Anda Selalu Buat Benda Ini? Baik Mengaku…

Kebiasaannya, setting placement apa yang selalu anda guna time buat Fb Ads? Adakah anda campur antara mobile dan juga desktop? Adakah anda setting asing2?

“Sifufbads, saya main setting campur jer terus…Betul ke cara saya tu?”

Sebenarnya, anda salah jika anda campur kan placement antara desktop…Sebaiknya anda asingkan untuk setiap placement..Okey..jom kita tengok sama paparan yg ada kat create ads tool..

Di atas ni adalah paparan yg biasa anda bemua lihat bukan? Anda boleh pilih sama utk guna platform Mobile atau Desktop atau pon jugak All Devices seperti yg di rekemen  oleh FB..

Untuk Mazhab Sifufbads, kami melarang KERAS anda untuk campurkan platform.

“Sifufbads, sebab ape tak leh campur placement?”

Ok..baca dan ingat sampai bila-bila yer…

Jika anda campur,

  1. Susah untuk monitor iklan dan nak analisis iklan.
  2. Kos iklan tinggi dan susah nak optimize iklan..

“Owh..patut ler kos iklan saya selalu mahal”

Mulai hari ni, anda patut asingkan placement…Anda boleh memilih placement seperti berikut:

  1. Mobile – Feeds
  2. Desktop – Feeds
  3. Desktop – Right Column

Bila anda dah start asingkan iklan, anda akan rasa lebih mudah untuk optimize iklan anda jika iklan menjadi mahal..

So..lepas ni, jangan lagi buat perkara yg boleh merugikan masa dan duit anda…Wokey?

“Baik Sifufbads”

Okay, setakat ni jer Sifufbads nak bebel…Harap bebelan saya menjadikan anda lebih insaf.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Aidil Hashim says:

    Salam sifu…sy nak setting edit placement xjumpa la sifu..utk desktop and mobile punya..bole sifu tunjuk ajar satu persatu x?sy nak cari pening x jumpa2..

  2. […] post Anda Selalu Buat Benda Ini? Baik Mengaku… appeared first on […]

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Korang setuju kan kalau sifufBads ckp sape yg duk dalam
  • Sape je x nak profit lebat bak cendawan tumbuh lps
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!   Tahniah!! Kpda yg hadir
  • Sediakan servis COD ini adalah salah satu cara utk tingkatkan
  • Quality over Quantity! Usahawan terlalu ramai tapi semua tu berkualiti
  • 3 HARI LAGI!!!   Program yg akan berlangsung 2
  • Jumpaa Esok Founder2 bertuah!!   Rugi2 Sape yg lepaskan
  • 2 HARI SAHAJA LAGI   Kpd founder2 yg berminat
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..