Amaran! Formula 5T Ini Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur.

Ramai yg bisnes tp tak penah ambik ‘peduli’ psal formula ‘5T’ ni. Gara2 x ambik tahu formula ni, ramai bisnes mati mengejut. Jd, kalo xnk bisnes anda terkubur tak bernisan, anda kena ‘hadam’ betul2 formula 5T ni.

Jom check out gambar kt bwh ni..

1. TIDAK KAJI PESAING

Bila anda tak kaji atau x research psal pesaing..Mmg anda kan ketinggalan…Jd pesaing anda dh buat ‘lebih’ dari apa yg anda buat, ofkos anda akan ketinggalan..

Sebaiknya, anda buat SWOT Analysis pasal pesaing..Dari SWOT analysis, anda akan dpt USP produk anda…

2. TIDAK KAJI USER EXPERIENCE

Jika anda masih buat iklan ‘syok sendiri’, mmg anda sdg gali kubur utk bisnes anda sendiri..

Anda kena kaji apa yg audience anda mahukan.. Bgaimana cara nk tahu apa yg audience anda nk? Mudah jer..

  • Feedback
  • Interview
  • Survey

Sebenarnya, byk lg cara nk tahu apa yg audien anda nak..Cukup dulu utk anda APPLY 3 cara kt atas..

Ok?

3. TIDAK UPGRADE ILMU

Ni antara PENYAKIT utama bila mereka dh SELESA dgn apa yg mereka ada..Mereka rasa ilmu mereka dh cukup..

Utk capai TARGET yg seterusnya, UPGRADE ilmu sgt penting..Bukan UPGRADE ilmu je, anda kena upgrade SKILL dan TEKNOLOGI jugak..Baru selari dgn target anda..

4. TIDAK BUAT INTEGRATED MARKETING

Jgn sesekali anda HARAP kpd FB semata mata..Anda WAJIB integrate-kan bisnes ke medium lain..Tak kira la medium ONLINE atau pn OFFLINE..

In case, FB dh tutup dan anda hanya harap pd FB jer..Anda terpaksa ‘build up’ bisnes anda dari awal balik..Tak ke rugi tu..

5. TIDAK COLLECT DATABASE

Ni DOSA org bisnes kalo xbuat..Tk collect database..Tahukah anda, dgn database, anda boleh RE-TARGET balik dan FOLLOW UP balik dgn OFFER2 special utk mereka sbgai contoh..

Database ni KING dlm bisnes..Kalo anda x collect..Mmg anda RUGI besar..

Nk tanya ni, anda rasa ‘panas’ x lps baca post ni? Kalo ‘panas’, KOMEN ler ‘deep’

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • FREE  Alhamdulillah pembuka seminar Missing ChapterReloaded di IDCC Shah
  • Saya doakan satu hari nanti semua followers SifufBads ni dapat
  • Sape je x nak profit lebat bak cendawan tumbuh lps
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!   Tahniah!! Kpda yg hadir
  • Quality over Quantity! Usahawan terlalu ramai tapi semua tu berkualiti
  • Jumpe Sokk Kayyy  Kurang drpd 24 jam sahajee lagiii
  • Anggaplah kegagalan demi kegagalan itu sebagai satu starting point anda
  • 3 HARI LAGI!!!   Program yg akan berlangsung 2
ROI Chapter Class
ROI Chapter Class

Rasa Struggled Dalam Bisnes? Sales Makin Kecut? Profitnya Makin Menipis? Kos2 Semakin Meningkat? Dan, Rasa Bisnes Bakal ‘TERKUBUR’ 2019 Nanti? Izinkan SifufBads Bantu Anda! Lengkapkan Form di Bawah Sekarang!