Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Siapa Cakap Student Tak Boleh Buat Sales Ribu Riban!?

Diterbitkan pada Jun 19, 2017 oleh

Mgkin diusia cam adik comel ni, kebanyakkan masih berseronok dan study di universiti. Tapi si pemilik butik pakaian QAMISSQA ni dh mempunyai bisnes pakaiannya sendiri..

Mesti ramai yg nk tahu bagaimana beliau boleh membuka bisnes ni? Nak tahu?

“Hai semua fans Sifufbads.. Sy perkenalkan diri, nama saya Nur Haziqah Hanim, pengasas kpd jenama fesyen QAMISSQA.. Berusia 23 tahun.. Masih bergelar seorang pelajar dan sepenuh masa dalam bidang perniagaan ini..”

“Perjalanan bisnes ini sy jarang ceritakan pd org ramai.. Tp atas permintaan SifuFBads, sy bersetuju utk berkongsi serba sedikit dan harapnya dpt memberikan inspirasi pd pelajar yg teringin juga nak buat bisnes..”

Pelajaran tak menjadi penghalang utk beliau capai impian.. Beliau mula terjebak dlm dunia bisnes sejak umur 18 tahun, masa tu habis SPM dan xtahu nk buat apa dirumah.. Dlm masa yg sama, kakaknya, Nur Farhana Hanim adalah pemilik kpd NFH Boutique Gallery yg buat bisnes pakaian scra kecil2 lan time tu..

Oleh sbb pd satu masa tu, tak ada siapa nk tlg jawab PM, jd beliau tawarkan diri utk bantu kakaknya.. Hari ke hari beliau belajar melalui proses experience. Dan juga belajar melalui kakaknya.. Dr situlah mula timbulnya minat utk buat bisnes..

BENTI BELAJAR SEBAB NK BISNES?

Tapi.. Aktiviti bisnes beliau terhenti seketika sbb beliau dapat offer utk sambung belajar di UIA, dlm bidang engineering. Sbb minat beliau terhadap bisnes sgt mendalam, dan masa tu taktahu lgsung psl fbads..

Beliau mula ambil stok tudung dr jalan tar dan jual dr bilik ke bilik kolej.. Jual kt student jer.. Terpaksa tebalkan muka sbb minat.. Tp org kata nk berniaga tak boleh malu.. Jd beliau pun teruskan & alhamdulillah dpt pengalaman yg sgt best!

“Tp, sy seorang yg x suka berada di satu tahap yg sama.. Jd pd satu masa tu sy cari dan cari mcm mana nk dpt duit bnyk lagi.. Yelah, student kan.. Nak “cekau” duit kat mana? Dahla masa tu duk kat KL dgn kos belanja yg sgt tinggi.. Nak minta mak abah?”

“Sy tak suka susahkan mereka walaupun mereka selalu tnya psl duit savings sy.. Jd sy pun cari solusi sendiri, alhamdulillah dgn sokongan dr keluarga, jualan makin bertambah hari2..”

KELUAR DR BIDANG YANG DIKAGUMI RAMAI

Ofkos bila jualan dh naik, sampai tak menang tgn.. Jd beliau minta restu mak abah utk withdraw dr UIA! Keluar dr bidang yg menjadi kekaguman org ramai.. Bidang yg mana confirm2 graduate dh dpt kerja pd masa tu..

“Bayangkan.. Sy ambil keputusan yg sgt berisiko utk masa depan semata2 kerana BISNES! Masa tu, tiada jaminan kehidupan yg selesa once sy keluar.. Ramai yg tak setuju, kerana pd pandangan mereka sy ambil keputusan yg salah.. Tapi sy kuatkan hati untuk teruskan minat ni.. Ini lah kesusahan yg sy alami sebelum menempuh kesenangan masa depan “

DH TAK PEDULI ORG LAIN DH..

Time tu beliau dh tak peduli dgn org lain, beliau teruskan juga dari hari ke hari.. Berbekalkan semangat yg tinggi & sokongan keluarga, perniagaan yg kecil semakin berkembang.. Jd beliau mula mencari “SESUATU”…..

“Dlm pencarian, saya diperkenalkan dgn Sifufbads, melalui mulut ke mulut.. Alhamdulillah Allah permudahkan perjalanan.. Tp masa tu x join mentoring lg sbb masih kumpul modal nk masuk kelas.. Kakak sy yg join dlu.. Dia belajar dan praktikkan, menjadi! Hanya teknik WOREN digunakan.. Jd sy pun masa tu baru nk aktifkan page, pun terus buat teknik woren yg kakak ajarkan.. Menjadi juga!”

APA YG BEST SANGAT DGN SIFUFBADS TUHH?

Dlm hati beliau, ada rasa tertanya2 tntang apa lg yg ada disebalik Sifufbads, jd beliau pun register Chapter M pd April 2016.. Rupanya bnyk sgt teknik yg belaiu taktahu.. Teknik byk gambar ler, Teknik satu gamabr ler.. Copywriting.. Pening! Kemudian beliau join lg Seminar Chapter C, habis jer seminar beliau dh tak fikir panjang! Terus register kelas mentoring bulan 9 2016.. Beliau merasakan ada “sesuatu” disebalik nama Sifufbads..

6 BULAN YG PENUH “HURU-HARA”

“Setelah 6 bulan belajar.. Alhamdulillah, saya bersyukur sgt Allah temukan & gerakkan hati utk belajar dgn Sifufbads.. PROVEN teacher I guarantee you inshaAllah ! Jika terus apply, resultnya luar biasa.. Dr hanya student yg taktahu apa tntang dunia fbads, boleh capai 6 angka dgn platform fbads serta online keseluruhannya..”

“Dulu, nak capai 6 angka sgt susah.. Tp berkat ilmu yang Sifufbads kongsikan, sy praktis satu persatu.. And I did it! Biar lambat asal tak putus asa.. “

PESANAN IQA UTK ANDA

Sblm abis, cik Iqa ada tinggalkan pesanan utk anda yg masih bergelar student..Meh baca dan haqam baik2..

“Pesan sy buat fans Sifufbads yg bergelar student, dlm dunia bisnes terlalu banyak cabaran yang datang, hanya yang kuat akan menang..Yg lemah akan ketinggalan NEVER GIVE UP! Teruskan menggali kerana ilmu tak pernah terhenti..”

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!