Sampai Muflis Aku Kena Game..

FUH!!! Sampai muflis, abg ni dlm gambar ni kena ‘game’ dlm bisnes. Mmg ‘jalan’ stiap owner bisnes yg berjaya, bkn dtg dari ‘jalan’ yg sama..Begitu gak ler, dgn abg hensem sorg ni..Sifufbads xnk bebel pjg2..Biar tuan punya bdan yg cerita sndri ‘perjalanan’ hdup beliau dari awal sampai la beliau berjaya mcm skrg ni..

Dah2, jom baca lps ‘DITERJAH’ oleh Sifufbads baru2 ni..

“Hai semua, nama sy Mohd Erwan b Edar..Merupakan pengasas/founder kpd Aniqa Beauty Care…Anda blh pggil sy Erwan Edar..”

BERMULA DGN CHAPTER C…

“Sy mula kenal Sifufbads ni awal 2016 kalo xsilap, dari kwn baik sy sendiri..Sbb time tu, mmg sy tgh cari class online utk bantu market produk sy..Seminar yg plg awal sy join time tu, adalah Chapter C..Time join seminar tu, mmg sy BLUR dan XFAHAM tapi sy tetap dgr gak apa yg Sifufbads ckp..”

TAK PANDAI NK ‘BERSOSIAL MEDIA’

“Ni mmg SEYES dan cite BETUL, sblm ni mmg sy XPERNAH ada FB atau IG account lepas la sy kenal sifufbads..Mmg agak susah utk sy ‘masuk’ dlm online bisnes ni sbb terpaksa bermula dari basic bebetul..”

“Lps tu, sy join seminar Chapter M lak..Dan dari situ, sy mula bukak fb acc sy..Create FB page utk bisnes sy…”

“AWAK NI MMG RARE..”

“Jadi, dlm seminar, sy diberi peluang utk bertanya dgn Sifufbads secara face to face..Sy tanya, bgaimana sy nk buat dgn produk sy ni, apa action plan?”

Sifufbads tanya “Pernah jd stokis atau agent?” Sy jwb XPERNAH..”Pernah niaga online?” Sy jwb XPERNAH gak..Sifufbads tanya lg..”Tp kamu ada FB atau IG kan?”..Sy jwb XPERNAH..Hehhe

“Satu WORDS yg sy igt sampai skrg yg Sifufbads ckp..”AWAK NI MMG RARE”..Dan dari situ, Sifufbads bg sy ACTION PLAN utk sy ‘survive’ dlm bisnes..

“SY PERNAH MUFLIS…”

“Sy pernah diistiharkan muflis TANPA pengetahuan sy..Akibat ditipu dlm bisnes..Sy kena ‘kencing’ bkn skali..Tpi berkali kali..Semuanya akibat XDE ILMU..”

“Tp bila sy dh belajar dgn Sifufbads, dari blog, dr page, dr kisah2 inspirasi dan dr buku…Alhamdulillah..bisnes sy mula nmpk perubahan demi perubahan yg POSITIF..”

“Dan plg buat sy BANGGA, sy berjaya mendapat sales 5 angka TANPA agent..Dan sy dh ‘keluar’ dr muflis..ALHAMDULILLAH..”

TEKNIK BYK GAMBAR DI PUJAAN HATI KU..

Antara IMPROVEMENT yg beliau lakukan adalah..

  • COPYWRITING – Kalo dlu, mmg tak tahu teknik yg betul psal copywriting ni, tp lps belajar, dh tahu copywriting apa yg SESUAI digunakan utk bisnes beliau..
  • TEKNIK BYK GAMBAR – Mcm dlu, gambar main hentam jer..Mmg hasilnya xde la..Tp lps dh tahu, lps tu praktik..Baru nmpk RESULTNYA…
  • FOLLOWER – Dari tiada follower sblm ‘join’ Sifufbads, kini beliau berjaya KUMPUL lbh 17k followers dgn guna TEKNIK ‘tarik’ audien yg BETUL dan PROVEN..
  • GAMBAR – Kalo awal2 dlu, beliau byk guna gambar2 yg AMATUR..Tapi, kini, beliau menggunakan gambar2 yg lebih PROFESIONAL…Bila gambar dh nmpk profesional, TRUST pd audien akn MENINGKAT..
  • VIDEO – Skrg, beliau byk menggunakan VIDEO utk ‘tarik’ perhatian audience..Beliau byk UP-KAN video testimoni, live feed dan byk lagi…

Dgn improvement yg beliau lakukan seperti diatas..Mmg xheran la, sales beliau trus meroket..

PESANAN ABAM SADO PD ANDA SEMUA..

“Jika anda nk berbisnes, anda kena ada MENTOR yg bebenar PROVEN..Utk yg dh ada ilmu, anda WAJIB upgrade ilmu sentiasa dan bertindak SAMPAI JADI..Jgn rasa SELESA dgn apa yg ada skrg..”

“Dan satu lg, anda kena ada dlm CIRCLE yg BETUL dan POSITIF supaya anda xtersasar dari track sebenar..”

Alhamdulillah..Semoga kisah Erwan Edar menjadi INSPIRASI kpd anda masih x ONLINE-KAN bisnes anda lagi..Semuanya BLM TERLAMBAT lg..BERTINDAK skrg..

Sape kt sini yg TERINSPIRASI dgn kisah ni? KOMEN ler “inspired”

Dengar2 Aniqa Beauty Care nk cari agent, kalo ada yg berminat, boleh ler ROGER dorg!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!