Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

3 Basic Rule Yang Owner Bisnes Perlu Tahu Sebelum Buat Video Marketing

Diterbitkan pada Jul 15, 2017 oleh

Utk topik weekend ni, mmg ramai yg MENANTIKAN kan..Nape Sifufbads cakap mcm tu,sbb ramai owner bisnes yg nk BELAJAR mcm nak buat VIDEO MARKETING..

“YER..SY DH LAMA CARI..”

So, utk topik kali ni, Sifufbads nk kongsi sikit bagaimana 3 RUKUN asas ni boleh bantu hasilkan VIDEO MARKETING yg BAIK dan MENARIK..

Dh READY nak tahu?

Jom lihat gambar bawah ni…

Kalo dh tahu tu, jgn lupa SHARE kt kekawan yer..

#1 – CONTENT

Rukun first adalah content..Sblm anda hasilkan video, anda kena tahu CONTENT apa yg anda nak sampaikan kpd audience..

Utk hasilkan video yg MENARIK, antara perkara asas adalah CONTENT perlu lah DIGABUNGKAN dgn STORY COMPONENT (Jalan cerita) dan MARKETING COMPONENT (Produk dan Brands).

So, bila ada 2 komponen ni, video anda kan jadi LEBIH MENARIK utk ditonton..

#2 – TOOLS

Ofkos ler bila dh nak buat video marketing ni, mesti kena ada tools..

Apa tools nya..?

Tools yg diperlukan adalah CAPTURE DEVICE spt camera, headfon dan microfon..

Selain tu, anda kena ada EDITING MACHINE utk buat kerja2 editing video tersebut. Anda boleh guna MOBILE atau pon DESKTOP utk edit..

Terpulang kpd anda…

#3 – DEPLOYMENT

Deployment disini adalah berkaitan dgn publishing..

Maksudnya perkara ape yg anda patut tahu sblum video tersebut dikeluarkan..

Antara yg perlu anda consider adalah 3 perkara ni..

  • BEHAVIOUR audience/viewer – video yg bagaimana yg mereka inginkan..
  • RULES – Utk publish video di FB dan nak diiklan, FB ada rules nya yg tersendiri..Kalo nak cite mmg panjang ler..
  • COPYWRITING – Copywriting juga memainkan peranan disini, info ape yg anda nk masukkan dan yg perlu dimasukkan..

Inilah proses dan step yang anda perlu tahu untuk buat video marketing. Rasa susah? Buat je dulu. Lepas tu, tonton balik video tu. Edit sampai anda rasa puas hati.

Tanya kawan2 lain, “Video ni ok tak? Bosan ke? Ada apa2 lagi boleh baiki?”

Komen dari orang lain sangat penting. Ia dapat bantu anda dapat lebih banyak idea baru.

Bila semua orang suka video tu, baru publish untuk tontonan umum. Lihat respons orang ramai pula.

Jadi, siap la satu video marketing anda. Tahniah!

Tip tambahan saya..

Carilah orang yang pakar dalam membuat video berkualiti. Barulah hasilnya lebih ohsem! Kerja anda hanya fokus flow story video je. Jadikan jalan cerita menarik dan beremosi. Step selebihnya, leverage kat orang lain.

Orite, cukup la sharing saya hari ini. Harap anda dapat belajar benda baru.

Mulakan video marketing sekarang! Orang akan kenal dan percaya anda lebih cepat. Mereka akan selalu follow anda rapat2.

Kesannya, sales bisnes anda juga akan melonjak naik kaw2. InsyaAllah..

Komentar (3)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!