11 TIPS LONJAKKAN SALES DENGAN KOS MARKETING YANG RENDAH

NAK TAHU TAK 11 TIPS BAGAIMANA ‘LONJAK’ SALES ANDA, TAPI DAPAT TURUNKAN KOS MARKETING DALAM MASA YANG SAMA?

Oppss…Tengok tajuk pun dah lain maciam kan..Sales naik, tapi kos marketing turun..Logik ke? Ofkos..Logik..Mesti ada caranya..Mesti ada ‘tricks’ nya…

Meh sini, Sifufbads ‘bogelkan’ taktik ni utk anda semua..Nak ke nak sangat ni?

“MESTILAH NAK SIFU…”

Baik..Jom terus KLIK satu per satu gambar kat bawah ni…Jgn sampai terlepas taw..

1# – PERMISSION MARKETING

Ni antara taktik yg bolehkan jimatkan kos marketing anda..Permission marketing ni, anda offer something yg free pada potential customer..Macam sample produk, e-book, flyers..Bagi potential customer dapat ‘experience’ dan ‘feel’ dgn produk anda..

Bila dah bagi sample free sebagai contoh, anda boleh follow up balik mereka yg dh cuba produk anda..Dan offer untuk dapatkan produk utama anda…

Ikut case study dari student Sifufbads, melalui teknik ni, anda boleh dapat closing rate lebih 50%..Ada yg pernah dapat lebih 70%..Tinggi tu!

2# – BULK (BELI BANYAK)

Anda boleh target pada group2 yg boleh beli banyak untuk produk anda..Contohnya, geng2 cikgu, geng2 keje kerajaan, geng persatuan. Teknik ni lebih sesuai utk mereka yg buat bisnes makanan, servis dan pakaian..

3# – O.UR.S.G

Dalam setiap marketing kempen, anda WAJIB masukkan O(Offer), Ur(Urgency), S(Scarcity) & G(Guarantee). Dgn ada, element2 ni, boleh kurangkan kos anda berkali ganda..

4# CONTENT MARKETING

Antara teknik yg best dan Sifufbads boleh cadangkan,content marketing..Dgn content marketing, post anda boleh viral. Tapi pastikan content2 anda perlu relevan dan apa yg orang nak..

5# PAKEJ/COMBO

Untuk tingkatkan sales anda, anda boleh buat pakej pada kempen anda..Anda boleh pakejkan ikut:

  • Combination dgn produk lain.
  • By unit produk..

Dan nak best lagi, boleh tambahkan dgn gift..

6# UPSELL

Upsell ni, anda offer dlm bentuk pakej sbgai contoh selepas customer anda setuju untuk beli dlm 1 unit..
.
Disini, anda offer pakej pada mereka..Dan secara tak langsung, boleh tingkatkan margin profit anda

7# BACK-END SELL

Back-end sell lak terjadi lepas customer anda dah beli..dan mungkin dah terima barang..Disini, anda offer dgn pakej yg lebih best yg mana susah mereka nk tolak..

8# DOWNSELL

Downsell lak, anda boleh gunakan untuk prospek yg pernah ‘contact’ anda..Anda boleh follow up dgn pakej/offer yg lebih rendah atau jimat..

9# AGENT/DROPSHIP

Untuk tingkatkan sales, anda boleh tambah agent/dropship baru..Dgn ada agent, ia bantu tingkatkan awareness brand anda..Boleh naikkan sales anda..

Tapi anda kena train mereka..Bagi apa yg perlu untuk mereka..Untuk secure, anda kena wujudkan ‘agreement’ untuk elak perkara macam main harga dan sebagainya..

10# BUYING TRIGGER

Buying trigger WAJIB ada dalam page anda..Macam karakter, testimoni yg banyak, social proof (like, komen , share) yg tinggi…

11# MATCHING

Matching antara teknik yg boleh anda apply..Contohnya..Anda ada bisnes pakaian (tudung) dan target guru, anda boleh matching dari segi copywriting dan gambar yg mengambarkan guru..

Anda juga boleh matching dari segi tempat, dgn gunakan copywriting loghat setempat…

Haaa..Amacam? Anda dapat sesuatu dari sini?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Perkongsian yang menarik dan sangat bermanfaat

    Pemborong Botol Plastik Murah

  2. Faris says:

    Terbaik Sifufbads. Tips yang sangat2 berguna

  3. Shukri says:

    Terima kasih sifufbads. Perkongsian ilmu yang terbaik.

  4. Hakam Hashim says:

    Terbaik jugak idea nih… kalau boleh buat semua mesti meletop business…

  5. areyeam says:

    terima kasih sifu.

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..