4 Jenis Content Marketing Yang Anda Wajib Buat di Fanpage

Kebanyakkan yg Sifufbads scroll2 kt fb ni, mereka promote produk yg mereka jual dgn cara HARDSELL. Bukan tak boleh nak hardsell..Nk hardsell pon ada caranya..Ada timingnya..

Kalo anda tahu..Audience LEBIH tertarik jika bagi mereka “KNOWLEDGE” yg ada berkait dgn produk yg anda jual. Senang cite, sharing ler..Secara tak langsung, anda dh buat SOFTSELL sebenarnya..

“SIFUFBADS..MCM NE NK BUAT CONTENT MARKETING NI?”

Ala..Mudah jer..Content Marketing ada banyak jenis..So, utk hari ni Sifufbads SHARE 4 jenis content marketing kat anda..

Banyakkan content2 yg boleh bg MANFAAT kpd audience yg membaca dlm page..Tak de la mereka JEMU nnt bila masuk page anda..Betui tak?

“BTOL3…HEHE”

Jom ler kiter tengok 4 JENIS content marketing yg boleh korang gunakan kat page korang tu…

1. LIVE FEED

Antara 4 jnis content marketing ni, live feed antara yg plg baik utk anda apply..

“SEBAB APE SIFUFBADS CKP CAM TU?”

Antara sebabnya adalah, livefeed naikkan TRUST audience BERKALI GANDA dan bantu naikkan REACH dgn cepat secara organik..

Tak caya? Buat ler..Korang boleh SHARE tips2 atau tutorial yg berkaitan dgn produk anda..

2. VIRAL POST

Viral post jugak boleh korang gunakan..Kat sini, Sifufbads syorkan korang guna BANYAK GAMBAR dlm post..

Korang boleh kongsikan tips, petua atau tutorial..Dan digambar terakhir, korang boleh promote produk korang..

MAKE SURE…

Content nya relate dgn produk dan bisnes anda..Jgn plak lari tajuk..

3. STORY

Korang gak boleh gunakan story sebagai content..Korang boleh le nk SHARE kisah2 inspirasi atau testimoni customer yg pernah consume produk anda..

Ataupon kisah kejayaan agent anda..Story2 mcm tu cepat VIRAL dan SENANG utk orang SHARE..

4. VIDEO TUTORIAL

Last skali, korang boleh gak buat video tutorial cara2 nk guna produk anda sebagai contoh.

Secara tak langsung, ini dapat bantu mudahkan proses close sales anda.

Inilah jenis2 konten yang biasa digunakan di fanpage. Audiens di FB juga sangat suka konten macam ni. Jadi, ini dapat tingkatkan engagement dan ia lebih mudah viral. Hasilnya, lebih ramai audiens akan nampak brand anda. Dan secara automatik, sales juga akan meningkat.

Dah dapat idea tak?

Kalau dapat, cepat2 la buat! Nanti lupa plak..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. soleha says:

    wahhhh yg live tu yg xpenah buat lg….boleh cuba nnt ni…thanks sifu!

    1. Amira Rahman says:

      Terima kaseh sifu…byk yg kena cuba ni..

  2. Sisz Mira says:

    Sangat menarik! Terima kasih Sifu kerana share 4 jenis content hebat ni!

  3. Tia says:

    Helpful!! Tq sifu

  4. Zuhdi says:

    Terbaik Sifu tips┬▓ ni?

  5. fadra marketing..... says:

    Tqw sifu ….

  6. Shahna says:

    Tq sifu… share tip2 content yg hebat nie…?

  7. MOHAMAD HAIRI BIN SALIM MOHAMAD HAIRI says:

    tq sifu, terbaik

  8. siti rohani says:

    terima kasih sifu..info yg bagus..sy harus pratik kan.

  9. Ellafifi says:

    Yg live tu lum pernah buat. Tq sifu

  10. Cheku naqiah says:

    Trima ksih sifu…info yg bgus..

  11. Sifuzmd hairi shah says:

    Terima kasih sifu..ini membantu untuk pelajari dalam usaha untuk memberikan bimbingan kepada yg memerlukan..

  12. SHAHMER says:

    Assalammualaikum Sifu…

    Maaf lah sy lemb** sikit klu bab promote dlm fb ni… Mcm mana cara sy nk tahu dan belajar lebih lanjut dan mendalam lagi ye Sifu?? Mintak tunjuk ajar jalan penyelesaiaan sy ni Sifu,,,,,

    1. SifuFBads says:

      boleh join seminar sifufbads

  13. Mariana says:

    Terima kasih sifu atas perkongsian ilmu dan tunjuk ajar

  14. zul says:

    TQVM Sifu.
    ada benda baru yg saya dpt hari ni,

  15. Sri says:

    Tq sifu..tp nak buat yg live tu..malu lah pulak..hehe

  16. farah says:

    Terima kasih sifu.. yang live tu malu la, satu lagi takut tak ada yang tengok.. teringin nak buat live tapi tak ada keyakinan lagi.. tips lain boleh cuba.. tq ya sifu..

    1. SifuFBads says:

      boleh jugak suruh org lain live. kita tak perlu buat semua.

  17. Ummi says:

    Perkongsian, tnjuk ajar yg bermanfaat, tqvm sifu

  18. amylia says:

    terima kasih sifu atas perkongsian ini

  19. Normah says:

    Terima kasih sifu..ilmu yg dikongsi sangat bermanafaat utk saya

  20. cik Jaja says:

    Rasa belum confident nak LIVE. Alamak!

  21. miftaahuljannah binti zulkifli says:

    tq fbads..video xpernah buat lagi..macam mna ya nk bgi berani & yakin?

    1. SifuFBads says:

      kena mulakan skrg, selalu praktis, dan tambah baik setiap kali habis buat video.

  22. […] Perkara ini dipersetujui oleh sifu FB Ads no 1 di Malaysia sendiri seperti yang dinyatakan di dalam blognya di sini. […]

  23. AISHAH says:

    tq sifu ­čÖé sifu , kalau kita jual dessert tips / content apa yang boleh kita beri ya ?

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Engagement di platform sgt PENTING utk korang bina RELATIONSHIP antara
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA Penat2 bljr UIA 6
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!