM SERTAI HIIM PREMIER
JOM SERTAI HIIM PREMIER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Strategi Sulit Dalam HIIM Premier, Atau Terus Setia Dengan Cara Lama Yang Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur!