Amaran! Formula 5T Ini Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur.

Ramai yg bisnes tp tak penah ambik ‘peduli’ psal formula ‘5T’ ni. Gara2 x ambik tahu formula ni, ramai bisnes mati mengejut. Jd, kalo xnk bisnes anda terkubur tak bernisan, anda kena ‘hadam’ betul2 formula 5T ni.

Jom check out gambar kt bwh ni..

1. TIDAK KAJI PESAING

Bila anda tak kaji atau x research psal pesaing..Mmg anda kan ketinggalan…Jd pesaing anda dh buat ‘lebih’ dari apa yg anda buat, ofkos anda akan ketinggalan..

Sebaiknya, anda buat SWOT Analysis pasal pesaing..Dari SWOT analysis, anda akan dpt USP produk anda…

2. TIDAK KAJI USER EXPERIENCE

Jika anda masih buat iklan ‘syok sendiri’, mmg anda sdg gali kubur utk bisnes anda sendiri..

Anda kena kaji apa yg audience anda mahukan.. Bgaimana cara nk tahu apa yg audience anda nk? Mudah jer..

  • Feedback
  • Interview
  • Survey

Sebenarnya, byk lg cara nk tahu apa yg audien anda nak..Cukup dulu utk anda APPLY 3 cara kt atas..

Ok?

3. TIDAK UPGRADE ILMU

Ni antara PENYAKIT utama bila mereka dh SELESA dgn apa yg mereka ada..Mereka rasa ilmu mereka dh cukup..

Utk capai TARGET yg seterusnya, UPGRADE ilmu sgt penting..Bukan UPGRADE ilmu je, anda kena upgrade SKILL dan TEKNOLOGI jugak..Baru selari dgn target anda..

4. TIDAK BUAT INTEGRATED MARKETING

Jgn sesekali anda HARAP kpd FB semata mata..Anda WAJIB integrate-kan bisnes ke medium lain..Tak kira la medium ONLINE atau pn OFFLINE..

In case, FB dh tutup dan anda hanya harap pd FB jer..Anda terpaksa ‘build up’ bisnes anda dari awal balik..Tak ke rugi tu..

5. TIDAK COLLECT DATABASE

Ni DOSA org bisnes kalo xbuat..Tk collect database..Tahukah anda, dgn database, anda boleh RE-TARGET balik dan FOLLOW UP balik dgn OFFER2 special utk mereka sbgai contoh..

Database ni KING dlm bisnes..Kalo anda x collect..Mmg anda RUGI besar..

Nk tanya ni, anda rasa ‘panas’ x lps baca post ni? Kalo ‘panas’, KOMEN ler ‘deep’

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Pernah dengar tak omputeh cakap mcm ni start now
  • Pernah tak korang rasa penat posting2 dekat ig tu tapi
  • Setuju ke setuju sangat dgn Mr Robert ni?? Sifufbads yakin
  • Biarlah gambar berbicaraYang ada kedai mcm ni lah situasi selalu
  • 80 prospek akan beli lps mreka baca review atau feedback
  • THINK OUTSIDE THE BOX! Setuju ke kurang setuju
  • Jadi Founder bisnes ni nampak mcm best jermcm femes jerTapi
  • BISNES BARU UP TAPI BELUM LAUNCH DAH SOLD OUT?! APA
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!