Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Gunakan 5 Tips Ini Untuk Integrate Bisnes Anda dari Billboard ke Online

Diterbitkan pada Oct 25, 2017 oleh

Mesti ramai yg ckp..”Sifufbads, sy ni level2 bilis lg..Mana da billboard2 ni lg..Jauh sgt ni..” YUPPP..Sifufbads thu..Strategi ni bkn jer blh guna kt billboard..Tp utk flyers, banner dgn bunting pn boleh guna gak…

Senang cite, mmg SESUAI sgt ler kalo apply kt offline marketing…Walaupn bisnes korg dh level DEWA kt online..Kt offline jgn dilupakan..Rugi la kalo x integrate-kan bisnes korg dr skrg..

Jadi, time2 weekend ni, Sifufbads nk kasi 5 tips atau cara utk korg gunakan nnt..Ofkos cara ni sgt membantu anda utk market-kan bisnes korg kt offline nnt..

Korg nk thu? Jom baca sampai abis..

#1 – KENALI AUDIEN

Perkara pertama yg korg kena buat adalah, korg kenal dlu audien yg korg nk targetkan…

Sbgai contoh, jika korg nk targetkan kt org2 area kelantan..Mgkin korg kena ‘matching’ dgn org2 sana dari segi gambar, warna dgn tulisan ataupn guna model org2 area sana gak..

Tapi, antara cara plg mudah, adalah matching dgn tulisan atau loghat kawasan yg korg nk target tu..

Setakat ni faham ke? Kalo faham, jom kita ke gambar seterusnya…

#2 – HEADLINE

Utk headline lak pd billboard atau flyers , korg kena FOKUS kan pd problem utama audien disekitarnya..

Katakan la korg jual produk jerawat..Dan korg nk target org2 kajang… Korg kena highlightkan masalah utama org2 kajang psal jerawat..

Sebaiknya, sblm naik billboard atau keluarkan flyers, korg kena buat SURVEY dlu utk org2 area yg korg nk targetkan..

So, dari survey td, korg akn dpt masalah utama prospek di area tersebut..

#3 – GAMBAR “BERHANTU”

Gambar sgt memainkan peranan penting pd billboard..Sbb gambar adalah 1st impression org bila tgk billboard korg..

So, anda kena letak gambar yg betul2 blh capture audien..Gambar yg terbaik adalah gambar yg MATCH dgn mesej yg korg nk sampaikan..

Yg penting gambar tersebut, ada expression atau emosi..

#4 – GUNA BAHASA AUDIEN

Mcm yg sifufbads ckp td..Sebaiknya korg kena guna bahasa audien utk korg senang ‘masuk’ dgn audien korg nnt..

Kalo audien korg kt utara, guna ler bhasa utara..Kalo pantai timur, guna bahasa pantai timur..Yg penting..MATCHING..

#5 – LINKING

Yg terakhir, yg korg kena masukkan adalah nama facebook page, instagram atau address website korg dlm billboard atau flyers korg td..

So, bila prospek nmpk iklan korg, dan dia berminat..Mgkin dia akan ‘stalk’ dlu social media korg dlu sblm dia buat keputusan utk dptkan produk atau servis korg…

Jgn lupa masukkan info2 tersebut td..

 

Just nk tanya ni, korg dh buat offline marketing ke blm ni?

Komentar (2)

  1. aina nuramirah

    salam..

    saya ada masalah dari segi nak meyakinkan customer. untuk pengetahuan sifu saya buat business butik pengantin. kebanyakkan customer mereka mahu melihat byk gambar contoh dari hasil kami. macam mana kami mahu dapat banyak gambar jika tiada customer.. untuk pengetahuan sifu jugak saya jalankan business di rumah sahaja..

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!