5 Strategi Untuk Gandakan Sales Last Minute Sebelum Raya

Rabu ni (21hb), tarikh last utk poslaju terima parcel utk dihantar kpd customer masing2. Bila poslaju dh tak terima parcel, mmg bisnes owner akan pening ler utk tambah sales…Betul tak?

“HAAA…BETUL SIFUFBADS”

Ada ler yg akan garu kepala sb sampai target, ada tu yg pening sampai tak balik modal..Dan macam2 lagi..Ala..Sifufabds dh tahu dh..Mmg korang akan STUCK bila sampai waktunya..

“YELA..PENING SY SIFUFBADS”

Tak yah nak pening2 sgt..Relaksss

Tarik nafasss..Lepasss..
Tarikkkk…Lepasss…
Tarikkkk…LEPASSS…

FUHHHH…

Haa..Cam tu..Relaks jer..Ni Sifufbads nak kasi 5 STRATEGI cam ner nak TAMBAH sales korang di hari2 terakhir ramadhan ni..

Dah2..Jom baca gambar di bawah utk korang ketahui strateginya..

1# TARIK KE KEDAI

Wokeh..Yg pertama, korang boleh tarik prospek anda ke kedai..

“BAGAIMANA NAK TARIK DORANG?”

Mudah jer..Korang boleh buat FLASH SALES, PROMO RAYA, FIRE SALES ataupon HAPPY HOUR SALES..

Jgn lupa sediakan UMPAN yg kuat utk “tarik” prospek dtg..

Anda boleh pilih utk guna FBads ataupon broadcast melalui email/sms/whatsapps..Kalo guna kedua dua cara ni lg bagus…

Faham ke idok?

2# TARIK KE BOOTH

Yg ni pon strateginya lebih kurang sama dgn tarik prospek ke kedai td…

Korang boleh refer gambar sblm nya..

3# CASH ON DELIVERY (COD)

Lps poslaju dh tak time parcel lg, korang boleh guna cash on delivery utk hantar ke customer..

Jangan lupa ambik delivery charge jika “makan” kos anda..

Atau pon anda boleh “deal” dgn agen/stokis anda utk deliver order kpd customer.

4# PRE-ORDER

Utk tambah sales, korang boleh gak buat pre-order dan penghantaran hanya lakukan lps poslaju bukak kembali lps raya..

Utk yg ada design/produk yg utk di-launching lps raya..Anda boleh guna cara ni..

Faham?

5# SALES OPEN HOUSE

Utk cara ni, lebih kurang sama mcm pre-order..Anda buat sales. Contohnya, anda boleh buat sales utk target org2 gi open house..

Masukkan elemen OFFER, URGENCY dan SCARCITY utk mereka membeli dgn anda.

Penghantaran hanya dibuat lepas raya..

Okay, cukup la saya kongsikan 5 strategi ni dulu.

Raya dah dekat ni! Baik korang bertindak sekarang sebelum pos laju cuti raya. Jangan tangguh lagi! Kalau korang berjaya buat semua strategi ni, korang tak perlu risau sales drop masa hari raya nanti. Semua sales ni dah cover semua sales bisnes korang selama seminggu hari raya. InsyaAllah..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..