Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Kelebihan Instagram Yang Usahawan Internet Perlu Tahu

Diterbitkan pada Dec 10, 2017 oleh

DGN 5 KELEBIHAN NI, USAHAWAN BOLEH GUNAKAN INSTAGRAM SBGAI ALTERNATIVE PLOTFORM UTK MARKET-KAN PRODUK.

Ramai bisnes owner atau player2 bisnes terlalu bergantung pd fesbuk semata-mata utk promote-kan bisnes dorg..Sebenarnya, byk lg platform kt online ni boleh guna..Tinggal nk xnk sbgai contoh, INSTAGRAM..

Dgn instagram, korg boleh market-kan bisnes..So, disini ada 5 KELEBIHAN instagram yg ramai org xtahu sebenarnya..

Nk tahu, baca sampai abis yer..

1# – MENINGKATKAN “ENGAGEMENT”

Kalau anda mempunyai akaun Instagram yg aktif dgn kandungan yg berguna & menarik, boleh tingkatkan lagi ‘engagement’ diantara follower anda.

Kalau anda nak tahu, kajian terkini mendapati kandungan Instagram ‘generate’ 58 kali lbh byk ‘engagement’ stiap followers drpd Facebook & 120 kali lbh byk drpd Twitter.

2# – MEMBINA ‘TRUST’ DAN ‘PERSONALITY’

Selain drpd mampu membina ‘Engagement’, Instagram jgk boleh tingkatkan ‘Trust’. Perkara menariknya, anda boleh share pengalaman hari2 anda didlm bisnes secara tak rasmi & santai. Ia mewujudkan rasa ‘personal’ kpd followers, lg senang nk menjual tau..

Gambar / video ‘behind the scene’ sgt bagus didlm Instagram, lagi2 kalau bisnes anda dlm kategori servis. Gmbar mcmtu boleh buat brand anda lebih menarik & mningkatkan ‘Trust’.

3# – MENINGKATKAN ‘TRAFIK’

Walaupun anda tak boleh letakkan link pd setiap posting, Instagram blh mnjadi sumber trafik yg kuat. Lg2 kalau anda gunakan Instagram sbg platform utama anda. Kekalkan profil yg kuat blh tingkatkan lg potensi prospek ‘search’ website anda.

4# – KURANG PERSAINGAN SENGIT

Persaingan di Instagram sangat kurang drpd di Facebook atau Twitter. Kaji selidik menunjukkan hnya 2% drpd peniaga2 kecil menggunakan Instagram, ini mmberi kelebihan berbanding pesaing mereka.

Selain itu, bisnes yg gunakan Instagram sbg salah satu strategi marketing akn lebih mudah mencapai audiens sasaran drpd Facebook atau Twitter yg mempunyai persaingan yg lebih sengit.

5# – PELBAGAIKAN CHANNEL

Selain tu, instagram ni sebagai alternative platform utk anda gunakan..Instagram antara platfrom terbesar selain fesbuk utk promote bisnes anda. So, kalo yg blm ada instagram, Sifufbads wajibkan anda tambah platform marketing dgn instagram ni.

Korg dh start promote kt Insta ke? Kalo yer, cer KOMEN “sy dh”

Kategori: Tips-Tips

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!