SIAPA SANGKA, DENGAN PRODUK HANYA RM10 SAHAJA, BRADER NI ‘TERPAKSA’ PEGANG TITLE ‘AIR FRESHNER NO. 1 MALAYSIA’.

Walaupun senyuman tak lekang di wajah, banyak pahit yg brader ni terpaksa telan sebelum berjaya.. Dulu, beliau berasal dari keluarga yg susah.. Tapi disebabkan nak bantu family hidup senang, especially ibu bapa beliau, brader ni tekad untuk berjaya.. Dh mcm2 kerja beliau buat.. Dari kerja bank, sampai buat MLM, pergi pula kerja di Utusan.. Sehinggalah beliau temui ‘jodoh’ dgn produk yg menaikkan beliau sekarang.. Itulah Suhaimi Saiful, atau nama glamornya Remy, CEO Flerr, “Air Freshner No. 1 Malaysia”.

Bila beliau bercerita bagaimana bermulanya Flerr, yg dulunya dikenali sebagai Fleur.. Semasa berada di Utusan, Remy nampak peluang untuk berbisnes.. Walaupun beliau masih lagi newbie dalam fragrance, tanpa berfikir panjang, Remy berhenti dari Utusan dan memilih air freshner sebagai niche bisnes utama.. Beliau memilih social media sbg platform untuk jalankan bisnes.. Tapi, langit tak selalunya cerah..

Remy menggunakan platform Facebook pada permulaan bisnes

BISNESKU ‘TEMPANG’ TANPA ORANG KUAT

Pada permulaan, bisnes Remy berjalan dgn ‘cantik’.. Beliau dibantu oleh rakannya untuk jalankan marketing Flerr.. Rakan beliau ni pernah belajar dgn SifufBads.. Dlm masa 3 bulan, ROI Flerr semakin meningkat dan meningkat.. Namun, langit tak selalunya cerah.. Remy diduga dgn kehilangan orang kuat nya ni.. Rakannya terpaksa meninggalkan Flerr, disaat brand Flerr semakin dikenali atas sbb2 tertentu.. Tinggal lah beliau sorang2.. Syahdu beb..

APA AKU NAK BUAT NI..

Beliau buntu bila rakan beliau takda.. Sebab sebelum ni beliau hanya berharap 100% dari rakannya untuk jalankan digital marketing.. Slow2 sales bisnes beliau merudum sbb takda siapa yg jalankan marketing.. Tapi.. “AHH.. NI TAK BOLEH JADI..”

‘BERJODOH’ DENGAN SIFUFBADS

Tanpa membuang masa, beliau terus ‘berguru’ dgn SifufBads.. Sblm ni, beliau hanya berharap dari rakannya untuk buat digital marketing.. Sekarang, berbekalkan ilmu yg beliau belajar, tak sampai setahun sales beliau dah capai 6 angka sehinggalah sekarang.. Byk strategi yg SifufBads bagi kepada beliau.. Nak tahu apa strateginya? Terus baca di bawah..

Remy dalam circle CEO SifufBads

 Highlightkan USP

Okay nak share sikit.. Kalau nak tahu, apa yg membezakan Flerr dgn air freshner yg lain adalah, Flerr dihasilkan dari ekstrak pati asli.. So kat situ, SifufBads ajar beliau supaya tekankan USP tersebut di dalam copywriting dan gambar Flerr.. Supaya orang kenal keunikan Flerr ni..

Semasa pelancaran produk & packaging terbaru Flerr

Packaging yg menarik

Memang betul, first impression tu penting.. Itu yg ditekankan kepada beliau untuk Flerr.. Dan itu yg membuatkan orang kenal dgn Flerr.. Sbb org kenal based on packaging yg menarik dan eksklusif..

Remy bersama produk terbarunya, Le’Clipse

Sebenarnya byk lagi yg beliau improve.. Kini dari kerja sorang2, tanpa ‘orang kuat’ beliau.. Kini Flerr dh dikenali seantero Malaysia.. Kalau tak, takdanya Flerr ‘diangkat’ sbg “Air Freshner No 1 Malaysia”.. SifufBads rasa nak ‘bongkarkan’ lagi strategi2 yang beliau gunakan untuk dapatkan ROI yg terbaik.. Antaranya adalah;

1# Agent

Rahsia beliau buat sales besar adalah dengan pasang ‘tentera’ sales yang ramai.. Selain bantu generate sales, agent ni bertindak sebagai tentera yang menyebarkan brand dengan lebih pantas.. Beliau berpegang prinsip iaitu, beliau ingin melahirkan dan membantu usahawan2 yg berdaya saing di Malaysia..

Remy bersama dengan agen2 & staff beliau

2# Integrated Marketing

Sebelum ni beliau hanya bergantung kepada Facebook je sbg channel utk org kenal Flerr.. Tapi sekarang lepas di advice oleh SifufBads, beliau dah start integrate offline online dan online offline utk kembangkan lagi bisnes.. Selain tu, beliau juga menggunakan omnichannel marketing.. Supaya brand awareness ttg Flerr makin kuat.. Antaranya yg beliau focus adalah Facebook, Instagram, Telegram, Email dan mcm2 lagi..

 

Platform Facebook Flerr

 

Platform Instagram Flerr

 

Siapa yang ingin menjadi seperti beliau? Anda ada masalah profit yg semakin ‘haus’? Kos makin meningkat?

Anda nak dibantu step-by-step daripada mula? KLIK link bawah ni utk kami bantu tunjukkan step by step bagaimana nak mula & jadi seperti Remy..

>> ROI CHAPTER

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!