11 Tips Tingkatkan Sales Walaupun Kedai Anda Dalam Kampung

APPLY 1 TIPS DARI 11 NI JER PN, DH BANTU NAIKKAN SALES BISNES ANDA DI KAMPUNG..

Buat bisnes dlm kampung pn bleh generate sales tggi…Lg2 kalo tahu caranya..Tk kira la, anda bukak kdai nasi lemak ke, jual kuih ke? kdai runcit ke? sumanya bleh. Asalkan kna caranya.

Bgaimana caranya? Mudah jer dan xsusah utk anda praktikkan caranya..Okeh..hari2 mggu ni, Sifufbads nk bg 11 tips utk anda tingkatkan sales bisnes anda di kampung.

Lps dh baca tu, trus buat ler. Jgn BERTANGGUH!

1# PAKEJ/COMBO

Anda bleh pakej kan produk/ servis yg anda buat..Pastikan anda UP-kan pakej yg mahal dulu yer..Dan sbaiknya, wujudkan 3 pakej…

2# UPSELL

Kalo customer anda beli satu unit jer..Anda boleh up-kan dgn pakej yg anda ada..Anda boleh upsell bg UNIT of produk atau pn COMBINATION of produk..

Anda faham?

3# BACK UP SELL

Anda gak boleh buat BACK END SELL. Back end ni terjadi bila customer dh beli dgn anda..Dgn cara ni, anda gak boleh selitkan voucher dari pembelian sblm nya..So, customer anda repeat order lg dgn anda..

4# PERMISSION MARKETING

Anda gak bleh try teknik ni..Anda boleh free sample, tester atau servis yg x guna kos yg tggi..

So, apabila customer anda dh cuba dan puas hati, dia akan repeat order..

5# REKRUT AGENT

Anda boleh lantik “agent” utk promote atau viral bisnes..Wlaupn kt dlm kpg, anda boleh gunakan agent ni utk viralkan bisnes anda kt area lain..

6# FOLLOW UP

Anda jgak boleh follow up customer yg sedia ada..Bg special offer mc discount, voucher atau free gift utk mereka repeat order..

7# BUAT SALES/OFFER

Anda jugak boleh sales atau offer kpd customer anda yg sedia ada..Masukkan umpan2 yg relevan dgn bisnes anda mcm free gift, cabutan bertuah ke..

8# KUATKAN BRANDING

Anda jgak boleh kuatkan brand bisnes anda..Pastikan iklan anda slalu kuar di newsfeed prospek..Kalo cara OFFLINE, anda boleh pasang bunting atau banner di area kedai anda..

9# INTEGRATED MARKETING

Kalo sblm ni, anda just buat OFFLINE marketing mcm pasang banner atau bunting..Apa kata anda ‘upgrade’ bisnes anda ke ONLINE marketing..Promote bisnes anda guna FB..

10# TINGKATKAN RESPONSE RATE

Salah satu tips utk tingkatkan respon rate anda..Gunakan gambar yg lebih BERKUALITI, BEREMOSI dan ada WOW factor utk buat prospek rasa nk beli dgn anda lebih cepat..

11# COD (CASH ON DELIVERY)

Anda jugak boleh buat servis COD pada customer anda..COD jgak bantu tingkatkan TRUST dan CREDIBILITY bisnes anda..

Tak caye? Cuba ler..

Lps settle baca, SHARE kat member yg buat bisnes kat kpg tu…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Korang mesti dah sedia maklum yg database ni sgt penting
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..