KENAPA ANDA PERLU GUNA AUDIO MARKETING PADA TAHUN 2018 INI?

INILAH SEBAB KENAPA ANDA SEBAGAI ONWER BISNES, PATUT ‘EXPLORE’ AUDIO MARKETING PLATFORM PADA TAHUN 2018 NI.

Audio Marketing ni mungkin tak bape nak sampai lagi kat hati sanubari rakyat Malaysia ni..Dan kalo masuk pun, blum 100% diterima oleh orang2 Malaysia..

Tapi..Pakar marketing dunia ada kata yg tahun 2019 akan dapat ni, dunia digital akan berubah pada audio marketing..Ni SEYES! Sebab pattern orang skrg, dah makin ‘takde masa’ nak scroll page, website atau nak tonton video dari page anda..

Jadi disini, ada beberapa SEBAB kenapa anda patut ‘lompat’ ke dalam dunia audio marketing..Nak tahu? Nak tahu?

“NAK SIFU..SY NAK..”

Baiklah, baca betul2 yer kenapa anda patut mula guna audio marketing ni…

#1: AUDIO TAK PERLUKAN VISUAL

Bayangkan yer, jika anda dah start guna audio ni..Anda dah boleh ‘capture’ hati orang yg bekerja..Mengikut kajian, orang habiskan masa secara purata untuk pulang atau pergi keje adalah 26 minit..

Katakan anda dah ada podcast anda sendiri, mereka boleh dengar muzik aatu info berkenaan dgn brand anda..

Contohnya di Spotify atau SoundCloud, anda boleh create playlist..Disitu anda boleh masukkan lagu yg relevan dgn brand anda..Ataupun sblm ni anda pernah sharing tips kat video..Dari video tersebut, anda boleh convert kepada audio..Dan masukkan dalam playlist anda..
.
Jadi dengan adanya audio marketing ni, brand anda dah boleh capture org2 yang bekerja..Org yg suka travel..

#2: AUDIO STREAMING PLATFORM MAKIN BERKEMBANG

Ramai orang skrg dah mula pilih streaming platfom untuk dengar muzik..Ni sebab di audio screaming platfrom seperti Spotify, SoundCloud atau itunes punyai banyak pilihan content berbanding media fizikal atau download secara digital..

Dan yang bestnya, di platform tersebut, dah boleh buat iklan..Secara tak langsung, boleh tingkatkan awareness sesuatu brands..

Jika ikut pada statistik, pengguna audio streaming platform macam Spotify, SoundCloud dan lain2 meningkat dari hari ke hari..

#3: AUDIO STREAMING TINGKATKAN ENGAGEMENT BRAND DENGAN PENGGUNANYA..

Kat platform, mereka membenarkan untuk brand ber-interaksi dgn customer mereka. Contohnya di Spotify, sesuatu brand boleh create playlist yg mana lagu atau muzik tersebut dipilih oleh customer mereka sendiri..

Jadi setiap kali mereka akses kt Spotify sebagai contoh, mereka akan direct ke playlist anda..

Ni antara cara yg digunakan oleh banyak brand2 international untuk engage dengan pengguna mereka…

Kesimpulan kat sini, tak ramai lagi di Malaysia yang gunakan audio streaming platform ni untuk kembangkan brand mereka..Jadi, ambik peluang ni untuk jadi ‘pioneer’ dalam niche anda sendiri..

Lebih banyak platform anda muncul, lebih tinggi potensi anda untuk ‘menangi’ hati potential customer anda..

Adakah anda dapat sesuatu dari arktikel ni? Cuba sharing kt KOMEN..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Produk Minda says:

    Audio… kene terokai ni… x terpikir pula

    Produk Minda

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Psss! Nak tanya ni Korang kenal ke 2 org ni?
  • 3 SECRET BRADER NI BERMULA DARI RM700 TANPA LOAN AND
  • Strategi yg dulunya berkesanbelum tentu bkesan pd msa skrg SJ
  • Ehem!! Korang tahu tak usahawan ni bukan takat buat bisnes
  • Duit dan harta bukanlah pengukur segalanya Hanya seorang
  • Berbisnes ni nmpk je mudah tp hkikatnya perlukan masa kerja
  • Sblm fly tadi sempat melepak ngan ngocing anak didik ceo
  • Bila dah ada company ada team pentingnya wujudkan satu struktur
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!