Apakah Itu FBads?

Minggu lepas, team PR Sifufbads ada “mengadu” pasal byk sgt caller yg asyk bertanya soalan yg sama jer sejak 2 menjak ni..Bila di tanya, soalan ape yg asyk caller tanya tu..

“APA TU FBADS?…”

Fuhhh..Terkejut Sifufbads kejap pasal masih ada yg x tahu apa tu FB ads..Tp tak ape, Sifufbads x salahkan dorg…Mgkin callers tu masih “newbie” dlm bisnes online ni…

Tak pe, hari ni Sifufbads share sikit pasal FBads utk anda yg masih “newbie” dlm online marketing ni…

Okeh..

APA ITU FBADS?….

Okeh..FB ads ni atau nama panjangnya adalah Facebook Advertisement. Ia bertujuan utk bantu promote dan sebarkan info ttg produk atau servis anda dgn lebih CEPAT, MUDAH dan EFFECTIVE..FB ads adalah medium yg TERBAIK utk anda…

Ini kerana, pengguna fb di Malaysia adalah lebih dari 19 juta orang. So, mmg FB ni antara medium terbaik yg patut anda gunakan…

KENAPA PERLU GUNA FBADS?…

Mcm Sifufbads terangkan tadi, pengguna FB ni mmg ramai, so agak MUDAH utk anda promote bisnes anda. Boleh dikatakan 8 dari 10 rakyat Malaysia ada account FB.

Dan jika anda guna FBads, bisnes anda akan nmpk lebih PROFESIONAL, lebih MUDAH dan lebih MURAH dari segi kos marketing berbanding anda promote guna Personal FB dan cara konvesional yg lain. Jika anda terus2 promote kt personal, lama2 kawan2 anda yg menyampah..

Lagi pon, FBads ni anda boleh HEADSHOT trus kenapa audience yg anda nk target kan..Lagi pon, dgn modal serendah RM 7.50 sehari, anda boleh buat profit 4 5 angka sebulan.

Contohnya, anda ada kedai makan kt area Arau Perlis. Anda nk org Arau dan sekitarnya tahu ttg kewujudan kedai anda. So, dgn FBads ia boleh bantu promote bisnes anda dgn lebih targetted serta di-support dgn COPYWRITING dan GAMBAR yg menarik.

BILA TIME YG SESUAI NK GUNA FBADS?..

Utk masa, Sifufbads boleh katakan ia sesuai utk semua keadaan. Tak de specific waktu utk guna FBads ni. Semuanya bergantung pada situasi bisnes anda..

BAGAIMANA NK GUNAKAN FBADS NI?..

Sebenarnya, ada byk cara dlm FBads ni..Tapi yg paling MUDAH utk anda sebagai newbie ni, Sifufbads cadangkan guna cara BOOST POST dan CREATE ADS TOOLS (C.A.T).

Dua cara ni pon dh boleh ubah sales bisnes anda..

Mesti anda yg tanya, mcm ne nk guna Boost Post dgn Create Ads Tools ni? Tak de tutorial ke?

Ofkos ler ade, utk tutorial..Utk starting, Sifufbads sarankan anda mula dgn tutorial cara2 gunakan Create Ads Tools. Anda KLIK jer link ni . Utk tutorial Boost Post, Sifufbads akan “belanja” kemudian yer..

SIAPA YG PATUT GUNA FBADS NI?..

Utk mereka yg bergelar usahawan, tak kira ONLINE atau OFFLINE, Sifufbads cadangkan anda guna ler FBads ni..

Bukan ape, dgn FBads ni, ia mampu bantu anda GROW-kan bisnes anda 3 kali LEBIH pantas berbanding anda gunakan cara konversional.

Bukan ler Sifufbads ckp cara konversional tu x bagus..Tapi kalo anda COMBINE kan bisnes anda OFFLINE dan ONLINE, mesti bisnes akn grow lebih cepat. Dan anda boleh JIMATKAN kos marketing anda kalo anda guna cara yg betul…

Wokeh, Sifufbads rasa cukup kot utk kali ni..Panjang lebar Sifufbads bebel kt sini..Semoga segala perkongsian ni dpt memberi manfaat kpd anda.

Kalo nk VIRAL kan post ni pon boleh. Biar org tahu, apa itu FBADS..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Muhammad hairul says:

    kenapa fb saya tiada create ads yer..create page ada la..mcm mna nk buat

  2. Tamsari says:

    Asalamualaikum sifu saya nk cari mentor yg blh tunjukajar peningkatan sales dlm bisness

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Bagaimana founder nfhboutiquegallery yg baru berumur 25 thn ini generate
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!