9 Tips Untuk Owner Stall Tambah Duit Poket

IGT JUAL BURGER, X BOLEH BUAT SALES RIBU RIBAN KE?

Haaa..BETUL! Anda yg jual burger pn, boleh buat duit. Jgn igt jual burger hanya nk ‘top-up’ keje hakiki..Jual burger pn boleh jd keje hakiki..

Dgn 9 cara yg Sifufbads nk ‘belanja’ dgn anda ni, InsyaAllah anda akan nmpk perubahan sales pd bisnes anda..

Anda penjual burger? Baca dan hadam betul2..

#1 – PAKEJ

Anda boleh wujudkan pakej utk customer anda pilih..Sbgai contoh,

PAKEJ A – RM8

  • Burger Ayam 
  • Kentang Goreng
  • Air Sirap

PAKEJ B – RM5

  • Burger Ayam 
  • Air Sirap

PAKEJ C – RM3

  • Burger Ayam

Cuba buat pakej mcm kt atas..

2# USP

Anda jadikan burger anda lain dari yg lain..Anda bleh CREATE usp anda dari segi..

  • APPEARANCE
  • NAMA
  • DECORATION KEDAI dan lain2

3# SPECIAL MENU

Anda bleh wujudkan SPECIAL MENU yg org lain xbuat. Contohnya..Burger Daging Kerbau…

#4 – INTEGRATED MARKETING

Anda wajib INTEGRATE-kan bisnes bkn kt FB jer..Tapi kt Instagram, Website, Bunner, Bunting tk pon Flyers..

5# – SPECIAL DAY

Anda bleh gak buat sales dan TARGET specific group…So, anda bleh create SPECIAL DAY utk specific group…

Contohnya…Special Day utk student2…Utk cikgu2..Utk2 org2 taman…

#6 – FREE GIFT

Utk buat org ‘jatuh cinta’, anda boleh bg FREE GIFT kpd customer tiap kali mereka beli dgn anda…

#7 – VOUCHER

Utk nk customer REPEAT ORDER..Anda bleh wujudkan VOUCHER utk dorg beli lg dgn anda..Dan dlm voucher, anda WAJIB masukkan TIME VALIDATION..

Contohnya..Anda create voucher dgn time validation dlm masa 2 mggu atau 1 bulan…

#8 – DELIVERY

Utk tmbh sales, wujudkan DELIVERY ke rumah2 kat sekitar stall anda..Anda boleh pilih utk CHARGE atau tak.

#9 – PEMBELIAN PUKAL

Anda bleh target utk org beli secara pukal…Contohnya..utk event kt masjid, event2 opis ke..

Bila dh baca tu, nnt SHARE ler kt member2. Jgn kaya sorg2..Hehe

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. azniyah aza says:

    terima kasih atas ilmu yg bermanfaat. moga dimurahkan rezeki

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Engagement di platform sgt PENTING utk korang bina RELATIONSHIP antara
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA   Penat2 bljr UIA 6
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • BGMNA BUAT MILLIONS DLM MASA 1 TAHUN WALAUPUN BARU BERMULA
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!