3 PESANAN KERAMAT DARI SIFU JAMAL UNTUK USAHAWAN DIGITAL

Usahawan sekarang, challengenya macam2. Nak tingkatkan sales susah, nak marketing susah, nak bersaing susah, nak simpan profit pun susah. Apetah lagi nak kembangkan bisnes.

Duit nak diberanakkan tak reti, dan sekaligus buatkan bisnes tak mampu bertahan lama… Betul?

Ada ke yg macam ni?

Al-kisahnya semasa Sifu Jamal terbang ke Nashville, USA dan bertalaqi selama 4 hari di sana…

Sifu ada sampaikan pengalamannya semasa menuntut ilmu di Funnel Hacking Live, bersama father of marketing funnel dunia… Russell Brunson dan beliau mendapati bahawa dalam dunia bisnes ni lebih2 lagi usahawan digital akan tertinggal jauh ke belakang jika dari sekarang tak mula buat 3 benda penting ni…

#1. SALES FUNNEL

Jika anda sememangnya dah implement sales funnel ni.. inilah masanya untuk upgrade ke strategi yg lebih tinggi!

Sales funnels jugak adalah apa yg beliau selalu tekankan kepada alumni2 dan student SifufBads. Dan… memang terbukti, dengan implement sales funnel yg proper, ia secara ‘magic’ nya mampu mengubah sales mereka!

Sifu, sales funnel ni apa?

Okay, sales funnel ni bahasa mudahnya adalah laluan sales yg anda cipta untuk prospek anda sehingga lah ke langkah yg terakhir iaitu membuat pembelian. Tapi, nak buat sales funnel ni anda boleh rujuk 4 perkara utama ni…

Awareness – Buat iklan ke platform yg anda nak gunakan

Interest –  Offer sesuatu yg ada value kepada prospek anda

Decision – Sediakan content2 berbentuk maklumat bagi ‘mempersiapkan’ prospek anda untuk membuat pembelian

Action – Bagi offer yg mereka ‘sayang’ nak tolak, kemudian anda boleh buat marketing sekali lagi untuk boost retention

#2. RED OCEAN & BLUE OCEAN

Ape benda ocean2 ni? Apa yang Sifu Jamal nak sampaikan ni memang mengejutkan! Strategi baru, unik… lain dari yang lain!

Untuk yg belum tahu, Red ocean ni adalah persaingan untuk dapatkan demand yg sedia ada atau lebih mudah difahami sebagai perebutan market sedia ada.

Blue ocean ni pulak maksudnya mengakses ruang market yg belum dimanfaatkan dan wujudkan permintaan sehingga mampu mendapatkan highly profitable growth… atau bak kata omputeh ‘the unknown market space’.

Antara syarikat yg pernah menggunakan strategi blue ocean adalah syarikat permainan komputer gergasi iaitu Nintendo yg dilancarkan pada tahun 2006 dengan menggunakan konsep value innovation yg memberikan manfaat kepada pegguna… Ini merupakan prinsip utama dalam strategi blue ocean.

Dengan inovasi ini, Nintendo dapat bersaing dengan syarikat permainan lain seperti Playstation dan X-Box yg bersaing secara ‘ganas’ nya di red ocean.

So, dimanakah bisnes anda sekarang? Di red ocean atau blue ocean? Dan… bagaimana caranya untuk anda sebagai usahawan untuk berenang2 ke dalam blue ocean?

#3. CONTENT MARKETING

Zaman mellenial ni ialah zaman yg majoritinya dipolopori oleh generasi Z… iaitu generasi yg tak ‘lut’ dengan iklan2 menjual ni. Sebab tu lah, anda perlu perbanyakkan content marketing, lebih2 lagi content yg berbentuk story…

Sebabnya zaman ni, audiens sangat tertarik dengan kisah2 yg mampu memberikan inspirasi untuk berjaya… kebanyakkan kisah inspirasi berupaya untuk ‘menjentik’ emosi audiens yg seterusnya akan membuat audiens bertindak selari dengan emosi mereka.

Selain daripada content berbentuk story, and boleh juga banyakkan content yg berbentuk tips dan sharing sebabnya content sebegini adalah berbentuk informative yg memberikan value kepada audiens…

Specialnya… di “Digital Millionaire Conference Live 2019” nanti.. Sifu Jamal akan share ilmu2 ini… ilmu baru yang merupakan GAME CHANGER kepada usahawan2 internet di Malaysia ni!

Dan.. anda bakal ketahui banyak lagi ilmu2 yang bukan sahaja mengenai sales dan marketing bahkan..  inspirasi, motivasi, idea bisnes, agen, team sales, psikologi selling, management, HR, tapi juga ilmu financial, investment utk usahawan digital… dan juga, spritual sbgai seorang usahawan!!

Lebih dari 26 speaker2 lain, real expert… dalam bidang masing2!

Pendaftaran ’DMC2019” dah dibuka. Jom register di sini sekarang!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Safwan says:

    Berapa harga buku marketing untuk usahawan tu

Program @ Sifufbads

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • COMFORT ZONE ITU MEMAKAN DIRI! Ohh mcm ni
  • PUAS HATI SHARE VIRAL Buat customers puas
  • Dulu lain sekarang lain mana sama dah Yaaaas! itulah yg
  • BISNES BUNGKUS AKIBAT TERLALU SELESA DENGAN Bila tengok nasi
  • Its a wrap! Settled 2commatribe batch 3Jumaat sabtu ahad lepasTahniah
  • ATTN FOUNDER2 SEMINAR ENDGAME YG AKAN DEDAHKAN NEW
  • Set Reminder!! Kurang dari 41jam shja lagi Seminar HIIM End
  • TAK SANGKA JUAL NASI TEPI JALAN PUN ADA WEBSITE KHAS!
HIIM END GAME
HIIM END GAME

7 Sebab Kenapa Anda Patut Ketahui Formula Marketing “HIIM END GAME” Ini, atau Terus Setia Dengan Strategi Lama Yang Bakal Melenyapkan Bisnes Anda Pada Tahun 2020! Isi form di bawah sekarang untuk ketahuinya..