“Kenapa Post Saya Tak Boleh Boost!?”

Haaa..Ni la soklan yg selalu Sifufbads selalu dapat..Tak kira la kt PM, Komen atau pn time kelas..Mmg soalan camni dh jadi ‘HOT TOPIC’ utk newbie atau pn dh lama ‘main’ FBads ni..

So..Hari ni, Sifufbads share-kan 7 sebab nape ler post yg korg buat tu tak boleh boost atau pn dlm bahasa omputh disebut “BOOST UNAVAILABLE”

Nk tahu tak ni? Nk thu, tengok jer gambar seterusnya..

1# – Payment Issues

Antara sebab yg paling femes xboleh nk boost adalah ada issue dgn payment method..Biasanya, kredit (duit) dlm FB account dh reach limit..

So, caranya, cuba check balik sama korg dh settle-kan baki terdahulu atau belum…

Kalo tak boleh gak..Apa susah, guna jer Create Ads Tool (C.A.T) kt desktop…

2# – Unpublished Page

Mungkin gak page anda tak published…Cara utk re-published, anda perlu g ke bahagian setting page..Di situ, anda boleh re-published..

KECUALI..

Mmg page korg dh di unpublished oleh FB atas sebab2 tertentu..Tu mmg tak boleh buat2 ape ler..

Ps: Ada typo error kt gambar..Bukan post yer tapi page..Sorry yer

3# – Account FB Deactive

Utk re-active balik acc FB ads, korg kena pegi kat bahagian setting Ads Manager dan klik Reactivate…

Pastu baru boleh boost post balik…

4# – Account FB Flagged

Bila post anda tak boost, tu antara tanda2 yg account FB ads korg dh kena ‘sailang’ dgn FB…Kalo nk confirm sama ada account korg kena flagged ke tak, korg boleh check kt Ads Manager..

Misal la, account korg dh kena flagged, kena la appeal dulu..Kalo FB dh bukak balik account korg, baru leh boost balik post korg tu…

5# – Expired Post

Expired Post ni bermaksud..

  1. Post korg dh disapproved..Dlm masa yg sama, korg nk boost post..Mmg tak leh..
  2. Post korg tengah boost..Maksud disini, korg nk buat double boost post..Ini pn tak boleh..
  3. Boleh jadi jugak, post korg tu dah terlalu lama dan post korg di-published sblm 21 Jun 2012..

Ada byk lgi sebab berkenaan expired post ni..Tp 3 yg kt atas tu, yg paling fimiliar dgn korg..

6# – Unsupported Post

Antara post yg tak boleh boost adalah…

  • Profile Picture
  • Album
  • Live & Schedule Live
  • Post yg ada link ke Notes
  • Draf post…

7# – Bukan Admin Page

Kalo korg bukan admin atau person yg dibenarkan (Advertiser, Moderator atau Editor) utk buat iklan, mmg tak boleh..So, korg kena jadi admin dlu..Baru boleh boost iklan korg tadi…

Ngerti?

Setakat ni, korg dpt sesuatu?

Lps dh tahu nnt, korg SHARE la kt komen tu..Apa lg yg korg nak thu..Mana nk thu, Sifufbads boleh jawab soalan korg tu..

Ps: Psst..Tlg viralkan post ni..Biar kwn2 lain pn thu pasal ni..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Yus says:

    Nak info tentang drop pin. Macam mana ia berfungsi?

  2. Ramzi Bakri says:

    Saya buat 3 post baru.
    1 post ada Boost Post.
    Lagi 2 post Boost Unavailable.
    Sedang kan post ni saya buat pada masa yang sama… Nak buat split test.

    Mohon pencerahan ye Sifu.

  3. Najihah says:

    salam sifu,saya pnya iklan tak boleh approved sbb dia tulis

    9.Kandungan dewasa
    sexually suggestive content

    iklan saya cuma promote baju kurung ja pn,ayat nya pun sikit tak brunsurkan sex.harap sgt admin dapat bantu saya.

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Apa maksud 3 Jari tuuu  SWIPE LEFT  Penting
  • WALAUPUN KEDAI PERNAH DISIHIR ITU TIDAK MENJADI NOKTAH UNTUK BOOST
  • Nak jual produk of course la kene ada knowledge pasal
  • Adat berniaga pasti akn ada masalah yg datang Susah nak
  • Antara sebab susah nak closing adalah kerana prospek tak nampak
  • DULU PERNAH KENE TIPU LESAP BERPULUHPULUH RIBU DUIT TAPI SEKARANG
  • NOW OPEN  KINI SEAT ROI CHAPTER CLASS DAH DIBUKA!
  • NOW OPEN  KINI SEAT ROI CHAPTER CLASS DAH DIBUKA!
  • NOW OPEN  KINI SEAT ROI CHAPTER CLASS DAH DIBUKA!
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..