5 Strategi Untuk Gandakan Sales Last Minute Sebelum Raya

Rabu ni (21hb), tarikh last utk poslaju terima parcel utk dihantar kpd customer masing2. Bila poslaju dh tak terima parcel, mmg bisnes owner akan pening ler utk tambah sales…Betul tak?

“HAAA…BETUL SIFUFBADS”

Ada ler yg akan garu kepala sb sampai target, ada tu yg pening sampai tak balik modal..Dan macam2 lagi..Ala..Sifufabds dh tahu dh..Mmg korang akan STUCK bila sampai waktunya..

“YELA..PENING SY SIFUFBADS”

Tak yah nak pening2 sgt..Relaksss

Tarik nafasss..Lepasss..
Tarikkkk…Lepasss…
Tarikkkk…LEPASSS…

FUHHHH…

Haa..Cam tu..Relaks jer..Ni Sifufbads nak kasi 5 STRATEGI cam ner nak TAMBAH sales korang di hari2 terakhir ramadhan ni..

Dah2..Jom baca gambar di bawah utk korang ketahui strateginya..

1# TARIK KE KEDAI

Wokeh..Yg pertama, korang boleh tarik prospek anda ke kedai..

“BAGAIMANA NAK TARIK DORANG?”

Mudah jer..Korang boleh buat FLASH SALES, PROMO RAYA, FIRE SALES ataupon HAPPY HOUR SALES..

Jgn lupa sediakan UMPAN yg kuat utk “tarik” prospek dtg..

Anda boleh pilih utk guna FBads ataupon broadcast melalui email/sms/whatsapps..Kalo guna kedua dua cara ni lg bagus…

Faham ke idok?

2# TARIK KE BOOTH

Yg ni pon strateginya lebih kurang sama dgn tarik prospek ke kedai td…

Korang boleh refer gambar sblm nya..

3# CASH ON DELIVERY (COD)

Lps poslaju dh tak time parcel lg, korang boleh guna cash on delivery utk hantar ke customer..

Jangan lupa ambik delivery charge jika “makan” kos anda..

Atau pon anda boleh “deal” dgn agen/stokis anda utk deliver order kpd customer.

4# PRE-ORDER

Utk tambah sales, korang boleh gak buat pre-order dan penghantaran hanya lakukan lps poslaju bukak kembali lps raya..

Utk yg ada design/produk yg utk di-launching lps raya..Anda boleh guna cara ni..

Faham?

5# SALES OPEN HOUSE

Utk cara ni, lebih kurang sama mcm pre-order..Anda buat sales. Contohnya, anda boleh buat sales utk target org2 gi open house..

Masukkan elemen OFFER, URGENCY dan SCARCITY utk mereka membeli dgn anda.

Penghantaran hanya dibuat lepas raya..

Okay, cukup la saya kongsikan 5 strategi ni dulu.

Raya dah dekat ni! Baik korang bertindak sekarang sebelum pos laju cuti raya. Jangan tangguh lagi! Kalau korang berjaya buat semua strategi ni, korang tak perlu risau sales drop masa hari raya nanti. Semua sales ni dah cover semua sales bisnes korang selama seminggu hari raya. InsyaAllah..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Engagement di platform sgt PENTING utk korang bina RELATIONSHIP antara
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA Penat2 bljr UIA 6
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!