Anda Selalu Buat Benda Ini? Baik Mengaku…

Kebiasaannya, setting placement apa yang selalu anda guna time buat Fb Ads? Adakah anda campur antara mobile dan juga desktop? Adakah anda setting asing2?

“Sifufbads, saya main setting campur jer terus…Betul ke cara saya tu?”

Sebenarnya, anda salah jika anda campur kan placement antara desktop…Sebaiknya anda asingkan untuk setiap placement..Okey..jom kita tengok sama paparan yg ada kat create ads tool..

Di atas ni adalah paparan yg biasa anda bemua lihat bukan? Anda boleh pilih sama utk guna platform Mobile atau Desktop atau pon jugak All Devices seperti yg di rekemen  oleh FB..

Untuk Mazhab Sifufbads, kami melarang KERAS anda untuk campurkan platform.

“Sifufbads, sebab ape tak leh campur placement?”

Ok..baca dan ingat sampai bila-bila yer…

Jika anda campur,

  1. Susah untuk monitor iklan dan nak analisis iklan.
  2. Kos iklan tinggi dan susah nak optimize iklan..

“Owh..patut ler kos iklan saya selalu mahal”

Mulai hari ni, anda patut asingkan placement…Anda boleh memilih placement seperti berikut:

  1. Mobile – Feeds
  2. Desktop – Feeds
  3. Desktop – Right Column

Bila anda dah start asingkan iklan, anda akan rasa lebih mudah untuk optimize iklan anda jika iklan menjadi mahal..

So..lepas ni, jangan lagi buat perkara yg boleh merugikan masa dan duit anda…Wokey?

“Baik Sifufbads”

Okay, setakat ni jer Sifufbads nak bebel…Harap bebelan saya menjadikan anda lebih insaf.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Aidil Hashim says:

    Salam sifu…sy nak setting edit placement xjumpa la sifu..utk desktop and mobile punya..bole sifu tunjuk ajar satu persatu x?sy nak cari pening x jumpa2..

  2. […] post Anda Selalu Buat Benda Ini? Baik Mengaku… appeared first on […]

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Pernah dengar tak omputeh cakap mcm ni start now
  • Setuju ke setuju sangat dgn Mr Robert ni?? Sifufbads yakin
  • Pernah tak korang rasa penat posting2 dekat ig tu tapi
  • Biarlah gambar berbicaraYang ada kedai mcm ni lah situasi selalu
  • 80 prospek akan beli lps mreka baca review atau feedback
  • THINK OUTSIDE THE BOX! Setuju ke kurang setuju
  • Jadi Founder bisnes ni nampak mcm best jermcm femes jerTapi
  • BISNES BARU UP TAPI BELUM LAUNCH DAH SOLD OUT?! APA
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!