Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

4 Jenis Content Marketing Yang Anda Wajib Buat di Fanpage

Diterbitkan pada Jul 5, 2017 oleh

Kebanyakkan yg Sifufbads scroll2 kt fb ni, mereka promote produk yg mereka jual dgn cara HARDSELL. Bukan tak boleh nak hardsell..Nk hardsell pon ada caranya..Ada timingnya..

Kalo anda tahu..Audience LEBIH tertarik jika bagi mereka “KNOWLEDGE” yg ada berkait dgn produk yg anda jual. Senang cite, sharing ler..Secara tak langsung, anda dh buat SOFTSELL sebenarnya..

“SIFUFBADS..MCM NE NK BUAT CONTENT MARKETING NI?”

Ala..Mudah jer..Content Marketing ada banyak jenis..So, utk hari ni Sifufbads SHARE 4 jenis content marketing kat anda..

Banyakkan content2 yg boleh bg MANFAAT kpd audience yg membaca dlm page..Tak de la mereka JEMU nnt bila masuk page anda..Betui tak?

“BTOL3…HEHE”

Jom ler kiter tengok 4 JENIS content marketing yg boleh korang gunakan kat page korang tu…

1. LIVE FEED

Antara 4 jnis content marketing ni, live feed antara yg plg baik utk anda apply..

“SEBAB APE SIFUFBADS CKP CAM TU?”

Antara sebabnya adalah, livefeed naikkan TRUST audience BERKALI GANDA dan bantu naikkan REACH dgn cepat secara organik..

Tak caya? Buat ler..Korang boleh SHARE tips2 atau tutorial yg berkaitan dgn produk anda..

2. VIRAL POST

Viral post jugak boleh korang gunakan..Kat sini, Sifufbads syorkan korang guna BANYAK GAMBAR dlm post..

Korang boleh kongsikan tips, petua atau tutorial..Dan digambar terakhir, korang boleh promote produk korang..

MAKE SURE…

Content nya relate dgn produk dan bisnes anda..Jgn plak lari tajuk..

3. STORY

Korang gak boleh gunakan story sebagai content..Korang boleh le nk SHARE kisah2 inspirasi atau testimoni customer yg pernah consume produk anda..

Ataupon kisah kejayaan agent anda..Story2 mcm tu cepat VIRAL dan SENANG utk orang SHARE..

4. VIDEO TUTORIAL

Last skali, korang boleh gak buat video tutorial cara2 nk guna produk anda sebagai contoh.

Secara tak langsung, ini dapat bantu mudahkan proses close sales anda.

Inilah jenis2 konten yang biasa digunakan di fanpage. Audiens di FB juga sangat suka konten macam ni. Jadi, ini dapat tingkatkan engagement dan ia lebih mudah viral. Hasilnya, lebih ramai audiens akan nampak brand anda. Dan secara automatik, sales juga akan meningkat.

Dah dapat idea tak?

Kalau dapat, cepat2 la buat! Nanti lupa plak..

Komentar (27)

  1. SHAHMER

    Assalammualaikum Sifu…

    Maaf lah sy lemb** sikit klu bab promote dlm fb ni… Mcm mana cara sy nk tahu dan belajar lebih lanjut dan mendalam lagi ye Sifu?? Mintak tunjuk ajar jalan penyelesaiaan sy ni Sifu,,,,,

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!