Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

9 Tips Untuk Owner Stall Tambah Duit Poket

Diterbitkan pada Aug 31, 2017 oleh

IGT JUAL BURGER, X BOLEH BUAT SALES RIBU RIBAN KE?

Haaa..BETUL! Anda yg jual burger pn, boleh buat duit. Jgn igt jual burger hanya nk ‘top-up’ keje hakiki..Jual burger pn boleh jd keje hakiki..

Dgn 9 cara yg Sifufbads nk ‘belanja’ dgn anda ni, InsyaAllah anda akan nmpk perubahan sales pd bisnes anda..

Anda penjual burger? Baca dan hadam betul2..

#1 – PAKEJ

Anda boleh wujudkan pakej utk customer anda pilih..Sbgai contoh,

PAKEJ A – RM8

  • Burger Ayam 
  • Kentang Goreng
  • Air Sirap

PAKEJ B – RM5

  • Burger Ayam 
  • Air Sirap

PAKEJ C – RM3

  • Burger Ayam

Cuba buat pakej mcm kt atas..

2# USP

Anda jadikan burger anda lain dari yg lain..Anda bleh CREATE usp anda dari segi..

  • APPEARANCE
  • NAMA
  • DECORATION KEDAI dan lain2

3# SPECIAL MENU

Anda bleh wujudkan SPECIAL MENU yg org lain xbuat. Contohnya..Burger Daging Kerbau…

#4 – INTEGRATED MARKETING

Anda wajib INTEGRATE-kan bisnes bkn kt FB jer..Tapi kt Instagram, Website, Bunner, Bunting tk pon Flyers..

5# – SPECIAL DAY

Anda bleh gak buat sales dan TARGET specific group…So, anda bleh create SPECIAL DAY utk specific group…

Contohnya…Special Day utk student2…Utk cikgu2..Utk2 org2 taman…

#6 – FREE GIFT

Utk buat org ‘jatuh cinta’, anda boleh bg FREE GIFT kpd customer tiap kali mereka beli dgn anda…

#7 – VOUCHER

Utk nk customer REPEAT ORDER..Anda bleh wujudkan VOUCHER utk dorg beli lg dgn anda..Dan dlm voucher, anda WAJIB masukkan TIME VALIDATION..

Contohnya..Anda create voucher dgn time validation dlm masa 2 mggu atau 1 bulan…

#8 – DELIVERY

Utk tmbh sales, wujudkan DELIVERY ke rumah2 kat sekitar stall anda..Anda boleh pilih utk CHARGE atau tak.

#9 – PEMBELIAN PUKAL

Anda bleh target utk org beli secara pukal…Contohnya..utk event kt masjid, event2 opis ke..

Bila dh baca tu, nnt SHARE ler kt member2. Jgn kaya sorg2..Hehe

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!