Anda Selalu Buat Benda Ini? Baik Mengaku…

Kebiasaannya, setting placement apa yang selalu anda guna time buat Fb Ads? Adakah anda campur antara mobile dan juga desktop? Adakah anda setting asing2?

“Sifufbads, saya main setting campur jer terus…Betul ke cara saya tu?”

Sebenarnya, anda salah jika anda campur kan placement antara desktop…Sebaiknya anda asingkan untuk setiap placement..Okey..jom kita tengok sama paparan yg ada kat create ads tool..

Di atas ni adalah paparan yg biasa anda bemua lihat bukan? Anda boleh pilih sama utk guna platform Mobile atau Desktop atau pon jugak All Devices seperti yg di rekemen  oleh FB..

Untuk Mazhab Sifufbads, kami melarang KERAS anda untuk campurkan platform.

“Sifufbads, sebab ape tak leh campur placement?”

Ok..baca dan ingat sampai bila-bila yer…

Jika anda campur,

  1. Susah untuk monitor iklan dan nak analisis iklan.
  2. Kos iklan tinggi dan susah nak optimize iklan..

“Owh..patut ler kos iklan saya selalu mahal”

Mulai hari ni, anda patut asingkan placement…Anda boleh memilih placement seperti berikut:

  1. Mobile – Feeds
  2. Desktop – Feeds
  3. Desktop – Right Column

Bila anda dah start asingkan iklan, anda akan rasa lebih mudah untuk optimize iklan anda jika iklan menjadi mahal..

So..lepas ni, jangan lagi buat perkara yg boleh merugikan masa dan duit anda…Wokey?

“Baik Sifufbads”

Okay, setakat ni jer Sifufbads nak bebel…Harap bebelan saya menjadikan anda lebih insaf.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Aidil Hashim says:

    Salam sifu…sy nak setting edit placement xjumpa la sifu..utk desktop and mobile punya..bole sifu tunjuk ajar satu persatu x?sy nak cari pening x jumpa2..

  2. […] post Anda Selalu Buat Benda Ini? Baik Mengaku… appeared first on […]

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Engagement di platform sgt PENTING utk korang bina RELATIONSHIP antara
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA   Penat2 bljr UIA 6
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • BGMNA BUAT MILLIONS DLM MASA 1 TAHUN WALAUPUN BARU BERMULA
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!