Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

3 Killer Booster Ini Mampu Ubah Sales Bisnes Anda di FB

Diterbitkan pada Jul 11, 2017 oleh

AKHIRNYA…Lps berminggu2 nak SHARE, hari ni Sifufbads dh tak boleh TAHAN nk share. Utk kali ni, Sifufbads nk ttg 3 penting yg bantu BOOSTER dan UBAH sales anda sepantas 3 hari jer…

“APA!…3 HARI JER?”

Yesss..Sepantas 3 hari jer boleh nampak RESULT…Ramai yg tak BUAT 3 point ni..Da yg anggap tak PENTING…

“APA YG 3 POINT TU SIFUFBADS?”

COMMUNITY…

CREDIBILITY…

AUTHORITY…

“APA BONDO NI SIFUFBADS?”

Nak tahu? Dh tak sabar nk buat sales? Haaa..Jom baca gambar ni…

#1: COMMUNITY

Apa bendo community ni…Community ni lebih merujuk kpd SOCIAL PROOF di fanpage anda. Social proof ni adalah post2 yg ada ENGAGEMENT macam LIKE, KOMEN, SHARE…

Mcm ne nak buat org ENGAGE dgn anda? Mudah jer..Sebolehnya, buat post dan akhiri dgn bertanyakan SOALAN atau pon INSTRUCTION..Ala..Mcm post dalam page Sifufbads ni…

Lagi TINGGI social proof dipage anda, lagi TINGGI trust audience or prospek pada anda..

Faham?

#2: CREDIBILITY

Utk yakinkan audience anda, credibilty sangat diperlukan..Cuba anda masukkan elemen2 CREDIBILITY dlm page anda..Credibility ni merujuk kpd TESTIMONI, LIVE FEED, VIDEO TUTORIAL, SHARING TIPS dan sebagainya..

Sebagai contoh, anda boleh refer page Dian Pixy HQ, mereke banyakkan UP-kan TESTIMONI customer yg pernah consume produk mereka. So..dari situ, TRUST utk produk mereka makin naik…

Ni Sifufbads nak tanya, apa yg korang buat utk naikkan credibility dipage anda? Cer share kt komen tu..

#3: AUTHORITY

Utk tambah “PERISA” di page anda, ofkos elemen2 AUTHORITY diperlukan macam “ENDORSEMENT” dari ARTIS, VVIP, VIP, MUA dan golongan yg berpengaruh..

Utk trends skrg, owner bisnes banyak menggunakan “khidmat” dari MUA a.k.a MAKE UP ARTIS..Contohnya, Dian Pixy dan I Flawless Minyak Argan Emas menggunakan MUA Bella….

So, utk tingkat trust di page, golongan yg ber-AUTHORITY diperlukan…

3 elemen ini sangat penting untuk dapatkan INSTANT TRUST dr audiens yang nampak iklan anda. Serius! Malah, anda juga boleh tinggalkan jauh pesaing2 lain yang takde elemen2 ni.

Harap post ini dapat bantu bisnes anda. Saya boleh katakan.. jika anda ada 3 elemen ni, prospek sanggup beli produk anda tanpa fikir banyak!

Komentar (9)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!