Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Jenis Booster Untuk Naikkan Graf Sales

Diterbitkan pada Oct 8, 2017 oleh

BILA BERBULAN BULAN SALES ASYIK STATIK JER, APPLY 5 CARA NI UTK NAIKKAN SALES ANDA BERKALI GANDA

Bg newbie mmg x ‘terasa’ sgt dgn problem sales statik..Tapi utk owner2 bisnes yg dh lama buat bisnes..Mmg akan tercari-cari ‘EXIT DOOR’ utk dorg NAIKKAN sales bisnes lg..

Ofkos..Bila nk expand sales, dh tk boleh nk praktik cara yg biasa anda gunakan..Bila nk UPGRADE sales..mesti ke UPGRADE teknik nya jugak kan..Betul x?

So, today..Sifufbads akn KONGSI 5 dari 13 cara yg boleh anda gunakan utk naikkan sales bisnes anda dari asyik dok statik jer…

Nk thu 5 cara tu? Anda baca jer gambar next tu..

1. NAIKKAN BUDGET IKLAN

Utk naikkan budget iklan, anda TAK BOLEH naik sesuka hati..Anda kena CHECK ROI utk bisnes anda dulu..

Cara nk kira ROI adalah..

ROI = (Kos Iklan – Profit)/Kos Iklan..

KPI utk ROI adalah 3 dan ke atas..

So, utk anda semua..Dicadangkan anda boleh naikkan budget sbyk 50%dari budget marketing sblmnya utk permulaan JIKA ROI anda lebih dari 3..

Contohnya..Jika budget iklan bulan lps RM2000, anda naikkan budget pd bulan ni jd RM3000..Jd kenaikkan disini, sbyk 50% dari budget sblmnya..

TAPI…

Jika ROI anda kurang dari 3, anda SKIP dlu cara ni..Jgn buat lg sampai la anda ACHIEVE ROI lbh dari 3..

Faham..

2. PAKEJKAN PRODUK

Yg kedua..Anda boleh pakejkan produk/servis anda..Anda boleh COMBINE by UNIT atau dgn PRODUK LAIN yg relevan dgn main produk..

Wujudkan minumun 3 pakej.. Dan letakkan pakej paling mahal diatas..Kemudian, baru la dgn pakej yg lebih MURAH..

Ok?

3. UPSELL

Point ketiga..Anda boleh buat UPSELL..Apa yg nk di-upsell-kan? Sebaiknya..anda boleh offer pakej yg anda ada..Jika sblm tu, prospek bercadang nk beli 1 unit jer..

Time tu la anda UPSELL dgn pakej yg ada..Dan nak lg MENARIK, offer bersama UMPAN..Kalo umpan, anda boleh masukkan DISCOUNT, VOUCHER, atau FREE GIFT..

4. REKRUT AGENT

Utk tambah sales, anda boleh REKRUT agent..Lg byk anda rekrut, lg tggi percentage sales anda akan naik..Dgn syarat, anda kena guide agent anda utk buat sales..

Anda kena cari agent2 yg bebetul berkualiti..Dan pastikan ambik sikit bayaran utk register sbgai agent atau dropship.

Cuma bila ada agent ni, anda kena byk BERSABAR..Dan dgn agent, bisnes anda boleh buat sales..Sbgai contoh bisnes yg punyai byk agent adalah DE’XANDRA, DIAN PIXY dan HABBASUADA LISTRA.

5. BUYING TRIGGER

Utk tingkatkan sales..bykkan BUYING TRIGGER di page..Contohnya, testimoni..Masukkan seberapa byk testimoni..Selang selikan antara GAMBAR dan VIDEO..Nk lg best, buat LIVE FEED TESTIMONI..

Bila org dh trust, senang utk anda nk close sales nnt..Bila dh senang close, sales anda pn akan tggi gak..

Dh baca? Dh hadam? Dh tahu? Kalo dah, KOMEN ler “sy dh taw

Ps: SHARE post ni kt kwn2 yg salesnya asyik statik jer

Komentar (17)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!