5 Strategi Owner Butik Untuk Tingkatkan Jualan Pada Bulan Syawal

Lps mkn lemang, ketupat, rendang dgn mcm2 lg..Kini, korang dh boleh start fokus balik kpd bisnes korang balik. Raya tetap raya tapi bisnes ttp kena jalan.

So hari ni, Sifufbads nak DEDAHKAN 5 cara yg digunakan oleh otai2 bisnes di Malaysia . Ada yg berminat nak tahu x?

“SIFUFBADS, SY NAK TAHU..”

Wokeh..Memandangkan ada yg nak tau, baru “sedap” Sifufbads nak “buka rahsia” dorang tu..

Nak tahu 5 strategi yg dorg gunakan? Jom teruskan bacaan…Jgn sampai terlepas..

#1: SALES SYAWAL

Korang boleh buat sales time2 syawal ni..Create ler nama sales yg berkaitan dgn bulan syawal ni..Cthnya “SALES MELETOP RAYA” ataupon “SALES SYAWAL DIHATIKU”.

Sales raya ni lebih SESUAI digunakan utk mereka yg dlm niche pakaian. Anda boleh FOKUS dan TARGET kpd audience yg nak gunakan produk anda ke event2 time raya ni..Cthnya OPEN HOUSE, JAMUAN RAYA dan sebagainya..

Jika anda ada butik/kiosk, ada boleh “tarik” audience ke butik anda. Kalo just di online, buat sales di page ajer…

#2: TAMBAH ASKAR

Time2 raya ni, ramai yg dh byk “berhabis” duit utk persiapan raya..So time lps raya ni la, chance mereka utk carik balik duit..

Anda boleh “pukau” mereka dgn MEREKRUT mereka sebagai AGENT anda..

Mungkin disini, anda boleh bagi “SPECIAL RATE” utk mereka yg register time bulan raya ni..Cthnya, bagi DISKAUN 50% ataupon FREE GIFT..Jgn lupa masukkan unsur2 URGENCY dan SCARCITY dlm offer anda tu..

Faham ke idok?

#3: PRE-ORDER

Cara ni pon boleh anda gunakan..Contohnya, page BAJU STYLISH banyak gunakan cara begini.

Ataupon jika design anda sblm raya sudah SOLD OUT tapi ada DEMAND TINGGI, anda boleh buat PRE-ORDER dulu dgn OFFER yg special time raya ni..

Utk lebih “cun”, anda boleh buat SURVEY atau SEEDING VALIDATION dlu..Contohnya, korang jual baju..Anda boleh buat survey mcm ni..

“KAK PAH NAK BUAT SURVEY SIKIT NI, ANTARA DESIGN A, B, C DAN D, YG MANA ANDA SUKA..CE KOMEN KAT BWH TU..”

Tujukan soklan tu ke fans korang…Lps tu baru buat open re-order..

#4: JUALAN KILAT

Anda jual boleh gunakan cara ni utk tambah sales anda. FLASH SALES ataupon HAPPY HOUR..

Anda boleh gunakan design2 yg “kurang jalan” time puasa hari tu..

Masukkan OFFER + URGENCY + SCARCITY sbgai “penambah perisa” dlm sales korang..

#5: JUALAN PEMBERSIHAN

Caranya lebih kurang sama mcm flash sales tadi..Gunakan design yg tak abis time puasa dan buat clearance sales..

Guna method/kaedah yg sama dgn flash sales tadi..

Haaa..Sifufbads rasa, 5 cara ni dh cukup buatkan bisnes anda CARCA MERBA time syawal ni..Cuba ler..

Semoga 5 cara ni boleh “GUIDE” korang dlm buat syawal ni..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA   Penat2 bljr UIA 6
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!