5 Kelebihan Instagram Yang Usahawan Internet Perlu Tahu

DGN 5 KELEBIHAN NI, USAHAWAN BOLEH GUNAKAN INSTAGRAM SBGAI ALTERNATIVE PLOTFORM UTK MARKET-KAN PRODUK.

Ramai bisnes owner atau player2 bisnes terlalu bergantung pd fesbuk semata-mata utk promote-kan bisnes dorg..Sebenarnya, byk lg platform kt online ni boleh guna..Tinggal nk xnk sbgai contoh, INSTAGRAM..

Dgn instagram, korg boleh market-kan bisnes..So, disini ada 5 KELEBIHAN instagram yg ramai org xtahu sebenarnya..

Nk tahu, baca sampai abis yer..

1# – MENINGKATKAN “ENGAGEMENT”

Kalau anda mempunyai akaun Instagram yg aktif dgn kandungan yg berguna & menarik, boleh tingkatkan lagi ‘engagement’ diantara follower anda.

Kalau anda nak tahu, kajian terkini mendapati kandungan Instagram ‘generate’ 58 kali lbh byk ‘engagement’ stiap followers drpd Facebook & 120 kali lbh byk drpd Twitter.

2# – MEMBINA ‘TRUST’ DAN ‘PERSONALITY’

Selain drpd mampu membina ‘Engagement’, Instagram jgk boleh tingkatkan ‘Trust’. Perkara menariknya, anda boleh share pengalaman hari2 anda didlm bisnes secara tak rasmi & santai. Ia mewujudkan rasa ‘personal’ kpd followers, lg senang nk menjual tau..

Gambar / video ‘behind the scene’ sgt bagus didlm Instagram, lagi2 kalau bisnes anda dlm kategori servis. Gmbar mcmtu boleh buat brand anda lebih menarik & mningkatkan ‘Trust’.

3# – MENINGKATKAN ‘TRAFIK’

Walaupun anda tak boleh letakkan link pd setiap posting, Instagram blh mnjadi sumber trafik yg kuat. Lg2 kalau anda gunakan Instagram sbg platform utama anda. Kekalkan profil yg kuat blh tingkatkan lg potensi prospek ‘search’ website anda.

4# – KURANG PERSAINGAN SENGIT

Persaingan di Instagram sangat kurang drpd di Facebook atau Twitter. Kaji selidik menunjukkan hnya 2% drpd peniaga2 kecil menggunakan Instagram, ini mmberi kelebihan berbanding pesaing mereka.

Selain itu, bisnes yg gunakan Instagram sbg salah satu strategi marketing akn lebih mudah mencapai audiens sasaran drpd Facebook atau Twitter yg mempunyai persaingan yg lebih sengit.

5# – PELBAGAIKAN CHANNEL

Selain tu, instagram ni sebagai alternative platform utk anda gunakan..Instagram antara platfrom terbesar selain fesbuk utk promote bisnes anda. So, kalo yg blm ada instagram, Sifufbads wajibkan anda tambah platform marketing dgn instagram ni.

Korg dh start promote kt Insta ke? Kalo yer, cer KOMEN “sy dh”

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Khairul says:

    betul… instagram jangan dilupakan juga.

    Baju Raya Kanak-Kanak 2018

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Dalam bisnes ada masanya untungada masanya rugiTu dah jadi adat
  • Dalam hidup ni kita sentiasa belajarHari2 kita belajarCuma tinggal kita
  • Untuk buatkan produk lebih diterima ramaiAnda jual produk melalui MANFAAT
  • Jangan jual produk yg anda minat dan perlukan TAPI jual
  • Mula2 dulu Sifufbads ingatkan founder pada syarikat Faiza ni anak
  • EHHH COMELNYA AIR KOTAK NI!  Ni Kisah hari raya
  • Bila cerita sacrifice niMungkin tajuk ni sesuai founder pada supremeberries
  • Hari ni Sifufbads jelajah bumi Kota Kinabalu dlm seminar TDM
JOM SERTAI PROGRAM THE FOUNDR CHAPTER
JOM SERTAI PROGRAM THE FOUNDR CHAPTER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Rahsia² Dalam THE FOUNDR CHAPTER ini, atau anda terus biarkan bisnes anda nyawa² iklan dan terus TERKUBUR..