BAGAIMANA CARA NAK BUAT MARKETING TANPA ADA BAJET??

Baru nak start bisnes? Marketing apa yg korg bole gunakan tanpa ada bajet yg tggi ataupun takde bajet?

Antara marketing yg korg bole guna adalah Content Marketing.

Apa kelebihan Content Marketing?? Ianya FREE..

So apa korg perlu ada sblm buat content marketing?

Korg kena kuatkan 2 benda ni..

#1. Korg perlu kenal audiens korg.. apa interest audiens?.. apa problem audiens?.. Kenal pasti betul2 audiens korg dan gunakan content2 utk bantu educate dan influence audiens.

Tujuan content marketing in untuk nak tarik minat audiens kpd produk atau brand korg. Tu sbb penting utk korg betul2 faham dan kenal audiens korg.

#2. Korg hanya perlukan ‘knowlede’. Knowledge yg korg ada tu gunakn sbg kelebihan utk nak berinteraksi dgn audiens melalui content korg.

Buat content2 yg berkualiti dan yg ada makna utk audiens korg. Bila audiens nampak value pada content korg otomatik korg da bina trust.

Untuk yg ada bajet pula.. korg bole ‘boostkan’ dgn ads – content yg ade ‘organic reach’ yg tinggi.

Content ni korg bole buat dlm bentuk bideo, post socmed, copywriting, blog dan artikel.. So korg knelah bykkan lagi channel utk nak besarkan lagi reach korg di online.

Jgn fokus kat satu jer.. jgn limitkan content korg lagi2 benda tu free kan?..

Korg fahamkan?

Nak tambah lagi skit lah..

Org beli sesuatu produk sbbkan 2 benda ni jer..

… org nampak kita = AWARENESS
… org percaya kita = TRUST

So master-kan dlu dlm Content Marketing ni sbg permulaan korg dan buat content2 power.. kenalah konsisten.. baru efektif.. ada faham kaa?

Korg dapat sesuatu?

Cer komen ‘DAPAT’ kat bawah 👇

Program @ Sifubad

27/11/2021
Sales Kasi Naik 2022
Virtual Online

27/10/2021
Mega Foundr Chapter
Virtual Online

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

Follow Instagram @sifubad

[jr_instagram id='2']
Video Entrepreneur AWAKEN
Video Entrepreneur AWAKEN

Adakah anda usahawan yang nak ‘AWAKEN’? Nak buat sesuatu yang IMPACTFUL? Yang EXTRA-ORDINARY tapi tak tahu bagaimana nak bermula? Dapatkan rakaman kelas 5 Hari Berturut-Turut, Untuk “Awaken-Kan” Monster Dalam Diri Anda, Untuk Jadikan ‘Ianya’ 7x Ganda Lebih Agressif, Solid & Geniuss! 

SAYA NAK SEKARANG!