Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Apakah Itu FBads?

Diterbitkan pada Aug 8, 2017 oleh

Minggu lepas, team PR Sifufbads ada “mengadu” pasal byk sgt caller yg asyk bertanya soalan yg sama jer sejak 2 menjak ni..Bila di tanya, soalan ape yg asyk caller tanya tu..

“APA TU FBADS?…”

Fuhhh..Terkejut Sifufbads kejap pasal masih ada yg x tahu apa tu FB ads..Tp tak ape, Sifufbads x salahkan dorg…Mgkin callers tu masih “newbie” dlm bisnes online ni…

Tak pe, hari ni Sifufbads share sikit pasal FBads utk anda yg masih “newbie” dlm online marketing ni…

Okeh..

APA ITU FBADS?….

Okeh..FB ads ni atau nama panjangnya adalah Facebook Advertisement. Ia bertujuan utk bantu promote dan sebarkan info ttg produk atau servis anda dgn lebih CEPAT, MUDAH dan EFFECTIVE..FB ads adalah medium yg TERBAIK utk anda…

Ini kerana, pengguna fb di Malaysia adalah lebih dari 19 juta orang. So, mmg FB ni antara medium terbaik yg patut anda gunakan…

KENAPA PERLU GUNA FBADS?…

Mcm Sifufbads terangkan tadi, pengguna FB ni mmg ramai, so agak MUDAH utk anda promote bisnes anda. Boleh dikatakan 8 dari 10 rakyat Malaysia ada account FB.

Dan jika anda guna FBads, bisnes anda akan nmpk lebih PROFESIONAL, lebih MUDAH dan lebih MURAH dari segi kos marketing berbanding anda promote guna Personal FB dan cara konvesional yg lain. Jika anda terus2 promote kt personal, lama2 kawan2 anda yg menyampah..

Lagi pon, FBads ni anda boleh HEADSHOT trus kenapa audience yg anda nk target kan..Lagi pon, dgn modal serendah RM 7.50 sehari, anda boleh buat profit 4 5 angka sebulan.

Contohnya, anda ada kedai makan kt area Arau Perlis. Anda nk org Arau dan sekitarnya tahu ttg kewujudan kedai anda. So, dgn FBads ia boleh bantu promote bisnes anda dgn lebih targetted serta di-support dgn COPYWRITING dan GAMBAR yg menarik.

BILA TIME YG SESUAI NK GUNA FBADS?..

Utk masa, Sifufbads boleh katakan ia sesuai utk semua keadaan. Tak de specific waktu utk guna FBads ni. Semuanya bergantung pada situasi bisnes anda..

BAGAIMANA NK GUNAKAN FBADS NI?..

Sebenarnya, ada byk cara dlm FBads ni..Tapi yg paling MUDAH utk anda sebagai newbie ni, Sifufbads cadangkan guna cara BOOST POST dan CREATE ADS TOOLS (C.A.T).

Dua cara ni pon dh boleh ubah sales bisnes anda..

Mesti anda yg tanya, mcm ne nk guna Boost Post dgn Create Ads Tools ni? Tak de tutorial ke?

Ofkos ler ade, utk tutorial..Utk starting, Sifufbads sarankan anda mula dgn tutorial cara2 gunakan Create Ads Tools. Anda KLIK jer link ni . Utk tutorial Boost Post, Sifufbads akan “belanja” kemudian yer..

SIAPA YG PATUT GUNA FBADS NI?..

Utk mereka yg bergelar usahawan, tak kira ONLINE atau OFFLINE, Sifufbads cadangkan anda guna ler FBads ni..

Bukan ape, dgn FBads ni, ia mampu bantu anda GROW-kan bisnes anda 3 kali LEBIH pantas berbanding anda gunakan cara konversional.

Bukan ler Sifufbads ckp cara konversional tu x bagus..Tapi kalo anda COMBINE kan bisnes anda OFFLINE dan ONLINE, mesti bisnes akn grow lebih cepat. Dan anda boleh JIMATKAN kos marketing anda kalo anda guna cara yg betul…

Wokeh, Sifufbads rasa cukup kot utk kali ni..Panjang lebar Sifufbads bebel kt sini..Semoga segala perkongsian ni dpt memberi manfaat kpd anda.

Kalo nk VIRAL kan post ni pon boleh. Biar org tahu, apa itu FBADS..

Kategori: Tips-Tips

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!