Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Anda Selalu Buat Benda Ini? Baik Mengaku…

Diterbitkan pada Mar 16, 2017 oleh

Kebiasaannya, setting placement apa yang selalu anda guna time buat Fb Ads? Adakah anda campur antara mobile dan juga desktop? Adakah anda setting asing2?

“Sifufbads, saya main setting campur jer terus…Betul ke cara saya tu?”

Sebenarnya, anda salah jika anda campur kan placement antara desktop…Sebaiknya anda asingkan untuk setiap placement..Okey..jom kita tengok sama paparan yg ada kat create ads tool..

Di atas ni adalah paparan yg biasa anda bemua lihat bukan? Anda boleh pilih sama utk guna platform Mobile atau Desktop atau pon jugak All Devices seperti yg di rekemen  oleh FB..

Untuk Mazhab Sifufbads, kami melarang KERAS anda untuk campurkan platform.

“Sifufbads, sebab ape tak leh campur placement?”

Ok..baca dan ingat sampai bila-bila yer…

Jika anda campur,

  1. Susah untuk monitor iklan dan nak analisis iklan.
  2. Kos iklan tinggi dan susah nak optimize iklan..

“Owh..patut ler kos iklan saya selalu mahal”

Mulai hari ni, anda patut asingkan placement…Anda boleh memilih placement seperti berikut:

  1. Mobile – Feeds
  2. Desktop – Feeds
  3. Desktop – Right Column

Bila anda dah start asingkan iklan, anda akan rasa lebih mudah untuk optimize iklan anda jika iklan menjadi mahal..

So..lepas ni, jangan lagi buat perkara yg boleh merugikan masa dan duit anda…Wokey?

“Baik Sifufbads”

Okay, setakat ni jer Sifufbads nak bebel…Harap bebelan saya menjadikan anda lebih insaf.

Kategori: Tips-Tips

Komentar (2)

  1. Pingback: Anda Selalu Buat Benda Ini? Baik Mengaku… - UstazWan.com

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!