Amaran! Formula 5T Ini Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur.

Ramai yg bisnes tp tak penah ambik ‘peduli’ psal formula ‘5T’ ni. Gara2 x ambik tahu formula ni, ramai bisnes mati mengejut. Jd, kalo xnk bisnes anda terkubur tak bernisan, anda kena ‘hadam’ betul2 formula 5T ni.

Jom check out gambar kt bwh ni..

1. TIDAK KAJI PESAING

Bila anda tak kaji atau x research psal pesaing..Mmg anda kan ketinggalan…Jd pesaing anda dh buat ‘lebih’ dari apa yg anda buat, ofkos anda akan ketinggalan..

Sebaiknya, anda buat SWOT Analysis pasal pesaing..Dari SWOT analysis, anda akan dpt USP produk anda…

2. TIDAK KAJI USER EXPERIENCE

Jika anda masih buat iklan ‘syok sendiri’, mmg anda sdg gali kubur utk bisnes anda sendiri..

Anda kena kaji apa yg audience anda mahukan.. Bgaimana cara nk tahu apa yg audience anda nk? Mudah jer..

  • Feedback
  • Interview
  • Survey

Sebenarnya, byk lg cara nk tahu apa yg audien anda nak..Cukup dulu utk anda APPLY 3 cara kt atas..

Ok?

3. TIDAK UPGRADE ILMU

Ni antara PENYAKIT utama bila mereka dh SELESA dgn apa yg mereka ada..Mereka rasa ilmu mereka dh cukup..

Utk capai TARGET yg seterusnya, UPGRADE ilmu sgt penting..Bukan UPGRADE ilmu je, anda kena upgrade SKILL dan TEKNOLOGI jugak..Baru selari dgn target anda..

4. TIDAK BUAT INTEGRATED MARKETING

Jgn sesekali anda HARAP kpd FB semata mata..Anda WAJIB integrate-kan bisnes ke medium lain..Tak kira la medium ONLINE atau pn OFFLINE..

In case, FB dh tutup dan anda hanya harap pd FB jer..Anda terpaksa ‘build up’ bisnes anda dari awal balik..Tak ke rugi tu..

5. TIDAK COLLECT DATABASE

Ni DOSA org bisnes kalo xbuat..Tk collect database..Tahukah anda, dgn database, anda boleh RE-TARGET balik dan FOLLOW UP balik dgn OFFER2 special utk mereka sbgai contoh..

Database ni KING dlm bisnes..Kalo anda x collect..Mmg anda RUGI besar..

Nk tanya ni, anda rasa ‘panas’ x lps baca post ni? Kalo ‘panas’, KOMEN ler ‘deep’

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Bagaimana founder nfhboutiquegallery yg baru berumur 25 thn ini generate
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!