5 Kelebihan Instagram Yang Usahawan Internet Perlu Tahu

DGN 5 KELEBIHAN NI, USAHAWAN BOLEH GUNAKAN INSTAGRAM SBGAI ALTERNATIVE PLOTFORM UTK MARKET-KAN PRODUK.

Ramai bisnes owner atau player2 bisnes terlalu bergantung pd fesbuk semata-mata utk promote-kan bisnes dorg..Sebenarnya, byk lg platform kt online ni boleh guna..Tinggal nk xnk sbgai contoh, INSTAGRAM..

Dgn instagram, korg boleh market-kan bisnes..So, disini ada 5 KELEBIHAN instagram yg ramai org xtahu sebenarnya..

Nk tahu, baca sampai abis yer..

1# – MENINGKATKAN “ENGAGEMENT”

Kalau anda mempunyai akaun Instagram yg aktif dgn kandungan yg berguna & menarik, boleh tingkatkan lagi ‘engagement’ diantara follower anda.

Kalau anda nak tahu, kajian terkini mendapati kandungan Instagram ‘generate’ 58 kali lbh byk ‘engagement’ stiap followers drpd Facebook & 120 kali lbh byk drpd Twitter.

2# – MEMBINA ‘TRUST’ DAN ‘PERSONALITY’

Selain drpd mampu membina ‘Engagement’, Instagram jgk boleh tingkatkan ‘Trust’. Perkara menariknya, anda boleh share pengalaman hari2 anda didlm bisnes secara tak rasmi & santai. Ia mewujudkan rasa ‘personal’ kpd followers, lg senang nk menjual tau..

Gambar / video ‘behind the scene’ sgt bagus didlm Instagram, lagi2 kalau bisnes anda dlm kategori servis. Gmbar mcmtu boleh buat brand anda lebih menarik & mningkatkan ‘Trust’.

3# – MENINGKATKAN ‘TRAFIK’

Walaupun anda tak boleh letakkan link pd setiap posting, Instagram blh mnjadi sumber trafik yg kuat. Lg2 kalau anda gunakan Instagram sbg platform utama anda. Kekalkan profil yg kuat blh tingkatkan lg potensi prospek ‘search’ website anda.

4# – KURANG PERSAINGAN SENGIT

Persaingan di Instagram sangat kurang drpd di Facebook atau Twitter. Kaji selidik menunjukkan hnya 2% drpd peniaga2 kecil menggunakan Instagram, ini mmberi kelebihan berbanding pesaing mereka.

Selain itu, bisnes yg gunakan Instagram sbg salah satu strategi marketing akn lebih mudah mencapai audiens sasaran drpd Facebook atau Twitter yg mempunyai persaingan yg lebih sengit.

5# – PELBAGAIKAN CHANNEL

Selain tu, instagram ni sebagai alternative platform utk anda gunakan..Instagram antara platfrom terbesar selain fesbuk utk promote bisnes anda. So, kalo yg blm ada instagram, Sifufbads wajibkan anda tambah platform marketing dgn instagram ni.

Korg dh start promote kt Insta ke? Kalo yer, cer KOMEN “sy dh”

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Khairul says:

    betul… instagram jangan dilupakan juga.

    Baju Raya Kanak-Kanak 2018

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!