PAKAR NLP INI KONGSIKAN 3 CARA ‘PUMP UP’ SALES TANPA PERLU MENJUAL

Hari ni SifufBads nak share story tentang salah seorang speaker di #DMC2019 nanti, Tuan Azzam Sabtu. Beliau pakar Neuro Lingusitic Programming  (NLP) (certified trainer & master coach) yang berkelulusan MBA dari Charles Sturt University, Australia. Beliau berpengalaman melatih pelbagai jenis syarikat korporat, dalam dan luar negara. Beliau juga merupakan seorang Hypnotherapist bertauliah.

Psychology in selling? Yes, beliau lah pakarnya…

Kalau anda nak tau, beliau jugak la yg menjadi jurulatih team building team  SifufBads tahun lalu tentang dlm program #saleswarrior. Terbaik!!.. memang padu & banyak sesangat input yg team dapat. Fuhhh!”

Dalam dunia bisnes, nak buat sales ni bukan sekadar menjual.. tapi kena faham psikologi pelanggan anda! Jom  baca sharing dari Tuan Azzam Sabtu 3 cara untuk ‘pump’ lagi sales anda tanpa perlu menjual pun!

#1 Inisiatif – Dalam sales kalau nak daptkan hasil yg luar biasa, kena ambil inisiatif. Jangan tunggu customer datang kat kita, kita yg kena keluar cari customer. Contoh, ada butik, ada kedai makan.. tapi tunggu je customer datang. Anda sendiri kena ambil inisitif untuk ‘keluar’ dan dapatkan customer.  Sekarangkan zaman digital.. senang sesangat nak nak reach prospek .. nak tarik diorang datang ke kedai.. apetah lagi nak buat sales online!

#2 Tanya soalan – Ramai usahawan  buat silap! Ramai yg fikir lagi banyak bercakap.. lagi banyak dapat buat sales. No no no.. Bukan lagi banyak cakap boleh close sales, tapi kena lagi banyak mendengar untuk close sales. Macam mana tu? Kalau nak dengar lagi banyak.. kena la banyak bertanya kepada prospek/pelanggan dan dengar apa masalah diorang. Biar prospek yg bercakap banyak, tapi bukan kita!

#3 Hubungan jangka panjang – Kena fokus kepada hubungan jangka panjang dengan customer sedia ada. Kena ingat.. tujuan anda bukan semata2 nak close sales, tapi nak fokus kepada pembinaan relationship dengan diorang. Sebab.. nak menjual kepada pelanggan sedia ada ni 25x lebih senang dari menjual kepada prospek yg baru! So kalau tak jaga relationship dengan customer yg dah pernah membeli dgn anda ni.. anda kena buat 25 kali kerja..nak close org2 baru.. servis kena baikk maa..

So far macam mana? Anda dapat serap input2 ni? Ada yg rasa2 dia berminat nk belajar lebih lagi tentang ‘psychology in selling? Klik link kat bawah..

>> DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE 2019

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Afif Rus says:

    Betul tu. Salesperson tak boleh nak tunggu sales datang, kena ada initiatif. Kalau buat ads tak jalan, kita kena cuba sampai dapat

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Psss! Nak tanya ni Korang kenal ke 2 org ni?
  • 3 SECRET BRADER NI BERMULA DARI RM700 TANPA LOAN AND
  • Strategi yg dulunya berkesanbelum tentu bkesan pd msa skrg SJ
  • Ehem!! Korang tahu tak usahawan ni bukan takat buat bisnes
  • Duit dan harta bukanlah pengukur segalanya Hanya seorang
  • Berbisnes ni nmpk je mudah tp hkikatnya perlukan masa kerja
  • Sblm fly tadi sempat melepak ngan ngocing anak didik ceo
  • Bila dah ada company ada team pentingnya wujudkan satu struktur
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!