Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

11 Tips Tingkatkan Sales Walaupun Kedai Anda Dalam Kampung

Diterbitkan pada Aug 29, 2017 oleh

APPLY 1 TIPS DARI 11 NI JER PN, DH BANTU NAIKKAN SALES BISNES ANDA DI KAMPUNG..

Buat bisnes dlm kampung pn bleh generate sales tggi…Lg2 kalo tahu caranya..Tk kira la, anda bukak kdai nasi lemak ke, jual kuih ke? kdai runcit ke? sumanya bleh. Asalkan kna caranya.

Bgaimana caranya? Mudah jer dan xsusah utk anda praktikkan caranya..Okeh..hari2 mggu ni, Sifufbads nk bg 11 tips utk anda tingkatkan sales bisnes anda di kampung.

Lps dh baca tu, trus buat ler. Jgn BERTANGGUH!

1# PAKEJ/COMBO

Anda bleh pakej kan produk/ servis yg anda buat..Pastikan anda UP-kan pakej yg mahal dulu yer..Dan sbaiknya, wujudkan 3 pakej…

2# UPSELL

Kalo customer anda beli satu unit jer..Anda boleh up-kan dgn pakej yg anda ada..Anda boleh upsell bg UNIT of produk atau pn COMBINATION of produk..

Anda faham?

3# BACK UP SELL

Anda gak boleh buat BACK END SELL. Back end ni terjadi bila customer dh beli dgn anda..Dgn cara ni, anda gak boleh selitkan voucher dari pembelian sblm nya..So, customer anda repeat order lg dgn anda..

4# PERMISSION MARKETING

Anda gak bleh try teknik ni..Anda boleh free sample, tester atau servis yg x guna kos yg tggi..

So, apabila customer anda dh cuba dan puas hati, dia akan repeat order..

5# REKRUT AGENT

Anda boleh lantik “agent” utk promote atau viral bisnes..Wlaupn kt dlm kpg, anda boleh gunakan agent ni utk viralkan bisnes anda kt area lain..

6# FOLLOW UP

Anda jgak boleh follow up customer yg sedia ada..Bg special offer mc discount, voucher atau free gift utk mereka repeat order..

7# BUAT SALES/OFFER

Anda jugak boleh sales atau offer kpd customer anda yg sedia ada..Masukkan umpan2 yg relevan dgn bisnes anda mcm free gift, cabutan bertuah ke..

8# KUATKAN BRANDING

Anda jgak boleh kuatkan brand bisnes anda..Pastikan iklan anda slalu kuar di newsfeed prospek..Kalo cara OFFLINE, anda boleh pasang bunting atau banner di area kedai anda..

9# INTEGRATED MARKETING

Kalo sblm ni, anda just buat OFFLINE marketing mcm pasang banner atau bunting..Apa kata anda ‘upgrade’ bisnes anda ke ONLINE marketing..Promote bisnes anda guna FB..

10# TINGKATKAN RESPONSE RATE

Salah satu tips utk tingkatkan respon rate anda..Gunakan gambar yg lebih BERKUALITI, BEREMOSI dan ada WOW factor utk buat prospek rasa nk beli dgn anda lebih cepat..

11# COD (CASH ON DELIVERY)

Anda jugak boleh buat servis COD pada customer anda..COD jgak bantu tingkatkan TRUST dan CREDIBILITY bisnes anda..

Tak caye? Cuba ler..

Lps settle baca, SHARE kat member yg buat bisnes kat kpg tu…

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!