Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

“Ada Ke Diorang Gelakkan Saya Sebab Jual Polish Kereta Dulu…”

Diterbitkan pada Mar 15, 2017 oleh

Tn Shafiq the ‘polish man’ ni pakar mengKILATkan kereta dan pkar mmbuatkan kereta anda umpma baru keluar dr showroom.. Pergh, cuma jual produk polish kereta je. Nmpk produk murah je tapi nothing is impossible.. Dgn jual produk murah ni, income beliu skrg dah cecah lebih dr 5 angka. Ni bkn main jual je dah dpt angka cmtu.. Tapi dgn strategi yg btl, ilmu yg sntiasa up to date, kreatif, insyaAllah akan sukses..

Ni beliau ada bnda nak kongsikan..

“Sebelum ni sy ada buat bisnes jual perfume kereta. Awal-awal bisnes agk okay sbb masuk event dgn expo.. Lama-lama bisnes mula drop. Time tu memanjang garu kepala sbb dh kurang permintaan.. Lepaih tu, decide kena stop jgk bisnes ni..”

Pada 2015, mase tu turun kl dari aloq setaq.. Dah kt kl tu, time scroll fb, ternmpk pulak iklan yg buat bisnes jual polish kereta utk hilangkn calar..

“EH BOLEH PERGI JE BISNES NI”..

Time tu rasa mcm nk cuba pulak buat bisnes ni sbb nampak boleh pergi jauh.. Abeh pikir saya terus decide nk buat bisnes jual produk polish kereta..

Starting bisnes, sy main langgar je.. Fb ads pun lagi lah tak buat.. Sy just spam je psl produk sy kt group fb, group ws, kt wall fb.. Kalau sy tk spam mmg takde sales la jwbnya..

Masa tu sy pikir mcm mana nk org kenal ttg produk sy ni. Kot nk buat cara spam je mmg payah.. Silap haribulan org benci dgn kita..

Then tgh buat bisnes ni juga sy kenal dgn sifufbads.. Masa sy join kls sifufbads, byk gilerr yg sy belajar.. Byk teknik yg sy bljr..

Ada 5 bnda yg sifufbads ‘belasah’ smpi buatkan bisnes sy terpaksa ubah adalah..

1 – TEKNIK COPYWRITING YG BERKESAN – Baru sy tahu mcm mana nk buat copywriting yg betul lepas join kls.. Sbb sblm ni copywriting sy more to hardsell.. walaupun byk dpt ws tnye psl produk, tp susah nk close sbb org rasa tk selesa.. Tapi since belajar kt sifufbads, tk perlu nk explain byk dah sng nk close org..

2 – TEKNIK TAPAU – Teknik ni sy suka sbb org berdekatan dgn kita boleh tahu apa bisnes yg kita buat dn memudahkan org utk dptkan produk kita.. And dieorang akan tahu yg bisnes kita ni wujud..

3 – GUNA EJEN, DROPSHIP UTK ‘GROW’ KN BISNES – Sblm ni sy sorang je yg run bisnes. Contact customer, hntr brg semuanya sy. Then lepas join kls sifufbads, utk kembangkan lagi bisnes supaya boleh pergi jauh, sy kena ada team sy sendiri. So sy dinasihatkan utk guna ejen and dropship.

4 – CARA POSTING YG BETUL – Lps sy masuk kls sifufbads, ada cara nk buat posting yg betul. Sblm ni sy main post je.. Asal ada cption dgn gmbar dh cukup.. Rupanya cption dgn gmbr memainkan peranan utk attract org utk tgk..

5 – TEKNIK WOREN – Semua org penah buat teknik woren ni, tp sy psti rmi lg yg tak tahu intipati teknik ini yg sebenar! Sbb sy pn dlu cmtu.. Main buat je slama ni tp tak tahu apa formula yg bole mmbuatkan org terpaksa ‘lepak’ dkt posting kita..

Sblm ni nk cecah 4 angka utk seminggu kemain payah.. Tp lps praktikkan apa yg sy belajar dr sifufbads, Alhamdulillah utk seminggu boleh collect 5 angka..”

Haa ni lah strategi yg Syafiq guna utk bisnes polish keretanya.. Nmpk sng tapi seriously nk buat memang kena buat byk kali baru menjadi..

Utk peniaga2 di luar sana, boleh contohi apa yg encik Syafiq dh buat pd bisnes polish keretanya.. Produk nmpk simple and murah tp hasil dari strategi yg betul dn kreatif, mmg boleh pergi jauh..

KALAU BUAT BISNES, FIRST THING FIRST, KITA KENA BUAT ORANG RAMAI TAHU PASAL BISNES KITA.. SO KENA ADA STRATEGI YG BETUL.. KALAU TAK, JIRAN SEBELAH RUMAH KITA PUN TAK TAHU APA YG KITA JUAL..

PS – Jgn baca je.. kena amalkan jugak ilmu ni taw?

Kategori: Kisah Inspirasi

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!