SIAPA NAK UBAH AYAT SALES, DIA WAJIB BACA NI!

Ramai jer yg PM korg tnye produk tapi kebanyakkannye tak membeli..

Lepas dah explain produk trus tak tau nak ckp ape dah.. ayat yg selalu guna nak closing mesti “…berminat tak?”

Betul ke betul apa sy cakap ni?

Mesti korang nak tau RAHSIA cemaner nak mantapkan lagi ‘ayat sales’ korg betul tak?

Sy nak share RAHSIA cara nak buat ‘ayat sales’ korg so sales korg meletop2 lepas ni.

5 perkataan ni wajib ada dlm ‘ayat sales’ korg.

#1. AWAK – bykkan guna perkataan awak. Korg boleh gunakan byk ‘awak’ lagi2 masa nak explain kebaikkan produk korg.. tunjukkan produk ni tertumpu untuk customer2 korg.

Orang suka bila diberi perhatian dan orang juga suka bila diambil berat.

#2. FREE – orang suka benda yg free! cth macam ‘free sample’.. ‘free gift’.. ‘free trial’.. suma ni akan buang perasaan risiko mencuba kat customer2 korg.

TAPI ingat! korg kena pandai bila nak guna ‘ayat free’ ni.. pastikan ape yg nak di offer free ni relevan dgn produk korg, ataupun benda yg tgh ‘hot’..

#3. BARU – kita suma nak benda yg baru, perkataan ‘BARU’.. ‘Brand New’.. ‘Latest’ ni suma tarik perhatian org.

Cth yg korg bole gunakan ;

… teknologi BARU..
… ingredient BARU..
… keluaran BARU..
… teknik BARU..

Masukkan perkataan ‘baru’ dlm offer utk tarik lagi perhatian bakal pelanggan korg.

#4. SEKARANG – masalah utama sales ni selalunya sbb bakal pelanggan nak menangguh.. “saya pikir dlu”.. “saya nak tanya asben”..

Bagi sbb kenapa dia mesti bertindak ‘sekarang’. Omputih kata “urgency” sbb kalau kita bergantung pada dorg mmg lah sales korg rendah.

Bole gunakan offer ‘free’ yg korg ada utk nak buat bakal pelanggan korg bertindak ‘sekarang’. Boleh fahamkan?

#5. RAHSIA – Perkataan ‘RAHSIA’ atau ‘RAHSIA2’ ni mmg terbukti paling power kalau bab tarik perhatian audiens. Org suka dgr rahsia.

Korg bole guna perkataan RAHSIA dlm testimoni2 yg korg ada.. cth ;

… rahsia pelanggan2 kita..
… rahsia knp kulit dorg bersih..
… rahsia knp berat turun cepat..
… rahsia knp sales dorg laju..

Jadi, korg dah fahamkan cemaner korg bole powerkan lagi ayat sales korg?

Program @ Sifubad

27/11/2021
Sales Kasi Naik 2022
Virtual Online

27/10/2021
Mega Foundr Chapter
Virtual Online

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

Follow Instagram @sifubad

[jr_instagram id='2']
Video Entrepreneur AWAKEN
Video Entrepreneur AWAKEN

Adakah anda usahawan yang nak ‘AWAKEN’? Nak buat sesuatu yang IMPACTFUL? Yang EXTRA-ORDINARY tapi tak tahu bagaimana nak bermula? Dapatkan rakaman kelas 5 Hari Berturut-Turut, Untuk “Awaken-Kan” Monster Dalam Diri Anda, Untuk Jadikan ‘Ianya’ 7x Ganda Lebih Agressif, Solid & Geniuss! 

SAYA NAK SEKARANG!