Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

“Jangan Pandang Mata Ana, Tapi Pandanglah Strategi Bisnes Yang Ana Dah Buat…”

Diterbitkan pada Mar 17, 2017 oleh

Ni Cik Farhana Hanim, anak gadis berumur 24 tahun! Empunya pengeluar pakaian muslimah plg ‘ngetop’ kat area utagha sana nuu…..Bkn tu jer..kalo nk thu, beliau jgak pemilik butik yg femes kt penang tu, NFH Boutique Gallery..Start bisnes dari dropship,kini dah jd owner bisnes yg berjaya pd usia yg muda tra-tang2..

Nk tahu, macam mane beliau berjaya hasilkan sales 6 angka? Ni antara berkongsian yg beliau kongsikan…

“Awl2 dulu, sy bermula dgn dropship jer…Time tu, buat suka2 jer..tapi lama2 jd minat..pastu terus jd obses dgn bisnes…Dlm masa yg sama niat nk senangkan mak ayah dan family..So dari situ, sy dh start serius dlm bisnes smpai ler skrg”

Pada 2015, dh start guna FBads utk promote bisnes. Time tu, just guna e-book yg sifufbads keluarkan..Dari situ pon, dh start buat sales kaw2 dh…smpai la satu masa, iklan dh jd ‘tepu’ dan buat iklan pon asyk tk jadi jer..

“UISHHH..MERAJUK LA AKU DGN FBADS NI!”

Time tu mmg rasa, fbads ni keje nk ‘mkn’ duit org jer..Mau tk nya, spend beribu tp sales tk de..Sape tk bengang kan..Lama gak ‘merajuk’ dgn FBads ni…

Sampai la satu ketika tu….

Ada member sponsor pegi seminar Chapter F. Tu pon join seminar sbb member sponsor..Kalo tk, jgn harap ler..mmg tk join..sb rasa ‘merajuk’ dgn fbads msih ada..lg pon time, malas nk upgrade ilmu..kedekut pon ada sikit..heheh

Tapi..

Time seminar tu, hati dh start ‘terbakaq’ nk join kelas mentoring..Lpas jer abis seminar tu, trus register kelas mentoring..

TERKEDU..TERKESIMA..TERRR…

Fuhhhhh…time kelas mentoring tu, kepala rasa mcam kena ‘tembak’ berdas-das..Mau tk nye..ilmu2 yg luar jangkaan masuk dlm kpala..tp seyes best giler…

Hbis jer kelas, terus balik buat apa yg bljar tu..Dari sales 5 angka dulu, skrg sales dh 6 angka..Kalo dulu, ada 1 lot kedai ja, skrg dh 2 lot kedai..Pling tk sangka, dok kampung pon boleh buat sales 6 angka..tk de yg mustahil kan…

Apa benda yg beliau buat, sampai sales beliau ‘meroket’ nun jauh ke sana?

meh baca dekat2..

(1) LIKE MARKETING – Sblm join kelas, like kt page tu dlm 5k jer..tp skrg dh lebih 400k dah..fuhhh..mmg sy tk sangka..Siap dh ada raving fan lg, yg sggup beratur pnjang bila ada buat flash sales..

(2) TEKNIK HANTU – Teknik ni yg sy suka, sbb iklan yg kita buat,akan ikut jer prospek yg di target tu ke mana saja..smpaikan prospek ‘terpaksa’ beli sebab selalu sgt ‘menghantui’ mrk…bestkan?

(3) TEKNIK WOREN – Dulu sblm bljr dgn sifufbads, pernah buat teknik ni tp main buat jer..dpt result pon tk seberapa..Tp lps ‘berguru’ dgn sifufbads ni, apply teknik ni dgn betul dan hasilnya mmg terbaik..byk sales sy generate, lpas guna teknik ni..Tk caya? dtg ler bljr dgn sifufbads.

(4) AGENT IS LEGEND – Bila nk grow cepat, team pon kena besar..bru cepat naik..So..mmg sy ‘pasang’ team perang kaw2..Mcm ne sy cari agen? just guna ads jer..pastinya teknik woren td, yg sy akan guna utk ‘tarik’ agent..Kalo dulu, run bisnes sorang2 mmg lmbt nk grow…nk hbiskan 200 helai seminggu pon ssah..tp skrg,average sales utk 1 mggu dlm 1000 helai…

(5) COPYWRITING IS QUEEN OF SALES – Sblm join kelas, copywriting mmg hardsell jer memanjang..smpai iklan jd krik..krik..Tp skrg, apply je teknik2 copywriting yg sifufbads
ajar..komen kt post tu tk putus2 masuk..yg best..copywriting just santai2 jer tp beremosi..

Lps jer apply benda yg diatas ni, sales sy tk nk turun2..tp naik bertengkek2..Alhamdulillah..

Emmm..ni la strategy yg Cik Farhana kita guna. Patut ler sales beliau ‘gempak’…

Okeh…utk owner2 bisnes diluar sana, ni Cik Farhana ada tinggalkan pesan…sila hadam yer..

  • CARILAH ILMU -Jgn stop cari ilmu, sbb ilmu ni tk pernah habis dan no border..Sbg cth, ilmu Fbads ni kalo tk update, mmg anda akan ketinggalan..dan itulah yg terjadi pd sy dulu..
  •  CARILAH GURU – Nk bljar sendiri boleh, tp progress nya slow dan insyaAllah, anda akan ‘langgar tembok’..Tp kalau berguru yg mentor yg betul, InsyaAllah anda akan berjaya..
  • HARGAI DAN HORMATI GURU DAN IBUBAPA – Kalo anda nk dpt keberkatan dlm bisnes dan hidup..hormatilah mrk dan ofkos jgn lupa pada ALLAH sb Nya anda akan berjaya…

So..kesimpulannya disini, jgn ler korang berasa selesa yg korang ada skrg..Kena sentiasa berubah kpd yg lebih baik..Yg penting sentiasa UPGRADE ilmu..Plg penting..BUAT SAMPAI JADI..

Amacam korang?Korang rasa terbakar tak dgn adik comel? Cer komen sikit, ilmu apa yg bljr dari cerita ni..Sifufbads nk tau…

–> Dah baca komen “dah sifuu!”

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!