Stress Tengok Fanpage Anda Ramai Orang Luar Like!?

Boleh dikatakan kebanyakkan yg buat LIKE MARKETING akan hadap benda ni..Apa benda? Page kena LIKE dgn “ORG LUAR” ler..

“SAPE “ORANG LUAR” TU?..”

Org luar ni, warga2 asing yg tinggal di Malaysia ler..Contohnya mcm Nepal, Bangladesh, Myanmar xpon Indonesia.

“AAH LA..SY SLALU KENA..”

Eh2..Bukan awk sorang jer..Ramai mcm tu ler..

“ABIS TU..MCM NE NAK BUAT NI?’..”

Relax…Stiap problem mesti ada solution..So, harini, Sifufbads bg 5 cara utk korang KURANGKAN orang luar tu LIKE page anda..

Macam mana? Nak tahu? Meh tgk gambar ni..

#1. LOCATION

Utk location, kat bahagian setting location..Korang PILIH ” People who live in this location”

#2. LANGUANGE

Utk bahasa pulak, korang MASUKKAN 2 language ni iaitu ENGLISH (ALL) & MALAY..

#3. INTEREST

ELAKKAN anda masukkan INTEREST yg ada potensi besar org luar jugak akan LIKE..Contoh paling mudah adalah geng artis mcm NORA DANISH, ROZITA CHE WAN…

#4. EXCLUDE INTEREST

Kat bahagian exclude interest ni, korang boleh masukkan bahasa2 IBUNDA negara yg anda tak nak tadi..

Katakan anda tak nak org2 Bangladesh..Boleh masukkan LANGUAGES OF BANGLADESH

#5. COPYWRITING

Anda juga boleh mention kan specific target yg boleh LIKE page anda…

Contohnya..

“Hanya mereka yg nak beraya jer, boleh LIKE page kite..Selain tu, TAK BOLEH..”

Ok, itu la antara caranya. Kalau ada cara lain, saya akan tambah lg dlm post ini.

Buat masa ni, anda cuba dulu 5 teknik ni. InsyaAllah, like page anda akan lebih targeted dan berkualiti.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Akmahhanam says:

    Terima kasih

  2. roziharith says:

    Tq sifufbads, mmg selalu kena mcm ni

  3. amir says:

    Tq sifu, mmg selalu diaorg je habiskan credit ads kita..

  4. anisah says:

    tq sifufbads ,mmg sye ad masalh ni

  5. Wan says:

    Thanks sifu. Setiap kali buat like marketing, saya dapat likers luar. Sampai dah malas nak buat iklan lagi. Rupanya salah kat interest, mungkin saya choose yang popular di kalangan warga asing hehehe

  6. Mak Siti says:

    Terima kasih sifu

  7. jul says:

    Wow Sangat bermanfaat

  8. Elizabeth says:

    Tq sifu. Betol tu. Sy pon kene camtu. Kat boost post pon sama hehe. Skrg sy akan cuba yg teknik ni ye.

  9. masyitah says:

    Tqvm Sifu atas ilmu ini..

  10. izmi says:

    Tq so much sifu

  11. Bella says:

    Hai tuan, sy hanya dapat pilihan ‘People you choose through targeting.’

    Macam mana ada yg pilihan2 spt ‘people live in this location’ spt tuan tunjukkan?

    Terima kasih!

  12. ridz says:

    dekat mne nak cari setting location??

    jenuh cari xdapat,,

    sorry newbie..

  13. Elizabeth says:

    Tq sifu.Teknik yg sgt membantu dan bermanfaat.

  14. akktaha says:

    yang ke 5 tu tak berapa nak faham… boleh tuan jelaskan?

    1. SifuFBads says:

      maksudnya, filter audiens guna copywriting. Cth kalau kita nk org Johor baca post ni. Kat headline tulis, PERHATIAN ORG2 JOHOR!

  15. Norsilawati says:

    Terima kasih sifu.

  16. Rozita shafie says:

    Assalamualaikum…
    Mungkin klu jual produk kecantikan atau pakaian akn senang dpt testimoni,buat live,interest & copyriting.tp mcm sy jual ayam segar susah utk buat smua tu.dh berbulan sy cuba tp xberhasil..boleh bg contoh yg berkenaan utk sy tak

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Bagaimana founder nfhboutiquegallery yg baru berumur 25 thn ini generate
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Buying trigger antara element TERPENTING dlm nk PANCING prospek menjadi
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!